SON DAKİKA
Hava Durumu

4 mahalleye “İmar parselli” tapuları dağıtılacak”

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2022 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2022 08:03

Ne zaman Bursa’nın çehresini değiştirecek insanlık adına bir şeyler yapılsa hep şu ifadeleri kullanmaya özen gösteririm: “Bursa, mühim, müfit bir kitaptır.O kitabı okumak, tashih edip tab etmek için sabır, merak ve duyguya ihtiyaç vardır.”

Özellikle yoğun göç alan ve bir dönem kaçak yapıların mantar gibi büyüdüğü Yıldırım’da başlatılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı.Başkan Oktay Yılmaz’la birlikte o kitap raftan indirilmiş okunmaya başlanmış.İlçedeki tarihi değerlerin büyük çoğunluğu restore edilmiş.Kaçak yapılaşma durma noktasına gelmiş.Kentsel dönüşüme hız verilmiş..Farklı bölgelerde çalışmalar devam ediyor.

Bakış açısıyla İnsan merkezli çalışmalara önem veren Başkan Oktay Yılmaz’la yaptığımı sohbetin ardından uzun zamandır beklenti içinde olan 4 mahalle için müjdeyi verdi.

Başkan Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

“Belediyemiz sınırları içinde toplam 3100 hektarlık planlanabilir alanımız yer almaktadır.Bu alanların 184 hektarlık kısmında 2019-2022 yılları arasında planlama ve imar uygulaması çalışmalarını tamamladık. 651 hektarlık alanda da planlama çalışmalarımızı bitirip imar uygulaması çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.”

2022 yılını tapu yılı ilan ettiklerini de vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz,ardında hedeflerini açıkladı..

651 hektarlık alandaki imar planı ve imar uygulaması çalışmalarını tamamlayarak beş yıllık yönetim dönemimiz içerisinde planlanabilir alanda %27 oranında tapu yenilemesi yaparak hak sahiplerine “İmar parseli” tapularını teslim etmiş olacağız..

Başkan Yılmaz’ın bütünü kucaklayan bakış açısıyla, seçim öncesi vaatlerini yerine getirmesinin daha şimdiden Yıldırım’da yansımasını görebiliyoruz.

Kasım Önadım Bulvarında,Sinandede, Mehmet Akif Ersoy, Şükraniye ve Beyazıt Mahallelerinin bir kısmını kapsayan bölgenin insanı umutla bekledi yıllarca.. 685 tapu malikinin olduğu 16 hektarlık alanda 18 imar adasının yer aldığı şuyulandırma sınırı dahilinde “imar uygulaması” işlemleri de tapuda tescil edilerek tamamlamış. Açılan davalar sonucu yıllardır süregelen ruhsat verememe problemi ortadan kaldırılmış.Yıldırım’ın ana caddelerinden olan Kasım Önadım Bulvarında Ruhsatlı yapılaşmanın önü açılmış.

Yıldırım’ın ana arterleri üzerinde bulunan bu çirkin görüntüler ortadan kaldırılacak mı? gibi sorular zihinleri karıştırırken,Başkan Oktay Yılmaz’ın verdiği müjdeli haber binlerce insanın içine su serpti.

Yine Başkan Yılmaz’ın ifadeleriyle; 16 hektarlık alanda yapılan imar uygulaması işlemleri sonrasında bölgede, 8,8 hektarlık yapı adası, kamulaştırma bedeli ödenmeden yaklaşık 1,1 hektarlık park alanı, yaklaşık 6,3 hektarlık yol alanı elde edilmiş…

Şimdi; Bu sütunlarda her ne kadar olumsuzlukları dile getirmeye çalışsak da yapılan olumlu çalışmaları beklenti içinde olan insanlarla paylaşmak bizim asli görevlerimiz arasındadır.

Ne mutlu, şahsında, sabır ve merakla yönettiği ilçenin birikimiyle ilişki kuran, zenginliklerimizin izini süren hakiki bir aydın tavrını müşahede ettiğimiz insanlara.

Şu bir gerçektir ki, sohbetlerinin halkasına dâhil olduğunuz, İnsanlığını yaşayan insanlara her zamankinden çok daha büyük bir ihtiyacımız vardır.

İnanca, düşünceye, insan haklarına ve kendine saygı duyanlar, bilenler ve bildiklerini anlatanlar bu şehre bir çivi çakanlar ya da sebep olanlar asla ve asla unutulmayacaktır.

Birileri istemese de Allah unutturmaz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.