SON DAKİKA
Hava Durumu

2015’TE İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ NELER BEKLİYOR?

Birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de yeni yılda neler olacağı merakla bekleniyor. 2015 yılında inşaat sektörünün durumu hakkındaki son açıklamada dün itibariyle MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir’den geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2014 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2014 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de yeni yılda neler olacağı merakla bekleniyor.

2015 yılında inşaat sektörünün durumu hakkındaki son açıklamada dün itibariyle MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir’den geldi.

Özellikle konut sektörünün durumunu değerlendiren Özdemir, ‘balon’un olmadığını talebin reel olduğunu, yerel seçimlerde ve özellikle cumhurbaşkanı seçimleri ile birlikte mevcut siyasi iktidara olan güvenin güçlü bir şekilde tazelenmesiyle birlikte konut satışında ciddi şekilde artışa neden olduğunu söyledi.

Son aylarda açıklanan konut satış istatistikleri de yapılan bu açıklamayı fazlasıyla destekliyor.

Modern kentleşmenin gün geçtikçe değer kazandığı bir ortamda insanlarda yeni evlere geçmenin hayalini artık daha rahat kurmaya başladı.

Uygun fiyatlı projelerin yanı sıra cazip ödeme koşullarınında devreye girmesi bu anlamda önemli bir tetikleyici oldu. Ülkenin genelini oluşturan orta düzey ve alt gelir gruplarının ihtiyacına henüz tam anlamıyla hitap projeler yeteri kadar olmasa da konut arzında önemli bir yükseliş var.

Ancak orta ve alt gelir gruplarının da sistemde kendisine yer bulmasını sağlayacak yapılarında sayısının artması gerekiyor. Bunun için kentsel dönüşüm önemli bir fırsat olabilir. Kentsel dönüşüm bölgesine giren projelerde; olası kat sayısı artışları aynı zamanda yeni konut alıcıları içinde yeni bir seçenek…

Gelelim 2015’te ki beklentiler neler olacağına ?

MÜSİAD’ın öngörüsü 2015’te rekor kırılması yönünde !

Ülkedeki ekonomik istikrarın sektöre doğrudan katkı yaptığı de düşünüldüğünde açıkcası bu beklentinin gerçekleşme ihtimali de bir o kadar yüksek…

GAYRİMENKULDEKİ RANT VERGİSİNDEN KAMU PAY ALACAK!

İmar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak sistem geliştirilecek. Kamuoyunda “rant vergisi” olarak adlandırılan gayrimenkul değer artışlarından kamu da pay alacak.

2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’dan (OVP) derlenen bilgilere göre, kamuoyunda “rant vergisi” olarak adlandırılan gayrimenkul değer artışlarından kamu da pay alacak.

Program kapsamında, gelir dağılımının iyileştirilmesi, ekonomiye rekabet gücü kazandırılması amacıyla mali, ekonomik ve sosyal hedeflere destek olan gelir politikaları uygulanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.