SON DAKİKA
Hava Durumu

Özer Matlı “Borsa’da devam” dedi

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2022 18:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2022 18:43

BTSO’da  ve Borsa’da dananın kuyruğu 1 Ekim’de kopacak. BTSO Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini seçecek “Meslek Komite” seçimleri için çalışmalar devam ediyor…Dolayısıyla, Bursa’da ki oda seçimlerinin başlamasıyla birlikte, ister istemez,her kesimde hareketlilik de kendini göstermeye başladı.

Tabloya bakıldığında BTSO seçimlerine tek aday İbrahim Burkay ile gidilecek. Ticaret Borsasında da anlaşılan durum değişmeyecek.

40 yıl Bursa Ticaret Borsasını yöneten Rıza Aydın’ın saltanatına son vererek koltuğa oturan işadamı Özer Matlı, yapılan tüm spekülasyonlara rağmen Bursa Ticaret Borsası başkanlığına yeniden “Aday” olacağını açıkladı.

Bir süre önce aday olup olmayacağını sorduğum Özer Matlı “Kararı aile meclisinde görüştükten sonra vereceğim” açıklamasının ardından süreci takip eden herkes beklenti içine girmişti.

Dün akşam saatlerinde Özer Matlı’yı tekrar arayarak bizzat kendisine “Açıklama yapacaktınız.Henüz ses seda yok.Aday mısınız.Aday iseniz nereye adaysınız” şeklindeki soruma içtenlikle cevap verdi Özer Matlı..Ve şu ifadeleri kullandı; “Borsa Başkanlığına devam kararı aldım” dedi.

Matlı ismi İYİ Parti başta olmak üzere her ne kadar siyasete malzeme yapılmak istense de Bursa Ticaret Borsa Başkanlığına yeniden aday olacağını açıklaması benim için sürpriz olmadı.

Çünkü,BTSO’ya ve Bursa iş dünyasına farklı bir vizyon kazandıran İbrahim Burkay gibi güçlü bir rakibin karşına aday olmanın hiçbir getirisi olmayacaktı.

Bugün 13 ayrı İlde yatırım yapan “Süt ve süt ürünlerine” yönelik yeni bir sektöre giren Özer Matlı,Bin civarında çalışanı,150 bin civarından farklı kesimden insanlarla iletişim halinde olup Borsa’ya da  farklı bir vizyon kattığını söylemek sanırım yanlış olmaz.

98 yıllık geçmişe sahip olan Bursa Ticaret Borsası,geride kalan 4,5 yıllık sürede yeniden Bursa’nın dinamikleri arasındaki yerini almasında Matlı’nın çalışmalarını göz ardı edemeyiz…

Siyasetten beklentisi olmadığını da söylemişti Özer Matlı..Bulundukları konum itibariyle hükümete proje sunmak zorunda olduklarını ifade ederken de şu ifadeleri kullanmıştı;

“Muhalefetten de beklentimiz sorunlarımızın takip edilmesi.Bizler iş dünyasının elçileriyiz.Bizim siyasetimiz de bu kadar”

Halen 130 öğrenciye burs veren Ticaret Borsası Hamidiye Meslek Lisesinin de proje ortağı olmuş.Facebook’un istasyonu Borsa bünyesine alınmış yaklaşık 5 bin kişiye de  eğitim verilmiş..

Şunu ifade etmek istiyorum;

Özer Matlı ile Borsa’da yeni bir dönem başlamış,yeni projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

Bursa için farklı bir misyon üstlenen Ticaret Borsası tarafından yapılan ve yapılması planlanan atılımlar süreçte kentin gelişimine de önemli katkı sağlayacaktır.

Son olarak şunu ifade etmek isterim..

Özer Matlı gibi başarılı bir iş insanını BTSO’da aday gösterip “hezimete uğratıp” kendilerine Borsa’da alan açmaya çalışanların kurguladıkları senaryo tutmamıştır.

Matlı Borsa’da yola devam dedi..

Bu da şu anlama geliyor…Siyasette esen şiddetli rüzgarın etkisiyle “Siyasi rant” peşinde koşanlar İş dünyasına çarpmıştır..

Anlaşılan bu..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.