SON DAKİKA
Hava Durumu

Downtown’un kapı ve pencere izolasyonları Bostik’le sağlanıyor…

Eski Bursa’nın kent merkezi Osmangazi’de yer alan Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi, son dönemin gözdesi olan karma proje konsepti ile hayat buluyor. Farklı planlarda 660 konuta sahip olan projede, 83 bin metrekarelik alışveriş, yaşam ve eğlence merkezi yer alıyor. Her biri 14 kat olmak üzere 10 bloktan oluşan Downtown Bursa’nın farklı detaylarında Bostik ürünleri kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2020 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2020 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Downtown’un kapı ve pencere izolasyonları Bostik’le sağlanıyor…

Eski Bursa’nın kent merkezi Osmangazi’de yer alan Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi, son dönemin gözdesi olan karma proje konsepti ile hayat buluyor. Farklı planlarda 660 konuta sahip olan projede, 83 bin metrekarelik alışveriş, yaşam ve eğlence merkezi yer alıyor. Her biri 14 kat olmak üzere 10 bloktan oluşan Downtown Bursa’nın farklı detaylarında Bostik ürünleri kullanıldı. PVC kapı ve pencere izolasyonlarında Bostik Construction ve Çekomastik 688 uygulandı.

Bostik Construction

Bostik Construction oxime esaslı, içte ve dışta çok amaçlı kullanım için uygun, nötral karakterde bir silikondur. İnşaat sektöründe sızdırmazlık malzemesi olarak uygulanan Bostik Construction,  özellikle alüminyum cephe ve kompozit panel derzlerinde; doğrama, sıhhi tesisat gibi yalıtımlarda ve taban, duvar, tavan birleşim yerlerinde kullanılır. Zengin renk aralıklarıyla öne çıkan Bostik Construction, şeffaf, beyaz, siyah, gri, kahve, antrasit gri, RAL 7039, gümüş, bronz, RAL 1013, simli bronz, RAL 9019, RAL 8003, RAL 9010 ve eloksal standart renklerin yanı sıra tüm RAL renklerde üretilebilir. Halihazırda Bostik Construction olarak satılan ürün yakında yeni adı Bostik S564 Silicone Construct ile raflarda yerini alacak.

Bostik Construction’ın Akıllı Özellikleri:

  • Kullanıma hazır, tek bileşenli bir sızdırmazlık malzemesidir.
  • Solvent içermez.
  • Elastikiyetini sürekli korur.
  • Yaşlanmaya, hava şartlarına ve UV ışınlarına dayanıklıdır.
  • Uygulamadan (+20°C’de) yaklaşık 1 saat sonra hava şartlarından etkilenmez.
  • Kuruyan yüzeyler başka malzemelere yapışmaz.
  • Boya tutmaz.
  • Deterjanlı suya ve seyreltik asitlere dayanıklıdır.
  • EN 15651-1’e göre CE Belgesine sahiptir.

Çekomastik 688

Ekstra elastiktir. Akrilik polimer esaslı, geliştirilmiş yüksek elastikiyet özelliğine sahip, yüzeye kuvvetle yapışan ve elastikiyetini kaybetmeyen bir fuga sızdırmazlık malzemesidir. PVC, alüminyum, ahşap ve demir doğramaların montajında, duvar çatlaklarında, süpürgelik boşluklarında kullanılır.

Çekomastik 688’in akıllı özellikleri:

  • Ekstra elastik, elastikiyetini sürekli korur.
  • Kullanıma hazır, tek bileşenli fuga sızdırmazlık malzemesidir.
  • Bileşiminde sağlığa zararlı, zehirli ve cildi tahriş eden maddeler bulunmaz.
  • Kuruduktan sonra boyanabilir.
  • Yaşlanmaya ve UV ışınlarına dayanıklıdır.
  • Dış kabuğu zedelemeyen darbelere ve aşınmaya dayanıklıdır.
  • 20°C ile +70°C sıcaklıklarda uzun yıllar özelliklerini korur.

 Atış Yapı’nın bir projesi olan Bursa Downtown’da, konutların dışında modern ofisler, ev ofisler, bir kent ve iş oteli, büyük organizasyonlara imkan tanıyan sanat ve kültür merkezi, spor merkezi, oyun parkları bulunuyor. Komplekste ayrıca bir de Pars Kent Müzesi yer alıyor. İzmir, Ankara, İstanbul ve Mudanya yollarının kesişme noktasında bulunan konumuyla da dikkat çeken projenin yetkilileri, çevreci ve akıllı ev sistemleriyle uyumlu niteliklerinden dolayı tüm işlerinde “Akıllı Bostik Ürünleri”ne yer verdiklerini belirttiler.

BOSTİK HAKKINDA…

Arkema şirketi olan Bostik hakkında…

Bostik, Endüstriyel üretim, İnşaat ve Tüketici pazarlarında önde gelen küresel yapıştırıcı uzmanıdır. Bir asırdan fazla bir süredir, insanların günlük yaşamlarında karşılaştıkları güçlüklere, daha akıllı ve uyumlu yenilikçi yapıştırıcı çözümler geliştirmektedir. Beşikten mezara, evden ofise, Bostik akıllı yapıştırıcıları her yerde bulunabilir. Şirket, 2,1 milyar euro’luk cirosu ve 6 bin çalışanıyla 50’den fazla ülkede faaliyette bulunmaktadır.

Bostik Türkiye de, yapı ve endüstri sektöründe sızdırmazlık, yapıştırıcı ve yapı kimyasalları alanlarında çok güçlü bir marka olmakla beraber çok geniş bir ürün portföyüne sahiptir. Bostik’in, İnegöl ve Çorlu’da birer üretim tesisi bulunuyor. www.bostik.com.tr

Arkema hakkında…

Bir malzeme tasarımcısı ve yenilikçi çözümler üreticisi olarak Arkema, malzemeleri şekillendirerek yeni kullanım alanları yaratır. Dengeli iş portföyümüz, yüksek performanslı malzemeleri, endüstriyel ihtisasları ve kaplama çözümlerini kapsamaktadır. Dünyaca tanınmış markalarımız hizmet verdiğimiz pazarların liderleri arasındadır. 2019 yılında 8,7 milyar euro ‘luk cirosu ile dünya çapında yaklaşık 20 bin çalışanıyla 55 kadar ülkede 144 üretim tesisi ile faaliyet göstermektedir. Tüm ortaklarımızla aktif işbirliği taahhüt ediyoruz. Kuzey Amerika, Fransa ve Asya’daki araştırma merkezlerimiz, biyo-esaslı ürünler, yeni enerjiler, su yönetimi, elektronik çözümler, hafif malzemeler ve tasarım, ev verimliliği ve yalıtım alanındaki gelişmelere odaklanmaktadır. www.arkema.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.