SON DAKİKA
Hava Durumu

15 TEMMUZ’UN 5.YILI

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2021 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2021 08:46

Uzun yıllar dini cemaat kisvesi altında insanları aldatan Fetö hareketinin gerçek amacının devleti ele geçirmek olduğu anlaşıldı. İlk etapta Türki cumhuriyetlerde okullar açarak kendini gösteren cemaat  yurt içinde de okullar ve dershanelerle dikkatleri çekti. Bu dershanelere giden öğrencilerin yüksek puan alıp derece yapmalarının altında meğerse soruların çalınması yatıyormuş.

Fetö’nün sadece eğitim alanında değil polis, ordu, yargı gibi birçok alanda da yapılandığı ve adeta buralarını ekseriyetle ele geçirdiği anlaşıldı.

***

Fetö yapılanması öyle bir hareketti ki uzun yıllar devletin içine sızıp kendini saklamasını bildi. Maalesef devlet bütün istihbaratına rağmen Fetö konusunda gerçek anlamda bir netice alamadı.

15 Temmuz’a gelinirken bu işin sonunun bir darbe girişimine kadar varacağını kimse kestiremedi. İktidar bu konuda hazırlıksız yakalanmasına rağmen Erdoğan’ın dik duruşu ve milleti meydanlara sevk etmesiyle birlikte darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Fetö’nün hesabı tutmadı. Çünkü onlar geçmiş darbelere göre düşünmüşlerdi. Yani birkaç tankı bir arada gören insanların evlerine kaçacaklarını hesap ettiler ama tam da bu noktada yanıldılar. Kaçacak diye düşünülen halk tankların önüne yattı ve tankların üzerine çıktı. İşte darbecilerin öngöremedikleri konu da burasıydı. Bu sefer darbeciler yanılmışlardı. Millet helâl oylarıyla seçip başa getirdiklerine şehadet pahasına sahip çıktı. Bu durum Türkiye’de demokrasinin kökleşmesi açısından da son derece önemlidir.

Artık bundan sonra darbeye yeltenmek kolay olmayacaktır.

Millet seçtiklerine sahip çıkmasını öğrenmiştir.

Diğer taraftan ABD’den Türkiye’deki darbeyi yöneten Fetullah Gülen’in teslim edilmemesi de ayrı bir garabettir. Güya dost ve müttefik geçinen ABD’nin vakit geçirmeden Feto’yu Türkiye’ye teslim etmesi gerekiyor. Türkiye’nin de bu konudaki girişimlerini arttırarak sürdürmesi gerekir.

***

Türk milleti hain ve alçak darbe girişimini canı pahasına bozguna uğratmıştır. Milletimiz bu tarihi rolüyle geriden geleceklere de örnek bir hareket bırakmıştır. Bundan sonra da milli iradenin önündeki bütün engeller kırılacaktır. ABD destekli darbeler dönemi de bu şekilde sona ermiş bulunuyor. Türkiye artık kendi göbeğini kesecek güçtedir.

5.yılında 15 Temmuz’un bir daha yaşanmaması için uyanık olmalıyız.

Birlik ve beraberliğimizden ödün vermemeliyiz.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.