SON DAKİKA
Hava Durumu

1.Ulusal liseler patent ve model semineri yapıldı…

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerde öğrenim gören öğrenciler ile öğretmenlerine yönelik “1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması” tanıtım semineri Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve TÜRKPATENT Başkanı Prof.Dr. Habip Asan’ın katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından organize edilen “1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
1.Ulusal liseler patent ve model semineri yapıldı…

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerde öğrenim gören öğrenciler ile öğretmenlerine yönelik “1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması” tanıtım semineri Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve TÜRKPATENT Başkanı Prof.Dr. Habip Asan’ın katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından organize edilen “1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması”na Bursa’dan katılımı artırmak ve özellikle sınai mülkiyetin korunması hususunda farkındalık oluşturmak amacıyla Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle çevrimiçi ortamda bilgilendirme semineri düzenlendi. Bilgilendirme seminerine Bursa’daki tüm ortaöğretim kurumlarından birer temsilci olmak üzere toplam 370 öğretmen katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Günümüzde ülkelerin rekabetçi konumlarını devam ettirebilmesi, yenilikçi atılımlar yapabilmesi ve yüksek katma değerli ürünler üretebilmesi için artık alın terinden ziyade akıl teri dökülmesi gerekiyor.” dedi.

Fikri ve sınai mülkiyetin korunmasının öneminin gittikçe arttığını ifade eden Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan da çocuklarda ve gençlerde bu konuda küçük yaşlardan itibaren farkındalık oluşturulması gerektiğini belirtti.

Sınai Mülkiyet Uzmanı Semih Saraç tarafından patent ve faydalı model kavramları çerçevesinde bilgilendirme yapılan seminerde 1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması hakkında da bilgi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.