SON DAKİKA
Hava Durumu

2022 YILINDA DÜNYAYI NELER BEKLİYOR OLABİLİR

Bu ayın başından beri 2022 yılında bizleri nelerin beklediğine dair pek çok yazı okuyup video izlediğinize eminim. Bu yazımda, kendi perspektifimden 2022 yılının dünyayı bekleyen olaylar bazında bir değerlendirmesini yapacağım. Türkiye için olan değerlendirmem ayrı bir yazı şeklinde olacak. Bu yıl değerlendirmemi yaparken yılı 3 aylık çeyrekler halinde değerlendirecek ve o dönemlerde öne çıkan tarihlerden

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2021 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2021 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bu ayın başından beri 2022 yılında bizleri nelerin beklediğine dair pek çok yazı okuyup video izlediğinize eminim. Bu yazımda, kendi perspektifimden 2022 yılının dünyayı bekleyen olaylar bazında bir değerlendirmesini yapacağım. Türkiye için olan değerlendirmem ayrı bir yazı şeklinde olacak.

Bu yıl değerlendirmemi yaparken yılı 3 aylık çeyrekler halinde değerlendirecek ve o dönemlerde öne çıkan tarihlerden özellikle bahsetmeye çalışacağım.

Ancak şimdiden uyarayım, okuyacaklarınız pek hoşunuza gitmeyecek. Moraliniz bozulsun diye yazmıyorum bunları. Negatiften beslenen biri de hiç değilim. Tam tersi olabildiğine gerçekçi bir insanım ve gerçekleri kabullenirsek değişim yaratmak için bireysel ya da kollektif anlamda olabilecekleri engelleyebileceğimize veya hafifletebileceğimize inanıyorum. Sonuçta kuantum dediğimiz olgu da bu değil mi?

Evet başlıyoruz…

1 OCAK – 20 MART ARASI

18 Aralık 2021’de başlayan Oğlak burcundaki Venüs retrosu ile başlayacağımız 2022 yılında; 14 Ocak-3 Şubat arasında, Kova’da başlayıp Oğlak burcunda sonlanacak bir Merkür retrosu olacak. 21 Ocak’ta Boğa burcundaki Uranüs retrosu sonlanacak. Yine 29 Aralık’ta Balık burcuna geçen Jüpiter de ilerlemesine devam edecek. Aralık ayında gerçekleşen Boğa-Akrep hattındaki ay düğümleri geçişinin (Kuzey Ay Düğümü Boğa – Güney Ay Düğümü Akrep) etkilerini yavaştan göstermeye başlayacağı dönem de Ocak-Mart arası. Ama asıl etkileri yılın kalanında gerçekleşecek tutulmalarla gelecek.

2022’ye girişinde içinde olacağımız Venüs retrosu; parayla ilgili çok ciddi bir sıkışma yaratacak piyasalarda. Etkisini 18 Aralık’tan itibaren hissettiren retro Venüs; iş hayatında zorlanmalara, dünya çapında büyük şirket iflaslarına ve emlak sektöründe ciddi krizlere yol açacaktır Ocak-Mart arasında.

Piyasalardaki bu para sıkışması; pek çok kişinin kripto paralardan daha fazla medet ummasına ve kripto para borsalarındaki işlem hacminin artmasına sebep olacaktır. Bence bu yıl Ocak-Mart arasında herkes az ya da çok Bitcoin sahibi olmak için çabalayacak.

Hatırlarsanız 2020 yılının sonunda 2021 yılı için çektiğim videoda, dünya çapında kripto para denemelerinin yapılacağı bazı ülkeler olabilir ve bu durum 2022’de çok daha fazla hızlanacak demiştim. Nitekim 2021’de bazı dünya ülkeleri Bitcoin’i para birimi olarak benimsediler. Bence bu yıl Ocak ayından itibaren bu etki katlanarak artacak. Çok daha fazla ülkenin Bitcoin’e geçtiğini göreceğiz bu yıl. Hatta sonraki çeyrekleri anlatırken bahsedeceğim başka gelişmeler de olacak bence Bitcoin’le ilgili.

Bu süreçte gıda ürünlerindeki değişken fiyatlar ve giderek pahalanmalarıyla beraber, dünya çapında bir sosyoekonomik bir patlama bekliyorum maalesef. Halkların sosyal medya yoluyla birleşmesi, dünya çapındaki sosyal patlamayı hızlandıracaktır. Özellikle Ocak-Şubat ayları bu anlamda oldukça aktif. Bazı ülkelerde yaşanacak bu tip olaylar, dünya çapındaki halk göçlerinin de başlatıcısı olacak gibi görünüyor. Hatta mülteciler yüzünden dünya çapında ülkeler arasında uluslararası krizler de çıkabilir.

İlerleyen zamanlarda yılın sonuna kadar; iç savaş çıkan, birden fazla parçaya ayrılan, devlet başkanı devrilen çok fazla da ülke de olacaktır. Hepsinin başlatıcısı da Ocak ayından itibaren başlayan ekonomik sıkışma olacak gibi görünüyor.

En temel ihtiyacı olan barınma ve beslenmeyi karşılayamamak; şimdikinden daha fazla insanı inançlara yaklaştıracak ve maalesef ki çoğunu da muhafazakarlaştıracak gibi görünüyor bu dönemde ve sonrasında. Özellikle bazı ülkelerdeki kripto para geçişlerine, Ocak-Şubat ayları boyunca dini muhafazakârlar tarafından çok fazla karşı çıkış olabilir.

Yıl boyunca Jüpiter Balık geçişinin etkisini en aktif gözlemleyeceğimiz Ocak-Mart arasında; özellikle parapsikolojiye olan merakın daha da artacağını ve özellikle bazı spiritüel şifa öğretilerinde artış olacağını düşünüyorum. Alternatif tıp anlamında da gelişmeler yaşanabilir.

Özellikle Corona konusunda yeni tedavi yöntemlerinin bulunması ve Corona yayılımı konusunda olumlu yönde ilerlemeler kaydedilebilir. Yine başka hastalıkların tedavisinde de yeni yöntemler keşfedilebilir.

2022 yılında matematik, bilim ve tıpta ciddi ilerlemeler bekliyorum zaten yıl boyunca ve Ocak-Mart arasında bu etki yavaştan başlayacak bence.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.