SON DAKİKA
Hava Durumu

14 ARALIK 2020 GÜNEŞ TUTULMASININ ETKİLERİ

14 Aralık Pazartesi günü, Ankara saatiyle 19:16’da bir tam Güneş tutulması meydana gelecek. Ülkemizden gözlemlenmeyecek ve etkisini en bariz şekilde 10-15 Nisan 2021 civarında göstereceğine inandığım tutulmanın an haritasında Yengeç burcu yükseliyor. Tutulmadan ülkemiz çok bariz etkiler alacak. Özellikle kimyasal, zehirler ve gazlarla gelecek olan şiddetli olayların ve beklenmedik doğa olaylarının (özellikle su baskını, sel

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2020 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2020 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

14 Aralık Pazartesi günü, Ankara saatiyle 19:16’da bir tam Güneş tutulması meydana gelecek. Ülkemizden gözlemlenmeyecek ve etkisini en bariz şekilde 10-15 Nisan 2021 civarında göstereceğine inandığım tutulmanın an haritasında Yengeç burcu yükseliyor.

Tutulmadan ülkemiz çok bariz etkiler alacak. Özellikle kimyasal, zehirler ve gazlarla gelecek olan şiddetli olayların ve beklenmedik doğa olaylarının (özellikle su baskını, sel ve depremler) 10-15 Nisan civarında ana gündemimize oturacağını söylemek mümkün.

Nisan ayı ortalarında özellikle İzmir’in güneyi ve Aydın’ı etkileyecek bir deprem ve buna bağlı deniz taşması görülebilir. Düzce-İzmit-Bursa-İzmir-Aydın hattında ayrıca beklenmedik seller ve su baskınları meydana gelebilir.

Aynı tarihlerde dünyada ise; özellikle Güney Amerika’nın alt bölgelerinde (Şili, Arjantin, Paraguay, Uruguay’ın bulunduğu bölge) bir deprem ve buna bağlı tsunami yaşanacak olması olası. Ama onların alacağı yıkım bizden çok daha büyük olacaktır bunu söyleyebilirim.

Mart ayı itibariyle meydana gelmesi olası beklenmedik doğa olaylarından (sel ve depremler) kaynaklı tarım alanlarının zarar görme ihtimalinin yüksek olduğu ve Mart ayı sonrasında ülkemizde ve dünya çapında yiyecek sıkıntısı çekebileceğimizi 30 Kasım tutulması videomda söylemiştim. 14 Aralık tutulmasının etkisiyle, Nisan ayı ortalarından itibaren yiyecek stoğunun korunmaya alınması hem ülkemizde hem de dünyada bir zorunluluk haline gelebilir.

Ayrıca hayat rutinlerimizde yeni değişiklikler yapmak zorunda da kalabiliriz. Özellikle çocukları ve kadınların doğurganlığını etkileyen; Corona dışında enfeksiyonlar ve salgın hastalıklar yeni gündemlerimiz olabilir.

Tutulma haritasında özellikle dini konularda kandırılma ve gerçekleri görememe durumu mevcut. Sağlık konusunda yaşamamız olası bu tutulma etkilerinin, dini otoritelerin dünya çapında ve ülkemizde yapacağı bazı açıklamalarla halktan saklanması gibi bir durum söz konusu da olabilir ayrıca. Yani Nisan ayında dini otoritelerin yapacağı açıklamalara pek güvenmemek gerek!

Bir süredir dünyayı etkisi altına alan Corona’nın daha da coşturduğu global ekonomik kriz 2021 yılında daha şiddetlenecek zaten. Bir de üstüne, Mart ayı itibariyle dünyayı etkiye almasını olası gördüğüm beklenmedik doğa olaylarının; şirketlerin faaliyetlerini kısıtlama ve çalışanlarını olumsuz anlamda etkileme ihtimali çok yüksek. Dünya çapında büyük şirket iflasları ayyuka çıkacak bence Nisan ayı civarında. Özellikle 2020 yılında pek çok şirketin kendisini kurtarmak için yaptığı şirket birleşmeleri de 2021 Nisan ayında büyük yıkımlar alarak, şirketleri batışa götürecektir.

Nisan ayında ülkemizdeki spekülatif yatırım araçlarında önemli değişimler bekliyorum. Borsada önemli çöküşler, döviz ve altında ise ciddi artışlar olabilir. Şirketlerin döviz bazlı borçları bu süreçte başlarına bela olabilir ve batışları hızlandırabilir. Şirket batışlarının etkisi bu yüzden borsayı büyük oranda etkileyecektir.

Uluslararası politikada Nisan ortalarında önemli değişikliklerin olacağını da ön görüyorum. Dünya liderlerinden bazıları ciddi kan kaybetmiş olacaktır Nisan ayı civarında.

Tutulmanın etkisiyle; ülkemizdeki ilişkiler ve evliliklerde önemli değişimler ve dönüşümler meydana gelmesi olası. İçerisinde sevginin gerçekten olduğu evlilikler için Nisan ayı civarında yepyeni bir dönem başlıyor bence. Ama sevgi olmayan evlilikler için, global ekonomik krizin de getirdiği olumsuzluklarla beraber işler düşünüldüğü kadar iyi gitmeyecektir.

Dünyayı ve ülkemizi yapacağı sert etkilerle Nisan ayında büyük sıkıntılara sokması muhtemel olan 14 Aralık’taki Güneş tutulması; elbette bazı şahsi doğum haritalarına elbette iyi etkiler yapacaktır.

Yazımı sıkılmadan sonuna kadar okuyan siz değerli takipçilerimden; 13/12/2020 Pazar akşamı 21:00’de yapacağım çekilişle belirleyeceğim 1 kişi, haritasının tutulmadan alacağı etkilerin bir değerlendirmesini alacak benden. Bunun için yapmanız gereken tek şey, yazımı beğenmeniz ve 5 tane arkadaşınızı yazının altındaki yorum kısmında ve aynı yorumun içinde etiketlemeniz olacaktır.

Herkese şimdiden bol şanslar!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.