SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmet Özal “KYK Borçları silinsin”

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2022 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 08:46

2023 de yapılacak seçimler öncesi siyasi Partiler arası ittifaklar ve seçim çalışmaları devam ederken,TEK Parti Genel Başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Özal Bursa’daki çalışmalarına hız verdi…
Türkiye siyaset tarihinde bir döneme imza atan Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın büyük oğlu Ahmet Özal’ın yapılacak seçimlerde herkes gibi bende ortaya koyacağı performansı merak edenlerdendim.Önceki akşam bir araya gelerek sohbet imkanı bulduğumuz Ahmet Özal, iddialı olduklarını belirterek,İlk seçimde beklenin aksiye,birilerini hayal kırıklığına uğratacak başarı elde edeceklerini söyledi.
Siyaset arenasında sert esen rüzgarların siyaseti şekillendireceği gibi bu günlerde yayınlanan doğru yada yanlış olduğunu bilmediğimiz anketlerin sokaklarda nabız artışlarını yükselttiğini,TEK Partinin bu anketleri bakışını ve değerlendirmesini istedim Ahmet Özal’dan..
Şu ifadeleri kullandı;
“Diğer partilerin durumu ortada..Kararsızların sayısı her geçen gün artıyor.Hele şu dönemde yapılan anketlerin çok doğru sonuçlar vereceğini düşünmüyorum.45 İl’de teşkilatlanma çalışmalarını tamamladık.Bursa İle birlikte 4 büyük şehir için çalışmalarımız devam ediyor.En kısa zamanda bu çalışmalarımızı da tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz.İlk günden beri Anadolu’nun her bölgesinde bize olan destek artarak devam ediyor”
1999 yılında Malatya’dan aday olan,devamında siyasetten uzak kalan Ahmet Özal’ın TEK Parti ile birlikte siyasete geri dönmesi beraberinde farklı yorumları da getirdi.Bazı kesim “Millet ittifakına destek verecek,bazı kesimler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesinde aktif rol oynayacak” gibi düşüncelerin bir karşılığını göremedim Ahmet Özal’da..
Şu an için hiçbir ittifakta yer almayacaklarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da 2 yıldır görüşmediklerini üstüne basa basa vurguladı.
Siyaset dışında aldığı eğitimlerle özel bir donanıma sahip olan Ahmet Özal, babası Turgut Özal’a Amerika Dünya Bankası’ndan teklif gelmesi üzerine lise tahsiline Amerika’da devam etmiş.
Daha sonra Kuzey Carolina Üniversitesi’nde ekonomi ve iktisat üzerine eğitimini tamamlamış. Turgut Özal’ın başkanlık döneminde resmi olarak görev almasa da ekonomi üzerine raporlar hazırlamış Özal…Bunu şu ifadelerle tamamlıyor ‘ Yurt içi ve yurt dışı babamın gezileriyle ekonomi ilişkileriyle ilgili 10 sene babamla zaman geçirmek 10 üniversiteden büyük bir tecrübe benim için”
Son yıllarda değişik yerlerden Anadolu’dan davet almaya başladığını, insanların bir alternatife ihtiyacı olduğunu bu neden Parti kurduğunu ifade eden Ahmet Özal “ Makam mevki derdinde değilim. Türkiye’ye bir faydamız olması için bir siyasi partinin başına geçtim. Çok ilgi görüyoruz. Seçimlere çok iyi hazırlıklarımız var’ cümleleriyle iddiasını ortaya koydu.
Dijital çağın önemine de vurgu yapan Ahmet Özal, burada gençliğin ön plana çıktığını, ileri sürerek” Gözlemci ve araştırmacı birisi olarak söyleyebilirim ki; Her şeyde teknoloji var, şu an da Türkiye’de gençlere çok önem verilmeli. Bilgisayar parçalarında bile vergi var, sıfırlamak lazım, bana kalsa interneti de gençlere maliyetsiz sunarım. Çünkü bu çocukların gelişimi ancak dijitalleşmeyle olacak’ diye konuştu.
Ahmet Özal’ın “Partimizde eski siyasetçiler yok” ifadelerinin ardından “kimlerle yol yürüyeceksiniz?” şeklindeki sorumuz üzerine şunları söyledi;
“Bizim kadrolarımız bürokratik kadrolar, emekli büyükelçiler, adaletçiler, savcılar ve devleti tanıyan insanlar istiyorum. Siyaseti sevmeyen siyasetçiyim. Doğruya doğru derim, o yüzden siyaseti sevmiyorum. Siyaset yapmaya ihtiyacım yok. Babamın mevki gereği başbakanlık konutu,cumhurbaşkanlığı köşkü gördüm, Milletvekilliği yaptım. Dünyanın bütün liderleriyle tanıştım. Dış siyasette ve ekonomide neler yapılması gerektiğini biliyorum ve bu bilgi birikimlerimi kullanmam gerektiğini düşünüyorum. Hedefimiz teşkilatlarımızı tamamlayıp kendi başımıza yürümektir. Bütün siyasetçileri tanırım, hepsiyle de saygım ve iyi ilişkilerim vardır. Bizim kadromuzda eski siyasiler pek yok. Ana kadroda 1 veya 2 milletvekili olabilir. Ağırlıklı olarak hakimler, emekli büyükelçiler, ekonomistler,dünya bankası çalışanları,hazineciler ve merkez bankacılar var.Önceliğimiz ekonomi.Ekonomi ağırlıklı konuşacağız ve ekonomik çözümler her şeyi çözecektir’
Siyaset gündeminde uzun zamandır konuşulan KYK borçlarının silinmesini de isteyen Ahmet Özal,330 bin öğrenciye verilen bursların arttırılmasını önemine dikkat çekti.
Bununda bütçenin 0,4’üne tekabül edeceği belirterek “Bu paraları çocuklardan geri almaya bile gerek yok. Bu çocuklara bu para hibe edilmeli. 1 milyon küsür talebeye verilirse ne olur. Biz esasen çocuklara gençlere yatırım yapacağız diyoruz. Bunu yapmamız lazım. Hükümete de muhalefete de öneriyorum. Faizi silmek falan değil, bu çocuklardan para almayın.”
İddialı gördüm Ahmet Özal’ı..
Yapılacak ilk seçimlerde Partisinin yüzde 25 oy alacağını başlangıç oylarının ise yüzde 14’e yaklaştığı ileri sürdü. Bu nedenle önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanlığına aday olacağını söyledi.
İktidarın Suriye politikasını da eleştiren Ahmet Özal,kayıtlı kayıtsız 8 milyon mültecinin ilerleyen günlerde gerginliklere neden olacağını,çözüm adresi olarak da Suriye yönetimini gösterdi.
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;
Birileri her ne kadarda siyasette “Vefa” dan bahsetse de,Ahmet Özal’la yaptığım görüşmenin ardından “Siyasete vefa” olmadığın da ısrarımı sürdürüyorum. Rahmetli Turgut Özal’ın döneminde makam,mevki hatta servet sahibi olanların siyasetten uzaklaştıklarını gördüm.
Ama siyasetin kaderini belirleyecek farklı “kararsız” bir kitle var bugün.
Onlar şimdi ikilemde kalmış durumda.
Bunun en önemli nedenlerinin başında, yaşanan ekonomik kriz…TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal ve ekibi seçime asılacak.Halkın “Bilgi ve birikime” oy vermesi yönünde ikna ya çalışılacak.
Ahmet Özal’da bu gayreti gördüm…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.