SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Parti hala cazibe merkezi…Ama niye?

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2021 14:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2021 14:20

Ak Parti Bursa İl Başkanlık koltuğuna Davut Gürkan’ın oturmasıyla birlikte parti teşkilatlarında da hareketlilik başladı.

Başkanlık koltuğunu bırakan Ayhan Salman’ın oluşturduğu yönetimle çalışmak durumunda kalan Davut Gürkan kongreye yeni yönetimle gidecek…

Burada dikkat çekmek istediğim konu,muhalefetin tüm salvolarına rağmen Ak Partinin hala cazibe merkezi konumunda olması.18 yıllık iktidar dönemini göz önüne alındığında “Yıpranmış,metal yorgunu” gibi ifadelerinde vatandaş nazarında pek  karşılığı olmadığını görüyoruz.

Ak Partinin Bursa’da patronluk koltuğuna oturan Davut Gürkan’ın liste çalışmalarına hız verdiği bir dönemde, partinin İl yönetimine girmek için yapılan müracaat sayısı 300’ün üzerine çıktı.

Gürkan’la birlikte büyük oranda “Yenilenme” hareketine gidileceği konuşulurken, halen İl yönetiminde görev yapan bazı isimlere yeniden görev verileceği ifade ediliyor.

Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim;

Şubat’ta yapılacak İl kongresinde listeye girecek isimleri belirlemek için Parti Genel merkezi ince eleyip sık dokuyacak.

Önümüzdeki günlerde Bursa’ya gelecek olan Teşkilat Başkanı ve Genel Merkez yöneticileri,yapılan müracaatları tek tek inceleyerek,müracaat sahipleriyle (Yönetime girmek isteyen partililerle) birebir görüşerek,partiyi önümüzdeki seçimlere götürecek kalıcı yönetimin belirlenmesini sağlayacak.

Bir anlamda Davut Gürkan’a omuz verecek.

Beklenen gün geliyor.

Tahminimize göre ay sonuna kadar listeler netleşecek.

Burada kimlerin listeye gireceğinden çok kimlerin listeye giremeyeceğidir. Partide daha önce İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Davut Gürkan’ın kendi çalışma ekibini kurması “Başkanlık divanını” oluşturması noktasında inisiyatif kullanacağı ifade ediliyor.

Bunun dışında Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının da yönetimde yer almasını istedikleri isimler konusunda girişimde bulunup bulunmayacakları ilerleyen günlerde ortaya çıkacak.

Ancak Ak partide kıstaslar bellidir.

Parti üst yönetimi yaşanan sürecide göz önüne alarak bunu günler öncesinde deklere etti.

İl Başkanı Davut Gürkan ise,bu konuda her hangi bir açıklama yapmaktan uzak duruyor.

Haksız değil Davut Gürkan..

Bu kentin öyle bir yapısı var ki,aynı partide siyaset yapan,aynı idealler peşinde koşan bir siyasetçi diğer bir siyasetçiden hoşlanmıyor.En doğru benim,ben doğruları bilirim teranelerinde..

Geçmişte yaşananlar hala hafızalardan silinmedi…

İl yönetimine girmek için yüzlerce adayın yarıştığı bir arenada,Davut Gürkan’ın nasıl bir performans sergileyeceğini,talepleri nasıl değerlendireceğini şimdiden kestirmek zor…

Siyasi üfürükçüler şimdiden harekete geçti bile..

Üfürmeye devam ediyorlar…

Son olarak şunu söylemek istiyorum;

Bursa’da muhalefet sokak siyasetine devam ediyor..

Sokakları bırakmak istemiyorlar..

Davut Gürkan’ın daha ilk günde ortaya koyduğu performans,kişisel yönetim tarzı,vatandaş nazarında karşılık bulmuştur…

Belli ki sokaklar boş kalmayacak..

Bekleyip görelim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.