SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE YENİLENEBİLİR ENERJİYLE IŞILDIYOR

Bursa TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, Türkiye’de kurulu elektrik gücünün 882 MW artış ile 94,8 GW’ye yükseldiğini belirterek, bu artışın yüzde 99’unun yenilenebilir enerjiden sağlandığını belirtti. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sınırsız ve temiz kaynaklar olan yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye’nin enerjideki cari açığını kapatmak için ideal alternatifler olduğunun altını çizen Bursa TEK Enerji

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2020 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2020 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
TÜRKİYE YENİLENEBİLİR ENERJİYLE IŞILDIYOR

Bursa TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, Türkiye’de kurulu elektrik gücünün 882 MW artış ile 94,8 GW’ye yükseldiğini belirterek, bu artışın yüzde 99’unun yenilenebilir enerjiden sağlandığını belirtti.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sınırsız ve temiz kaynaklar olan yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye’nin enerjideki cari açığını kapatmak için ideal alternatifler olduğunun altını çizen Bursa TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, dünya genelinde alternatif enerji kaynaklarına yönelimin temiz geleceğe atılan doğru adımlar olduğunu kaydetti.

Kasım ayında Türkiye genelinde gerçekleşen 882 MW’lik kurulu güç artışının 58 MW’lik bölümünün güneş enerjisinden kaynaklandığını hatırlatan İbrahim Şahintaş, devletin bu konudaki teşvikleri ve özel sektörün çalışmaları ile ülke çapında güneş enerji sistemlerine büyük bir talep olduğunu belirtti. İbrahim Şahintaş, devletin Güneş Enerji Santralleri (GES) sistemlerinden üretilen fazla enerjiyi satış fiyatından geri alma garantisi vermesi sayesinde üretilen fazla elektriği devlete geri satarak çatılarına GES sistemi kurduran kullanıcıların 5 yıl içerisinde yatırımlarını amorti edebildiklerini hatırlattı. Güneş enerji sistemlerinin Türkiye’nin güçlü ve temiz geleceğine yapılan en iyi yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan İbrahim Şahintaş, Türkiye’nin GES sistemleri montaj ve kurulumunda tek TSE belgeli firması olarak alanlarındaki öncü çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.