SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti’de miting sorgusu

Seçim meydanları, siyasi partiler için güç gösterisidir. İktidar AK Parti, bugüne kadar yapılan 12 ayrı seçimde de meydanları en fazla dolduran, sandıklarda oy patlamasına yol açan çalışmalarıyla dikkat çekti. 7 Haziran seçimleri öncesinde Bu

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2015 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Seçim meydanları, siyasi partiler için güç gösterisidir. İktidar AK Parti, bugüne kadar yapılan 12 ayrı seçimde de meydanları en fazla dolduran, sandıklarda oy patlamasına yol açan çalışmalarıyla dikkat çekti.

7 Haziran seçimleri öncesinde Bursa olarak liderleri ağırlamaya başladık. Gökdere Kavşağı yine miting alanı ve meydanı. Burada MHP’nin mitingini izledik. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mahalli seçimlerde gelmeyip, miting yapmaması nedeniyle bu mitinge özel ilgi gösterileceğini bekledik. Gördük. Ama, MHP mitinginin MHP’lilerin gözünde bile istenilen düzeyde olmadığını konuşup duruyoruz.

Geçtiğimiz hafta sonu, Cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu Bursa’nın misafiri oldu. AK Parti teşkilatları bu miting için çok özel çalışmalar yaptı. Bursa’nın dört bir köşesinden mitinge gelecekler için özel organizasyonlar düzenlendi. Araçlar bulundu. Ekip başları belirlendi. Gökdere meydanı, düğün salonları gibi süslendi. AK Parti için miting düzenlemek ve miting organizasyonları artık rakipsiz demek yeridir. Cumartesi günü de öyle oldu. Miting alanı süperdi.

Katılım konusuna gelince, genel basın mitinge katılımı güvenlik görevlileri hariç 10-12 bin olarak yazdı. Alanda 5 bin güvenlik görevlisinin bulunduğundan söz edildi. Yerel gazeteler ise mitinge 20-25 bin kişinin katılım gösterdiğinden söz etti. Partililere gelince alanda 25-30 bin kişi vardı.

Bu miting, şüphesiz ki Bursa’da 7 haziranla ilgili düzenlenen en kalabalık miting olarak tarihe geçebilir. 23 Mayıs’ta CHP’nin de alandaki güçünü gördükten sonra bu durum tescillenir.

Ama, miting, AK Parti teşkilatlarının katılımla ilgili çalışmalarını ve başarılarını alana tam olarak yansıtmadı. Çünkü, AK Parti mitingleri, diğer partilerin mitingleriyle karşılaştırmak mümkün değil. En kalabalık mitingi bile üçe, dörte katlanır katılımlı toplantıları izledik biz Bursa’da. Fakat, cumartesi günkü miting için AK partilililer bile kende aralarında aynı görüşü paylaşıyorlar; katılım yetersiz kaldı.

Seçim öncesinde böyle bir tablonun görülmesi, partideki moralleri bozması açısından da önemli. Bana göre bu işin sorgulaması seçim sonrasına yapılır. Parti çalışmalarına tam hız devam ediliyor. Mitingin katılımla ilgili olarak yine en yüksek katılımlı alan toplantısı olması olarak yorumlanıyor. Vatandaşların, sıcak hava nedeniyle mitinge gelemediğinden söz ediliyor. Bazıları ise, Bursaspor’un kongresi nedeniyle yapılan kulis çalışmaları yüzünden etki yapıldığı söyleniyor.

Bana göre, mitingdeki katılımdan çok çoşkunun ve ilginin, aynı zamanda genel başkan Ahmet Davutoğlu ile katılımcılar arasındaki karşılıklı diyalogların önemi çok büyük.

Yine de miting meydanları seçimle ilgili tahminler açısından önemli. Halkımız sandığa gidip oylarını kullanırken, siyasi güçün, erkin destekçisi olacaklarını söylüyorlar. Bunun ölçüsü de miting meydanlarıdır. Hangi parti meydanları doldurup miting sırasında konuşmalarda karşılıklı diyalogğlarda başarılı olursa, sandıktanr çıkan oyların oranı da kalabalık oluyor.

Gelelim mitingdeki yansımalara.

Bursa Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitingde Başbakan Ahmet Davutoğlu’dan önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuşma yaptı. Mitinge Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de katıldı. Geçen dönem Bursa’dan milletvekili seçilen Bülent Arınç, veda konuşması yaptı.

“2011’de meydanlar doluydu, bizleri seçtiniz. Hepinizi alnınızdan öpüyorum. Bursa milletvekili olup, sizi temsil ederken hayatımın en mutlu sürecini yaşadım. Hayatımın son gününe kadar hem Bursa, hem AK Parti’nin hizmetinde olacağım.”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Bursa’da geçmiş dönemlerde siyaset yapan ve halkın takdirlerini kazanan başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘Gençliğin hocası’, ‘Ulu Şehir Bursa’ya hoş geldin Ahmet Hoca’, ‘Yeni Türkiye Yolunda ikinci yarı başlıyor’ pankartlarının yer aldığı alandaki platforma çıkışında eşi Sare Davutoğlu ile birlikte mitinge katılanları selamladı.

Bursa’yı bir tohumdan fidan, fidandan çınar yapan bir şehir olarak nitelendirerek başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, her fırsatta Bursa’ya gelmek istediğini, Ulucami’de sabah namazları kılmayı arzuladığını, çünkü devletin omurgasının Bursa’da dokunduğunu söyledi.

MHP’den sonra AK Parti’nin de mitingi tamamlandı. Sırada 23 Mayıs’taki CHP mitingi var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.