SON DAKİKA
Hava Durumu

19 KASIM BOĞA BURCUNDA AY TUTULMASININ ETKİLERİ

19 Kasım Cuma günü, Ankara saatiyle 11:57’de Boğa burcunda parçalı bir ay tutulması meydana gelecek ve tutulma anı haritasında Oğlak burcu yükseliyor. 1 saat 45 dakika boyunca gözlemlenecek ve 11:57’de maksimum etkisine ulaşacak olan tutulma, Arjantin’in Güney Doğu’su ile Antartika arasındaki Güney Atlantik Okyanusu açıklarından gözlemlenebilecek. Kısa vadeli etkilerini önümüzdeki 15 gün içerisinde görmeye başlayacağımız

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2021 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2021 06:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

19 Kasım Cuma günü, Ankara saatiyle 11:57’de Boğa burcunda parçalı bir ay tutulması meydana gelecek ve tutulma anı haritasında Oğlak burcu yükseliyor. 1 saat 45 dakika boyunca gözlemlenecek ve 11:57’de maksimum etkisine ulaşacak olan tutulma, Arjantin’in Güney Doğu’su ile Antartika arasındaki Güney Atlantik Okyanusu açıklarından gözlemlenebilecek.

Kısa vadeli etkilerini önümüzdeki 15 gün içerisinde görmeye başlayacağımız ay tutulmasının daha uzun vadeli etkileri önümüzdeki 1,5 yıla yayılacaktır. 18-22 Aralık 2021 ve 14-18 Ağustos 2022 tarihleri ise, bu tutulmaya ilişkin aşağıda bahsedeceğim bazı olayların etkisinin çok net hissedileceği tarihler olabilir.

Boğa burcunda meydana gelen bir tutulma olduğu için, parasal konular hemen hemen herkesin ana gündem maddesi olacak belli ki. Halkın sahip olduğu maddi kaynaklar, geçmiş ve kökleri, yer altı ve toprakla alakalı konularda açığa çıkacak ve sonuca bağlanacak olaylar bu tutulmayla birlikte gündemimiz olacak gibi görünüyor.

Ailelerin kendi içinde emlak ve toprak sebepli kavgalar görülebilir bu tutulmayla beraber. Ki benzer bir etki Akrep yeniayında da vardı. Aile mülkleriyle ilgili miras davaları, 5 Kasım’dan başlayan ve 1 aylık süreye yayılacak etkiler sebebiyle gündem olacak gibi görünüyor anlayacağınız.

Tutulma anı haritasına göre para piyasalarıyla ilgili belirsizlikler yaşayacağımızı da söylemek mümkün. Kollektif anlamda ülkece ağır ekonomik sınavlarımız olacak gibi görünüyor önümüzdeki 1 yıl boyunca. Bunları başlatan ve/veya hiçbir şeyden haberi olmayan bir halk kitlesine bile görünür hale gelmesini sağlayan da bu tutulma olacak gibi görünüyor…

Yabancı yatırımcıların veya yabancı menşeili bazı şirketlerin, bu tutulmayla beraber 2022 Ağustos’una kadar Türkiye piyasasından çekileceğini de gözlemleyebiliriz. Aynı tarihlere kadar Türk ya da yabancı menşeili büyük inşaat şirketleri ciddi zararlara da uğrayabilirler, hatta içlerinde iflas ilan edenler olabilir.

Boğa’daki Ay tutulmasının etkisiyle altın ve gümüş piyasalarında önemli hareketler bekliyorum 2021 Aralık ve 2022 Ağustos ayları arasında. Altın, gümüş ve tarım arazilerinde değer artışı olma ihtimali oldukça yüksek bence bu tarih aralıklarında.

Uzun zamandır pek çok kişinin gündemi olan EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) ile ilgili olarak da 19 Kasım’daki tutulmayla beraber birtakım gelişmeler olacak bence. 2021 Aralık ortasından itibaren hem erken seçim hem de EYT konusunda birtakım hareketlenmeler olacağını ve 2022 Ağustos’una kadar da bu konuların sonuçlandığını görmeye başlayacağımızı düşünüyorum.

Ülkemizdeki sığınmacılarla ilgili konularda birtakım sorunlar yaşamaya başlayabiliriz bu tutulmayla beraber. Sığınmacıların bir takım ölçüsüz ve düzen bozucu hareketleri, Türk halkının milli duygularını kabartabilir ve bu da akılcı olmayan sokak hareketlerine dönüşebilir.

19 Kasım Ay tutulmasıyla beraber önümüzdeki 6 aylık süreç boyunca, toprakta yetiştirilen ürünlerden beklenen hasat elde edilemeyebilir. Özellikle tahıl ürünleri rekoltesindeki düşüşün Aralık ayı ortasında çok net bir şekilde belli olacağını ve açıklanacağını düşünüyorum. Zaten tutulmanın izdüşümü de Konya ovasından geçiyor. Ülkemizin tahıl ambarı denir biliyorsunuz Konya ovasına…

Bence havalar da önümüzdeki birkaç hafta ılık geçecek bu tutulmanın etkisiyle. Eskiden yaşadığımız Kasım ve Aralık soğukları olmayabilir bu yıl. Kar yağışı yerine dönem dönem yağacak yağmurlar söz konusu olabilir. Ya da yer altı sularının toprak üstüne çıkması gibi bir etki gözlemleyebiliriz. Hatta bu yılki düşük ürün verimliliğinin sebeplerinden biri de bu olabilir.

Tutulmanın etkisiyle Bartın-Ankara-Mersin hattında bir takım sismik minik faaliyetler gözlemlenebilir. (Benzer bir etki 5 Kasım yeniayında da vardı biliyorsunuz ve gerçekten de benim yeniay videomda bahsettiğim hatlardan birinde orta şiddette bir deprem de olmuş. Büyük bir deprem olmayacağını da söylemiştim zaten) Evet orta şiddette sismik faaliyet diyorum, çünkü hem bu bir parçalı Ay tutulması, hem de ülkemizden gözlemlenmeyecek bile. Anlayacağınız, 19 Kasım Ay tutulması anı haritasında başrolde ölüm yıldızı Algol var diye; “ülkemizde deprem olacak eyvah” tarzında bir yaklaşım bu tutulma için doğru olmaz. (Zaten astrolojik harita yorumunda, diğer değişkenlere bakıldıktan sonra yorumlanması gereken ikincil faktörlerdir sabit yıldızlar. Tek başlarına harita onlardan sorulmaz!)

Ancak; tutulmanın tam olarak gözlemleneceği, Arjantin’in Güney Doğu’su ile Antartika arasındaki Güney Atlantik Okyanusu açıkları gibi yerler için aynı şeyi söyleyemiyorum. Bu bölgelerde şiddetli bir deprem gözlemlenebilir Aralık ayının sonuna kadar. Hatta Falkland Adaları’nın doğu kıyısını etkileyecek bir tsunami bile görülebilir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.