SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Parti seçime hazırlanırken bu defa Efkan Ala konuştu…

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2022 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 08:22

2023’ün Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçim öncesi siyasi partilerde hareketlilik iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı…

Her ne kadar 6 siyasi partinin bir araya gelerek oluşturduğu HDP destekli Millet ittifakı adaylık çıkmazı yaşasa da, Cumhur ittifakında yer alan AK Parti MHP ve BBP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçtirmek için saha çalışmalarına hız verdi…

Buda şu anlama geliyor…Sadece Bursa ekseninde baktığımız da Cumhur ittifakı seçim stratejisini belirlemiş. Başta Belediye Başkanları Milletvekilleri Parti yöneticileri tarafından sokak çalışmalarına ağırlık veriliyor.Vatandaşla iletişime geçiliyor.

Süreçte Bursa’ya kazandırılan yatırımlar,yaşanan olumsuzluklar tek tek irdelenip yol haritası belirleniyor.Yapılan tüm çalışmaların organizasyonunda baş aktör olarak Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan ön plana çıkması ve organizasyonlarda bizzat görev almasının önemi de ortaya çıkıyor.

Önümüzdeki seçimlerin kaderini belirleyecek olan ve “Z kuşağı” olarak adlandırılan gençlere yönelik çalışmalara da ağırlık veriliyor.

Burada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın gayretlerini göz ardı edemeyiz. Son olarak “kahve sohbetleri gecesi” adı altında yapılan organizasyonlar bugüne kadar yapılan onlarca çalışmadan sadece birisi..Bizzat yerinde izledim.Tarihi mekan hınca hınç gençlerle dolmuş…Sonradan gelenler oturacak yer bulmakta zorluk yaşadı.Gecenin bir vaktinde tarihi mekanda ılık ılık bahar rüzgarı esti..

Belediyeler tarafından yapılan açılış törenlerinde muhalefete yönelik eleştiriler ilk sırayı alırken,sanırım seçim stratejisinde gri bölgeye kayan seçmeni yeniden kazanabilmenin yolu aranıyor.

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve benimde alkışladığım 48 dönümlük Balaban Mesire Alanın açılış törenine katılan Ak Parti Genel başkan Yardımcısı Efkan Ala,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ağır ifadelerle yüklendi.

Efkan Ala, “Bir ülkenin cumhurbaşkanına ‘kaçacak’ demek, o ülkeye suikast düzenlemektir” dedi.

Ala,konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu kadar badire atlatmış cumhurbaşkanına, bu kadar işi başarmış bir kadronun liderine ve ülkenin Türkiye Cumhuriyeti’nin 85 milyonun cumhurbaşkanına kaçacak diyorsunuz ve arkasından iki ülke arasındaki sivil toplum örgütlerinin birbirine yaptığı yardımları gerekçe gösteriyoruz. Arkadaşlar bir ülkenin cumhurbaşkanına ‘kaçacak’ demek, o ülkeye suikast düzenlemektir. Böyle bir şey olabilir mi? 15 Temmuz’u tarihin çöplüğüne gömmüş, 28 Şubat’ı kaldırıp atmış, muhtıraları elinin tersiyle itmiş bir kadro ve liderine, Cumhurbaşkanına ‘kaçacak’ deyip arkasından böyle gülünç bir gerekçeyi millete sunmanın ciddiyetle bağdaşır bir durumu var mı? Yani hiç olmazsa insan siyaset yaptığı milletine saygı duymalıdır. Hiç bilmiyorsa edep takınmalıdır. Bir millet bu kadar büyük bir badire atmış, bu kadar tarihte şanlı şöhretli işler yapmış bir milletin meclisteki ikinci büyük partinin genel başkanının söylediği her sözün nereye gidebileceğini ve nasıl bir etki doğurabileceğini hesap etmesi lazım. Bir ülkeye böyle bir kötülük yapılabilir mi? Düşünün 15 Temmuz’da kaçmamış, 17-25’te kaçmamış, muhtıra verilmiş kaçmamış, darbe teşebbüsü olmuş kaçmamış. Kardeşim bundan büyük ne açıklayabileceksin ki bu kişi yurtdışına kaçacak? Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bu ülkeye nasıl bir suikasttır. Bu nasıl ülkeyi hançerlemektir?”

Anladığım kadarıyla,Efkan Ala yapılmak istenen ‘gayri nizami’ siyaset anlayışının vatandaşta karşılık bulamayacağını üstüne basa basa vurgulamış oldu.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;

Ak Partide de siyaseti “Entrika” olarak algılayanlar yada algılamak isteyenler,kimlerin gri bölgede kaldığına bakmak durumundadır.

Bütün ahlaki değerleri yok ederek, ahlak nutukları atanlar,kendi yaptıklarını göz ardı edip,yozlaşmanın adresi olarak birilerini suçlamaya kalkmaları da bir anlam etmez.

Çünkü;

Davut Gürkan ve ekibi Bursa’da seçime hazırlanıyor…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.