SON DAKİKA
Hava Durumu

TETSİAD’ın İhracaat destekli seminerine ilgi büyüktü…

TETSİAD, dünya pazarlarına avantajlı açılma hedefiyle Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan destek ve teşviklerden yararlanmak için gereken yol haritasını firmalarla paylaştı. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından online ortamda düzenlenen  ‘İhracata Yönelik Devlet Yardımları ve Dış Ticarette Ödeme Şekilleri’ başlıklı seminerde katılımcılara Ticaret Bakanlığı’nca ihracatçı firmalara yönelik sağlanan destek ve teşviklerden nasıl

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2022 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
TETSİAD’ın İhracaat destekli seminerine ilgi büyüktü…

TETSİAD, dünya pazarlarına avantajlı açılma hedefiyle Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan destek ve teşviklerden yararlanmak için gereken yol haritasını firmalarla paylaştı.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından online ortamda düzenlenen  ‘İhracata Yönelik Devlet Yardımları ve Dış Ticarette Ödeme Şekilleri’ başlıklı seminerde katılımcılara Ticaret Bakanlığı’nca ihracatçı firmalara yönelik sağlanan destek ve teşviklerden nasıl yararlanılabileceği hakkında bilgi verildi.

‘DÜNYA PAZARLARINA DÂHİL OLMALIYIZ’

İhracata yönelik devlet yardımlarının ve desteklerinin ihracatçı firmalar açısından büyük önem teşkil ettiğini söyleyen ÜNSPED Gelişim Akademisi Teşvik Şefi Ebru Ağaçbacak, “En yüksek teknolojiyle en kaliteli tekstil ürünlerinin üretimini gerçekleştiren ülkemizin, dünya pazarlarına dâhil olması çok önemli. Bunun için firmaların, ihracata yönelik tüm desteklerden faydalanması işletme yapıları adına büyük katkılar sağlayacaktır. Marka değerinizi yükseltmeli ve küresel rekabetin gerisinde kalmamalısınız. Tamamen ihracata yönelik, Türkiye’de üretilen, katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edilmesi için hazırlanan desteklerin nihai hedef ihracatı artırmak ve ihracatçıyı motive etmektir. Ticaret Bakanlığı tarafından kurgulanan bu desteklere, elektronik ortamdan ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz” dedi.

‘ANALİZİNİZİ İYİ YAPIN’

Pazar araştırması desteklerini aktaran Ağaçbacak, “İhracat yapmadan önce hedef ülkenizdeki alım gücü, rekabet ortamları, fiyat politikaları ve satış aktivitelerinizin gelişimi konularında pazar araştırması yapmanız gerekmektedir. Rakip analizi, pazara sunulacak doğru ürün olanaklarının belirlenmesi ve potansiyel satış kanalları da pazara giriş raporunuzda bulunmalıdır. Hedef ülkedeki piyasa aktörleri ile yerel ve bölgesel iş birliklerine ön ayak olabilirsiniz” diye konuştu.

BANKA ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ SİSTEMİ NEDİR?

İhraç bedellerinin yurda getirilmesindeki ödeme yöntemlerinden Banka Ödeme Yükümlülüğü (BÖY) sistemi ve iş akışı hakkında bilgiler veren ÜNSPED Gelişim Akademisi Eğitim Danışmanı Ömer Haluk Turanlı da “Banka Ödeme Yükümlülüğü, banka garantili olmayan ödeme yöntemleri için banka güvencesi ve geniş finansman imkânları sağlayan yeni bir bankacılık türüdür. Akreditif, standby ve banka garantisi gibi ürünleri karmaşık ve pahalı bulan, bu nedenle kullanmak istemeyen ve banka güvencesinden de faydalanmak isteyen tacirlerin kullanabileceği bir alternatiftir. Tüm ödeme şekilleri arasında en çok akreditif sisteme benzemektedir. Akreditif iş işlemlerinin yapay zekâ üzerinden sanal ortama aktarılmış versiyonudur. Veriler üzerinden yapılan bu işlemler, çok hızlı ve hata düzeyi yok denecek kadar azdır” ifadelerini kullandı.

Seminerin son bölümünde ise panelistler Ebru Ağaçbacak ve Ömer Haluk Turanlı, katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.