SON DAKİKA
Hava Durumu

Guatemala’daki Fuego Yanardağı’nda patlama

Orta Amerika ülkesi Guatemala’da yer alan Fuego Yanardağı’nda patlama meydana geldi. Guatemala’daki Fuego Yanardağı’nda patlama – Tıkla İzle Orta Amerika’nın en aktif yanardağlarından biri olan Guatemala’daki Fuego’da Cumartesi gecesi yeniden harekete geçti. Turistik Antigua kentine yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki yanardağ, meydana gelen patlamanın ardından iki kilometre yüksekliğe kül ve duman püskürtmeye başladı. Yanardağın harekete geçmesinin

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2022 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2022 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Guatemala’daki Fuego Yanardağı’nda patlama

Orta Amerika ülkesi Guatemala’da yer alan Fuego Yanardağı’nda patlama meydana geldi.

Orta Amerika’nın en aktif yanardağlarından biri olan Guatemala’daki Fuego’da Cumartesi gecesi yeniden harekete geçti. Turistik Antigua kentine yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki yanardağ, meydana gelen patlamanın ardından iki kilometre yüksekliğe kül ve duman püskürtmeye başladı. Yanardağın harekete geçmesinin ardından oluşan yıldırım ise paniğe yol açtı.

Patlama nedeniyle gökyüzünü duman bulutu kaplarken, yetkililer yanardağ çevresindeki ana yolları giriş çıkışlara kapattı. Yanardağdaki hareketliliğin yetkililer tarafından takip edildiği ve şuana kadar tahliye operasyonu gerçekleştirilmediği belirtildi. Fuego Yanardağı’nda 2018’de meydana gelen patlama sonrası 215 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.