SON DAKİKA
Hava Durumu

Budayıcıoğlu: “Pandemi Sonrası Döneme Hazırlanın, Fırsatlara Odaklanın”

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ programının bu ayki konuğu “Kırmızı Oda” ve “Masumlar Apartmanı” gibi sevilen TV projelerine konu olan Madalyonun İçi kitabının başarılı yazarı Dr. Gülseren Budayıcıoğlu oldu. TOBB Bursa KGK tarafından düzenlenen ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ programı, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçarslan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Budayıcıoğlu: “Pandemi Sonrası Döneme Hazırlanın, Fırsatlara Odaklanın”

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ programının bu ayki konuğu “Kırmızı Oda” ve “Masumlar Apartmanı” gibi sevilen TV projelerine konu olan Madalyonun İçi kitabının başarılı yazarı Dr. Gülseren Budayıcıoğlu oldu.

TOBB Bursa KGK tarafından düzenlenen ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ programı, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçarslan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ve kadın girişimcilerin katılımı ile TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın’ın moderatörlünde gerçekleştirildi. Muhsin Koçasalan, girişimciliğin bireyler için olduğu kadar toplumlar için de büyük önem taşıdığını belirterek, “Girişimci öncüdür, yenilikçidir ve liderdir. Bizler de Oda olarak ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin çıtasını yükseltmek için canla başla çalışıyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN GİRİŞİMCİLER KATILDI
Bursa’nın yanı sıra Türkiye’nin birçok şehrinden kadın girişimciler kurulu üyesinin takip ettiği programın moderatörlüğünü yürüten TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, kurul olarak kadınların iş gücüne katılımına ve ekonomik hayatta girişimci olarak rol üstlenmelerine katkı sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “BTSO’nun destekleriyle sürdürdüğümüz çalışmalarımızda özellikle rol model olacak kadın girişimcilerimizi girişimci ruhu ve cesareti yüksek olan kadınlarımızla bir araya getirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“KADINLARIMIZ HER ZAMAN EN İYİYİ BAŞARIR”
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ buluşmalarının kadın girişimcilere önemli bir tecrübe paylaşımı sağladığını söyledi. Kadınların Türkiye nüfusunun yarısını temsil etmesine rağmen hem iş hayatında hem de toplumsal ve sosyal hayatta daha fazla ağırlığının olması gerektiğini belirten Öztürk, “Kadın girişimcilerimiz asla yetersiz değil. Kadınlarımız çok daha önemli başarılara imza atabilecek cesarete sahip aslında. Kadınlarımız her zaman en iyi iş çıkartabilecek güce ve potansiyele sahip. Bu açıdan ‘Başarırsın Çünkü Kadınsın’ mottosu etkileyici. Kadın her zaman yapar, çalışır ve başarır.” dedi.

KADINLARA ÇAĞRI: PANDEMİYİ FIRSATA ÇEVİRİN
‘İstanbullu Gelin’, ‘Kırmızı Oda’ ve ‘Masumlar Apartmanı’ dizileriyle dikkat çeken Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, kadın girişimcilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle dünyanın yeni bir dönem ile karşı karşıya kaldığını belirten Budayıcıoğlu, kadın girişimcilere tavsiyelerde bulundu. Kadınların pandemi ile birlikte yeni düzene hızlı bir şekilde adapte olması gerektiğini ifade eden Budayıcıoğlu, “Pandemi yeni tanıştığımız bir süreç. Hepimizi çok korkuttu. Bu durumu iki farklı şekilde algıladık. Birisi bu pandemiyi kendi lehine fırsata çevirenler. Onlar kendilerine yeni bir dünya kurdu. Diğer kesim ise mevcut durumu iyi değerlendiremeyenlerdir. Ben ilk gruptayım. Kadınlarımıza seslenmek istiyorum. Birinci grupta yer alalım. Pandemi bize ciddi bir fırsat sundu. Bu virüs salgını bizi kolay kolay bırakacağı benzemiyor. Bazı alışkanlıklarımız eskiye dönmeyecek. Kadınlarımız bu döneme iyi hazırlanmalı” dedi.

“YATIRIMI ÖNCE KENDİNİZE YAPIN”
“Toplumda ‘Kadın bir adım geride dursun. Hep fedakarlık yapsın’ diye bir algı var” diyen Budayıcıoğlu, “Aşırı fedakarlığın insan sağlığı üzerinden olumsuz etkileri var. Kadınlarımıza tavsiyem, önce yatırımı kendinize yapın. Kadınlarımız güçlü olsun ki güçlü evlatlar yetiştirsin. Kadınlar kendilerini keşfettiği zaman yolları her zaman açıktır.” şeklinde konuştu.

“BANA DA ‘BU İŞE GİRME’ DİYEN OLDU SONRA TEBRİK ETMEYE GELDİLER”
Kadınların yeni dünya düzenine kendisini hazırlaması gerektiğinin altını çizen Budayıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir kadın kararlı olursa önüne kimse geçemez. Hayatımda birçok engel ile mücadele ettim. Merkezi kurarken birçok meslektaşım eleştirdi karşı çıktı. Etrafımda ‘Bu işe girme’ diyen daha çoktu. Merkezi kurduktan sonra elde edilen başarıyla o eleştirenler tebrik etmeye geldiler. Önce hayalinizden yılmamak gerekiyor. Asla vazgeçmeyin. Ailem bana her zaman destek verdi. Eşim hep yanımda oldu. Hastalarım bana inanılmaz destek verdiler. Birbirimize o desteği mutlaka verelim. Yıkıcı değil, yapıcı rekabetler içinde olalım. Ne kadar birlik olursak o kadar başarılı olacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.