SON DAKİKA
Hava Durumu

13-19 ARALIK HAFTASININ ASTROLOJİK ETKİLERİ

Pazartesi itibariyle oldukça hareketli bir haftaya başlıyoruz. 13 Aralık Pazartesi günü önce Mars Yay burcuna, sonra da Merkür Oğlak burcuna geçecek. 18 Aralık Cumartesi günü itibariyle Oğlak’taki Venüs de durağanlaşmaya başlayacak ve Ocak ayı sonlarına kadar sürecek olan Venüs retrosu başlayacak. Aynı gün uzun zamandır retroda olan Koç’taki Chiron da durağanlaşarak, birkaç gün içinde ilerleme

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2021 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2021 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Pazartesi itibariyle oldukça hareketli bir haftaya başlıyoruz. 13 Aralık Pazartesi günü önce Mars Yay burcuna, sonra da Merkür Oğlak burcuna geçecek. 18 Aralık Cumartesi günü itibariyle Oğlak’taki Venüs de durağanlaşmaya başlayacak ve Ocak ayı sonlarına kadar sürecek olan Venüs retrosu başlayacak. Aynı gün uzun zamandır retroda olan Koç’taki Chiron da durağanlaşarak, birkaç gün içinde ilerleme hareketini başlatmaya hazırlanacak. 19 Aralık Pazar günü de yılın son dolunayı olan İkizler dolunayı var.

13 Aralık Pazartesi günü öğlen saatlerinde gerçekleşecek Mars Yay geçişi, 24 Ocak’ta sonlanacak. Mars Yay geçişi boyunca; daha önce din üzerinden çıkışlar yapan kişi ya da grupların, fevri ve saldırgan davranışlarla tekrar sahnede olabileceğine dikkat çekiyor. Mars Yay geçişi gerçekleştikten sonra başlayacak Venüs retrosunun daha da kıskaca alması muhtemel ekonomik sorunlar yüzünden parasal ani sorun ve yıkım yaşayan bazı firma ve şirketler, batmaktan kurtulmak için yeni ittifaklar kurmak isteyebilirler. Bilgiye yatırım yapmak kaydıyla; gıda ürünleri, tarım ürünleri ve ziraat gibi konularda faaliyet gösteren, çocuklar için ürünler üreten şirketlerin bu anlamda bir miktar şansı olabileceğini düşünüyorum açıkçası. Ancak bu tip atılımları kör iyimserlikle ve derinlemesine araştırmadan yapan şirketler daha da büyük zararlara uğrayabilirler. Mars Yay geçişi ayrıca; nehir taşması, heyelan, çamurla karışık oluşan nehir akıntısı gibi bir takım sıkıntılı doğa olaylarına da dikkat çekiyor. Düzce-Zonguldak-Adana-Hatay’ı içine alan hat ve çevresi bu anlamda zarar görmesi muhtemel yerler olabilir.

13 Aralık Pazartesi günü akşam saatlerinde gerçekleşecek Merkür Oğlak geçişi ise 13 Aralık-2 Ocak ve 3-14 Şubat arasında ileri, 26 Ocak-3 Şubat arasında ise gerileme olarak gerçekleşecek. Arada bir Merkür Kova geçişi ve retrosu olacak, bu yüzden tarihleri parçalı olarak verdim size. Bu geçiş, döviz kurlarındaki dalgalı hareketten kaynaklı olarak iş dünyasını ve ticareti çok fazla etkileyecek gibi görünüyor. Zaten aynı tarihlerde Venüs retrosu da var, o da benzer bir etki yapacaktır. Çalışma hayatındaki sıkışma, arka arkaya gelen vergi ve zam haberlerine halkın çok fazla fevri tepki vererek, işin içine dini figürlerin de katılacağı tartışma ve olayların da muhtemel olacağını söylemek mümkün malesef Merkür Oğlak geçişine dair. Bir çeşit sosyal patlama vurgusu var anlayacağınız. Ki, Güneş Yay geçişini anlatırken de bahsetmiştim hatırlarsınız benzer bir etkiden. Yukarıda 3 parça halinde verdiğim tarih aralıklarına oldukça dikkat etmek lazım bu yüzden.

Hafta boyunca; yabancılarla olan ilişkiler, akademik faaliyetler, ihracat işleri, medya ve reklam gibi konularda daha önce yaşanan bazı durumlar gündeminize gelebilir ya da bu konularda geçmiş bilgi birikimi ve tecrübenizi ortaya koymanızı gerektiren durumlar yaşayabilirsiniz.

Hafta boyunca ayrıca; iş ve para konularına yoğunlaşan zihinsel faaliyetlerinizi dengelemek için dini inançlara sığınmak isteyebilir, ama bunu yaparken fazla muhafazakâr davranabilirsiniz. İnancı olmayan bazı kişiler ise platonik aşklara meyillenebilirler.

15-16 Aralık tarihleri ise, parasal konuların hepimizin gündemine çok fazla oturacağını gösteriyor. Ayrıca 15-19 Aralık arasında dünyevi hayata dair herhangi bir konuda, o konuya dair var gücünüzle mücadele etmeniz kaydıyla, Hızır gibi yardımınıza koşacak insanlar çıkabilir karşınıza. Bu anlamda olumlu etkiler söz konusu.

18 Aralık Cumartesi günü öğlen saatlerinde Venüs Oğlak burcunda durağanlaşmaya başlıyor. 24 saatlik durağanlaşma sonrası gerilemeye başlayan Venüs, 28 Ocak gününe kadar yapacağı gerilemenin ardından 29 Ocak günü öğlen saatlerinde ilerlemeye başlayacak. Venüs retrosunun durağan haldeki en önemli etkisi; hislerde uyuşma, iş hayatında ve parasal konularda tam bir durma hali getirmesi. Benzer bir etkiyi retro süreci boyunca gerçekleştirecek olan Venüs; 2 Ocak’a kadar ticaret hayatında ve iş dünyasında ciddi sıkıntılara yol açacak gibi görünüyor. Özellikle büyük ölçekli şirketlere dair kötü haberler alabiliriz. Piyasalarda nakit sıkıntısının çok fazla artması da muhtemel. Bir de Venüs retrosu boyunca altının ve gümüşün ons fiyatında bir gerileme bekliyorum. Retro bittiğinde eski yüksek seviyelerine geleceklerdir elbette ikisi de. Kaybediyorum diye paniğe kapılmayın yani.

Venüs retrosu ayrıca gönül ilişkileri ve ticari ortaklıkları da maddiyat ve bencillik üzerinden teste sokacak etkilere sahip.

Her ne kadar Oğlak burcunda parayla olan ilişkisi öne çıkarak piyasaları ve iş hayatını sıkıntıya sokacak olsa da, sonuçta Venüs güzellikle de ilgili bir gezegen biliyorsunuz. Özellikle Oğlak burcunun yönettiği dizler, kemikler, dişlerle ve ciltle ilgili tüm güzellik uygulamaları ve ameliyatlara da Venüs retrosunda bulaşmayın derim.

18 Aralık günü akşam saatlerinde Chiron da ilerleme öncesi durağanlaşma hareketine başlıyor. Chiron’un ilerlemeye başlamasının Venüs retrosu başlarken gerçekleşecek olması oldukça manidar! Venüs ilişkileri teste tabi tutarken, elbette biten ilişkiler ve iş ortaklıkları olacaktır. Ancak sorunları tekrar gündeme gelen ve bu sorunlarını masaya yatırarak çözmek isteyenlere de ilerlemeye başlayan Chiron yardım edecek ve yepyeni başlangıçlar yapılmasına vesile olacaktır.

19 Aralık’ta İkizler burcunda yılın son dolunayı var. Bu yazımda dolunayın etkilerine girmeyeceğim. Bu hafta içinde onunla ilgili yazı olarak paylaşım yapacağım size instagram sayfam üzerinden.

Allah bize dertle beraber çözümü her zaman sunuyor görüyorsunuz. Yeter ki biz bunu anlayabilecek farkındalıkta olalım…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.