SON DAKİKA
Hava Durumu

50 milyonluk destek paketi,muhalefet için ne ifade eder?

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2021 12:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2021 12:43

Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve gelir gelmez, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; “Bu kente karşı sorumluluğum var,Benim bu memlekete bir sözüm var.Büyük Bursa için var olan hayallerimizi gerçekleştirmenin heyecanın yaşıyorum”

Yakalandığı o amansız hastalıkla mücadeleyi kazanan  Başkan Alinur Aktaş,herkesin eve kapandığı şu günlerde  hasta yatağında açıkladığı 50 milyonluk destek paketiyle sosyal belediyecilik anlamında önemli bir çalışmaya da imza attı.

İhtiyaç sahibi insanların bir anlamda yanında olmak,omuz vermek anlamına da gelen bu destek paketi muhalefet için bir anlam ifade eder mi? Sorusunu insan kendi kendine sormadan da edemiyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınında tedbirlerin en üst seviye ye çıkarıldığı Bursa’da corona virüse karşı yoğun bir savaş verilirken,CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in dışında muhalefetin olumlu bir gayretini gören duyan oldu mu?

Muhalefetin görevi olumsuzlukları dile getirmektir..Eyvallah

Peki siyaset denen o mekanizmanın içinde olanların esas görevi sadece eleştirmek midir?.. Yapılan güzellikleri görmemezlikten gelmek ne anlam ifade eder…

Bursa Büyükşehir Belediyesinin  sosyal belediyecilik anlamında ortaya koyduğu duruş muhalefet cephesinde bir anlam ifade etmez mi…Yaklaşık iki yıl önce yaşanan ve bugün mahkemeye intikal etmiş bir olayı, “Yeniymiş gibi” yaygara koparmak isteyen muhalefetin 50 milyonluk destek paketi için söyleyecek sözü yok mu?

Bu günlerde vatandaşın derdine derman olmak,ihtiyaç sahibini kollamak acaba muhalefet için bir anlam ifade etmez mi?

Anlaşılan bu ülkede muhalefet sorunu yaşanıyor.

Bakın yapılan onca desteğe rağmen,aynı muhalefet yarın ortaya çıkıp “Siz ne yaptınız” diye kulağa hoş gelmeyen sözler söylemesi hiç sürpriz olmaz.Allah bizi nankörlerden ve  şükürsüzlerden uzak tutsun.

Bu sıkıntılı süreçte yapılan destekler,insanımıza can suyu olacaktır.İnancım odur ki,yüreklerimizi ve imkanlarımızı birleştirirsek güçlenir ve bu sürecin üstesinden geliriz.Önemli olan hizmetlerin yada desteklerin adil olmasını sağlamaktır.Yeter ki insanlarımızın yükü hafiflesin.

Yaşananlara biraz da bu açıdan bakmalıyız..

Muhalefetiz,eleştiririz…Ağzımıza ne gelirse söyleriz  ifadelerine biraz da “güzellikleri de alkışlarız” ifadeleri eklenirse sanırım toplumda karşılık bulur..

Başkan Alinur Aktaş’ın açıkladığı 50 milyonluk destek paketi Bursa için önemlidir,kıymetlidir.Bari onu alkışlayın..

Tü-ka-ka siyasetinin sandıkta hiçbir karşılığının olmadığı aşikardır.20 Yıldır iktidar olamayan muhalefetin bir kez daha kendisini çek etme zamanıdır…

O zaman bu zamandır…

Bizden söylemesi..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.