SON DAKİKA
Hava Durumu

2021 YILINDA TÜRKİYE

2021 yılına girmemize kısa bir süre kalmışken, 2021 yılında ülkemizi bekleyen olası durumlar hakkında aylar bazında bilgilendirme yapmak istiyorum. OCAK => Borsa ve ticari işletmeler açısından zorlu bir dönem Ocak ayı. Şirketlerin gelecekleri konusunda ciddi sorgulamalar yapacaklarını, hayatlarındaki lüzumsuz engellemelerden kurtulmaya çalışacaklarını ve tam anlamıyla bir içe kapanış sürecine gireceklerini söylemek mümkün. Nakit akışındaki belirsizliklerden,

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2020 07:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2020 07:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

2021 yılına girmemize kısa bir süre kalmışken, 2021 yılında ülkemizi bekleyen olası durumlar hakkında aylar bazında bilgilendirme yapmak istiyorum.

OCAK => Borsa ve ticari işletmeler açısından zorlu bir dönem Ocak ayı. Şirketlerin gelecekleri konusunda ciddi sorgulamalar yapacaklarını, hayatlarındaki lüzumsuz engellemelerden kurtulmaya çalışacaklarını ve tam anlamıyla bir içe kapanış sürecine gireceklerini söylemek mümkün. Nakit akışındaki belirsizliklerden, parasal zorlanmalardan ve dövizdeki kur değişimlerinden kaynaklı olarak ticari faaliyetlerini durdurma kararı alan pek çok şirket duyabiliriz. Dini otoriteler tarafından Corona aşısının uygulanması konusunda fetvalar verilebilir. Ocak ayıyla beraber, okullardaki eğitimin tekrar online olarak yapılması yönünde kararlar alınabilir. Sosyal medyaya yönelik internet kesintileri gündeme gelebilir. Ekonomi yönetimi; dönemsel elektrik kesintileri yaparak tasarruf edilmesi yönünde uygulamalara gidebilir. 15 Ocak sonrasında daha da izole yaşamak zorunda kalabiliriz. 15 Ocak sonrasından itibaren yıl boyunca sürecek olan, hatta neredeyse 2023’e kadar hissedilecek olan en bariz etki; halkımızın artık daha çok hakkını arayan bir moda geçmesi olacaktır.

ŞUBAT – MART => Halkın giderek artan borçları ve şirket kapanışlarından kaynaklı olarak yaşamaları olası iş kayıpları; ellerindeki (özellikle halen borcunu ödedikleri) gayrımenkulleri oldukça cüzi miktarlarda ellerinden çıkarmak zorunda kalmalarına sebep olabilir 15 Şubat sonrasında. Mart ayı ortalarında meydana gelmesi olası suyla ilgili doğa olayları, tarım arazilerimize çok ciddi zararlar verebilir.

NİSAN – MAYIS – HAZİRAN => Mart ortasında meydana gelen suyla ilgili doğa olaylarından kaynaklı olarak zarar gören tarım arazilerimiz sebebiyle, yiyecek kıtlığı baş göstermeye başlayabilir. Bu doğa olayları şirketlerin mal varlıklarını zarar uğrattığı için, önemli şirket iflası haberlerini Nisan ayıyla beraber daha çok duymaya başlayabiliriz. Çocuk cinselliği konusunda yine kötü haberler alabileceğimiz, üstelik dini otoriterlerin de bu konuda destekleyici açıklamalar yapması oldukça mümkün Nisan ayında. Halkın artık bu konuda susmayacağını ve dini otoritelere karşı ciddi bir halk tepkisi olacağını düşünüyorum. Halkın hakkını aramak isteyen ruh hali, Nisan ve Mayıs aylarında ciddi anlamda hissedilecek bence. Altın ve döviz fiyatlarının da ciddi anlamda yükselmesi olası Mayıs ayıyla beraber. Haziran sonundan itibaren, dünya çapında Corona aşısının uygulanması ciddi bir yayılım göstermiş olacağından; “Corona artık azaldı, daha rahat olabiliriz” gibi açıklamalar yapılabilir. Kısıtlama tedbirleri gevşetilebilir. Ama tam olarak bitmeyecektir yine de Corona.

TEMMUZ – AĞUSTOS => Temmuz ve Ağustos ayları çok aktif olaylar getirmeyebilir. Ocak ayında başlayacağını söylemiş olduğum uzun vadeli etkiler hissedilmeye devam edecektir. Sadece Temmuz ayında, özellikle dini inançlar konusunda bağnazca yaklaşımların olduğu yanlış açıklamalar yapılabilir din otoriteleri tarafından. Dünya çapında geçiş için hazırlığının yapılacağına inandığım kripto para ile ilgili olarak, hükümetimiz yeni uluslararası anlaşmalar yapabilir ayrıca.

EYLÜL => Halkın devlet otoritesiyle çatışma yaşaması oldukça yüksek Eylül ayında. Bu yüzden devlet otoritesi internette kısıtlamalar yapabilir. Tüm bunların sonucunda, halk kanadından hükümete erken seçim isteği olabilir.

EKİM – KASIM – ARALIK => Eylül ayında başlayan ve giderek artan halkın sesinin, çeşitli provakasyonlarla çalışan kesime, devlet memurlarına ve işçilere de sıçraması söz konusu olabilir. Özellikle Ekim ve Kasım çok sağduyulu hareket edilmesini ve provakatörlere karşı dikkat edilmesini gerektiren aylar. Kasım ve Aralık’ta politika da oldukça hareketli olur ve erken seçim konusunda adımlar atılır düşüncesindeyim. Aralık ayında ayrıca, astroloji ve spiritüel konularla uğraşan bizler gibi kişilere yönelik ciddi kanun yaptırımları geleceğini, geçerli belgesi olmayan kimsenin bu meslekleri icra etmesine izin verilmeyeceğini, bu sayede sektörde ciddi bir ayıklanma meydana geleceğini de düşünüyorum.

Göreceğiniz üzere 2021 de çok kolay bir yıl değil. Yıl boyunca ekonomideki yaralar iyice kanayacak gibi duruyor. Kripto para konusu bizim de gündemimize tüm dünya gibi bir şekilde girecektir. Teknoloji ve e-ticaret konusunda doğru adımlar atan şirketler açısından, başlangıcı zorlu olsa bile, 2021 yılı oldukça büyük fırsatlar getirebilir. İnşaat, gayrımenkul, paradan para kazanma gibi kavramların sonunun gelmeye başlayacağı bir yıl da aslında.

Yaşanması olası yiyecek kıtlığı, halkımızın uzun zamandır unuttuğu ya da daha az sergilediği merhamet ve yardımlaşma duygusunun tekrar ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır. 2021 yılının en güzel ve insani etkilerinden biri de bu bence ????

Dini konular ve inançlar yıl boyunca önemli bir gündem maddesi olacak bizler için. Ama; dini konularda köhne alışkanlıklardan ve bağnaz inançlardan kurtulabileceğiz bence zorlu da olsa.

2021 yılında halkımızın, ekonomi kaynaklı olarak devlet yönetimine karşı olan kızgınlığı ve sert çıkışlarını gözlemleyebiliriz. Zaten halkımız 2021 yılıyla beraber, sosyal anlamda her zamankinden daha fazla hakkını arayan bir moda girecek ve eskisi kadar her şeyi kabullenmeyecek.

2021 büyük ve zorlu dönüşümlerle hayatımıza bir hortum gibi girecek ve ezberlerimizi tam anlamıyla bozacak gibi görünüyor. En iyisi değişime karşı koymamak. Karşı koydukça canımız daha çok yanacak çünkü.

Şimdi vereceğim olumlamayı yıl boyunca tekrar ederek bilinçaltınızı olumlu yönde kodlayabilir ve kollektife katkıda bulunabilirsiniz ????

“2021 yılının bana ve ülkeme getirmesi olası büyük ve köklü değişimleri kolaylıkla kabullenmem ve adapte olabilmem için neler mümkün? Bundan daha iyi nasıl olur? Değişimlere karşı koymama sebep olan tüm çekirdek inançlarımın yaratımlarını şu andan itibaren yıkıp iptal ediyorum. POC & POD

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.