SON DAKİKA
Hava Durumu

28 ŞUBAT– 6 MART HAFTASININ ETKİLERİ

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş vurgusunun gölgesinde başlayacağımız ve Şubat ayının sonlanacağı bu hafta; iki ülke arasındaki çatışma vurgusuyla devam edecek. Gerçek anlamda bir savaşı maalesef bu yılın sonunda beklediğimi söylemiştim. Dolayısıyla iki ülke arasında savaş gibi görünen bu çatışmanın bu hafta da devam edeceğini ama bildiğimiz anlamda bir savaşa dönüşerek diğer dünya ülkelerinin katılımına

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2022 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2022 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
28 ŞUBAT– 6 MART HAFTASININ ETKİLERİ

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş vurgusunun gölgesinde başlayacağımız ve Şubat ayının sonlanacağı bu hafta; iki ülke arasındaki çatışma vurgusuyla devam edecek. Gerçek anlamda bir savaşı maalesef bu yılın sonunda beklediğimi söylemiştim. Dolayısıyla iki ülke arasında savaş gibi görünen bu çatışmanın bu hafta da devam edeceğini ama bildiğimiz anlamda bir savaşa dönüşerek diğer dünya ülkelerinin katılımına sebep olacağını düşünmüyorum henüz. 10 güne kalmadan suların durulacağına ve Rusya’nın bu işten güzel kazanımlar elde edeceğini düşünüyorum.

Bu hafta 2 Mart’ta Balık burcunda bir yeniay yaşayacağız. Etkilerini önümüzdeki 2 haftalık sürece yayılacak şekilde hissedeceğimiz Balık yeniayı, ülkemiz açısından; hayat rutinlerimizi zorlayan salgın hastalıklara, çocukları ilgilendiren durumlara dikkat çekiyor. Rusya ve Ukrayna gibi komşumuz olan iki ülke arasındaki savaş vurgusu sebebiyle diplomasi ve dengede kalabilme ülkemiz dış politikası açısından daha da önem kazanacak gibi görünüyor önümüzdeki 15 gün. Ayrıca yine savaş vurgusunun etkisiyle, İstanbul ve Çanakkale Boğazları’nın politik önemi daha da öne çıkacak gibi duruyor. Boğazların odakta olduğu çok fazla konuşmalar yapılabilir diğer dünya devletleriyle aramızda. EYT (emeklilikte yaşa takılanlar konusu bir şekilde bir sonuca bağlanacak gibi duruyor artık bu dönemde. Politik anlamda olduğu kadar, bildiğimiz anlamda fiziksel depremler de gündemimiz olabilir önümüzdeki 15 gün boyunca. Batı Karadeniz bölgesi, İstanbul ve Trakya’nın Karadeniz Kıyısı açıkları başta olmak üzere, tüm Marmara bölgesi bu konuda aktif etkiler alıyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki bu gerilim elbette geçen hafta piyasaları çok etkiledi. Altında ons anlamında bir miktar artış olduğu gibi, doların da biraz yükselmesiyle altının gram fiyatında da bir miktar yükselme oldu doğal olarak. Şubat itibariyle altında ufaktan bir yükselme başlayacağını ve Mart-Nisan sonrasında asıl dolardaki artış sebebiyle artacağını öngördüğümü daha önce söylemiştim. Aslında geçen hafta bunu yaşadık, sadece savaş vurgusu etkisini biraz hızlandırdı. Bu hafta da altın bu sebeple bir miktar artacaktır. Ortalığın savaş anlamında 10 güne kadar durulacağını ve altındaki yükselişin yavaş yavaş ilerleyeceğini düşünüyorum. Ancak doların artmaya başlamasıyla beraber, altındaki yükselişin Mart-Nisan sonrası daha da artacağını sanıyorum. Geçen hafta kriptolarda da şok değişimler yaşadık beklediğim gibi. Kriptolardaki denge de 10 güne kadar yerine gelecektir diye düşünüyorum.

Bu hafta Pazar günü nihayet sıkıntılı Oğlak enerjisinden kurtulacağız. Hem Venüs hem de Mars, sabah saatlerinden itibaren 7 dakika arayla Kova burcuna geçiş yapacaklar. Venüs 5 Nisan’a, Mars da 15 Nisan’a kadar Kova burcunda ilerleyecek. Venüs ve Mars’ın Kova geçişleri; halk iradesinin öne çıkacağı, sosyal mücadele vurgusunun artacağı ve otorite konumundaki her türlü figüre karşı baş kaldıracağı bir döneme girdiğimize dikkat çekiyor. İş hayatında artan işten çıkarmalar ve ekonomik anlamda yaşanması muhtemel önemli zorlayıcı değişimler bunu hareketlendirecek gibi görünüyor. Sosyal medya kısıtlamaları gündem olabilir. Arka planda çok fazla işlerin döneceği, pek çok gizli gruplardan göreceğimiz kışkırtmalar ve düşmanlıklar da bunu hareketlendirecek bir diğer etki olabilir. Suyla ilgili sınanacağımız doğa olayları da bu dönemde oldukça aktif olabilir. Anlayacağınız 15 Nisan’a kadar oldukça hareketli günler bizi bekliyor görünüyor 6 Mart’tan itibaren.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen gökyüzünde bu hafta boyunca aktif olan Güneş-Balık kavuşumunun koruması da üstümüzde. Bireysel ya da toplumsal anlamda ne yaşayacak olursak olalım, kalbimizin ve niyetimizin iyiliği doğrultusunda etkileneceğimiz olaylar yaşayacağımız bir hafta bizleri bekliyor.

Bir süredir varlığını unutanlara veya yok sayanlara Allah’ın tekrar kendini hatırlatacağı bir döneme girdik anlayacağınız.

Hepimiz için hayırlısı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.