SON DAKİKA
Hava Durumu

ATIKSAN binlerce ton “atık yağı” Arıtarak sektöre geri kazdırıyor…

2004 yılında resmi gazetede yayınlanan genelge doğrultusun “atık yağların bertaraf edilmesi” için başlatılan çalışmalar Bursa’da meyvelerini vermeye başladı. Özellikle çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen “Otomotiv sektörünün kullandığı Bor yağı ve kesme  yağlarının” kayıt altına alınarak uygun koşullardageri dönüşümünü sağlamak için Bursa’da faaliyet gösteren Atıksan son teknolojiyi devreye sokmuş. Genç İş insanı Abdülhamit Kaya’nın yönetiminde,bugüne

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2021 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2021 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
ATIKSAN binlerce ton “atık yağı” Arıtarak sektöre geri kazdırıyor…

2004 yılında resmi gazetede yayınlanan genelge doğrultusun “atık yağların bertaraf edilmesi” için başlatılan çalışmalar Bursa’da meyvelerini vermeye başladı.

Özellikle çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen “Otomotiv sektörünün kullandığı Bor yağı ve kesme  yağlarının” kayıt altına alınarak uygun koşullardageri dönüşümünü sağlamak için Bursa’da faaliyet gösteren Atıksan son teknolojiyi devreye sokmuş.

Genç İş insanı Abdülhamit Kaya’nın yönetiminde,bugüne kadar 100 bin litre atık yağı arındıran Atıksan,söz konusu yağların yeniden geri dönüşümünü de sağlayarak sektöre kazandırmış..

2007 yılında Almanya’da 40 yılı aşkın süredir akışkan yönetimi ve yağ geri kazanım konusunda uzman Armin Griese eğitim ve sertifika desteği kurulan ile kurulan Atıksan A.Ş’nin  yönetim kurulu Başkanı Abdülkadir Kaya ile son teknolojinin kullanıldığı çalışmaları konuştuk…

Bu süreçte geri dönüşümün sağlayacağı katkı nedir?

Kurulduğu yıllarda,henüz varlığı bile bilinmeyen akışkan yönetimi ve yağ geri kazanım teknolojisini ülkemizle tanıştırmanın gururunu yaşıyoruz.Ekonomi getirisi bir tarafa,hem dünyanın hem de ülkemizin ekolojisine ve çevremize büyük katkı sağladığımız bir gerçek.Binlerce ton atık yağ Atıksan tarafından bertaraf edilmiş.Doğaya zarar vermesinin önüne geçilmiştir.

Pademi sürecinde çevrenin ve geri dönüşümün önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır…Bu çalışmalarda sürdürülebilirlik sağlanıyormu?

Her işletmenin,otomotiv başta olmak üzere çevresel çözümlere ihtiyacı vardır. 10 yılı aşkın bir süredir, müşterilerimize deneyimli bir şirketin bilgi ve yeteneğini sağlamamızın yanı sıra, her bir müşterinin farklı ihtiyaçlarına odaklanan kişiselleştirilmiş ilişkiler için gayret gösteriyoruz. Dahası, sürdürülebilir süreçler için çalışıyoruz.Bugün bunu sağladığımızı düşünüyorum.

Son teknolojiyi kullanarak,atık durumundaki yağları arıtıp yeniden sanayi sektörüne geri kazandırarak,ekonomiye de önemli katkı sağlıyorsunuz..Esassen hedef nedir?

ATIKSAN A.Ş olarak genel hedefimiz, atıkları azaltmak, akışkanların boşa gitmesini önlemek ve nihai olarak dünyamızın sınırlı olan kaynaklarını korumaktır. Çevresel çözümler tam hizmet atık yönetimi sağlayıcısıdır. İhtiyaçlara göre yapılan çalışmalarla geri dönüşümü sağlayarak,bu konuda öncü kuruluş olma özelliğini taşıyoruz.

Çalışmalar sadece atık yağlar üzerine mi yapılıyor?

Çalışma alanımızı genişlettik. Şirket bünyesinde bulunan makine,hat ve ekipmanlar ile bir işletme için kritik öneme sahip Krom Kaplama, Boyahaneler, Fosfat Tesisleri,Merkezi Yağlama tesislerinin bakım ve temizliklerini de  yapıyoruz. Bu sebepten dolayı “herkese zor,bize kolay” sloganını benimsiyoruz.Önemsiyoruz.

Geri dönmüşümde ve temizlikte standardınız ne?

Yapılan tüm çalışmalar sonunda ortaya çıkan atıklar Avrupa Birliği ilkelerine uygun koşullarda bertaraf edilmesi amaçlanıyor.Çalışmalar da bu yönde yapılıyor.

Tarafınızdan toplanan binlerce ton atığın doğaya bırakıldığını düşünürsek,ekonomi boyutundan bahsetmiyorum,sonuç nasıl olurdu?

Hemen şunu ifade edeyim;Atık yağlar gerçekten zararlıdır,bulunduğu ortamı kirletir.Zaten kanunen sobalarda ve küçük fırınlarda yakılması yasaklanmıştır.Çünkü atık yağların içinde bulunan ağır metaller ve klor birleşimleri, toprağa zarar verdiği gibi hava ile birlikte atmosfere salındığında hava bile kirletir.Dolayısıyla bitkilere zarar verdiği gibi insan sağlığını da olumsuz etkiler.

Mesleki tecrübenize dayanarak hemen sormak istiyorum..Suya karışması durumunda karşılaşacağımız tablonun analizini yaparmısınız?

Bakın şunu rahatlıkla söyleye bilirim.Bu rakamlar Bakanlığın kayıtlarında da vardır.Bir litre atık yağ bin ton suyu kullanılamaz hale getirirken,beş bin ton suyu da içilemez hale getirir.Atıksan A.Ş olarak,aynı zamanda hayırlı bir iş yaptığımızı da söyleyebilirim.

Zaten genel hedefimiz, atıkları azaltmak, akışkanların boşa gitmesini önlemek ve nihai olarak dünyamızın sınırlı olan kaynaklarını korumaktır. Çevresel çözümler tam hizmet atık yönetimi sağlayıcısıdır.İhtiyaçlara göre yol haritası belirleniyor.

Otomotiv sektöründe kullanılan Atık yağların geri dönüşümü ve ekonomiye kazandırılmasının önemini tartışmaya gerek yok.Bunun dışında genel temizlik noktasında sanayiye yönelik neler yapılıyor?

Daha önce ifade ettiğim gibi ATIKSAN A.Ş kapsamında faaliyet gösteren işletmemizde bulunan  makina,hat ve ekipmanlar ile bir işletme için kritik öneme sahip bakım ve temizliklerini de biz  yapıyoruz. Bunu yaparken de teknolojinin son imkanlarını kullanıyoruz.Bugün tam teşekküllü bir Tesis Yönetimi şirketi olma yolunda çok uzun bir yol kat etsek de,geri kazanım ve teknik temizlik pazarına öncülük etmeye devam ediyoruz. Hizmet mükemmelliğinin önde gelen geliştiricileri olduğumuzu söylemekten gurur duyuyoruz.

Özelikle otomotiv sektörüne yönelik çalışmaların önemini ortaya çıkıyor.Bursa bir sanayi şehri.Kısaca referanslarınız dan bahsedermisiniz?

Ford Otosan, Bosch A.Ş.Oyak Renault Otomobil Fab. A.Ş.

Tofaş Otomobil Fab. A.Ş.,Eczacıbaşı A.Ş.,Cargill,Mako A.Ş.,Bursa Büyükşehir Belediyesi,Duraner Kimya,OPET Madeni Yağlar ( Depo Temizl. ve Yağ Arıtma ), Blaser,Houghton,Opsan A.Ş.,Profil A.Ş. Continente A.Ş.,TKG Otomotiv A.Ş.,May Fren,FSS Fren,Komsan Şahince,Akmetal,Şahinler Makine,Asse Metal,Naf Metal,Erbap A.Ş.Bekamak,Ermaksan A.Ş.,BCE Kauçuk gibi firmalar…

 Bu kurumsal firmalara hizmet vermek aynı zamanda eğitiminde önemini ortaya çıkarıyor…

 Evet tüm firmalara,konusunda 10 yıllık tecrübeye dayanan hizmet çözümleri sunmaktayız.Sektördeki en yeni eğilimleri temel alan yenilikçi çözümlerin önemi de burada ortaya çıkıyor.Bizi özel yapan şey “Mükemmelliği” ön plana almamızdır.

Bu alanın her yönünü inceleyerek yıllar içinde bilgi ve süreçler geliştirdik. Ayrıca insanlara üstün bir şekilde işlerini yapmaları için eğitim vermeye odaklandık…

Firmalar size nasıl ulaşabilir?

Zaten firma olarak biliniyoruz.Üçevler mahallesi,69’uncu sokak No:5-1Nilüfer Bursa’da şirket yönetim merkezi bulunuyor.Ayrıca sosyal medya üzerinden www.atiksan.com.tr  adresresinden isteyen herkes bize ulaşabilir…

Kolay gelsin…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.