SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti’den aday tanıtımı

Seçilen mekan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu. Kültür merkezinin en büyük salonu. Tıka basa dolu. Alt kesim, birinci balkon, ikinci balkonda oturacak koltuk kalmamış. Merdivenlere dahi oturmuş gelenler. Birde, geçiş yo

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Seçilen mekan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu.

Kültür merkezinin en büyük salonu. Tıka basa dolu. Alt kesim, birinci balkon, ikinci balkonda oturacak koltuk kalmamış. Merdivenlere dahi oturmuş gelenler. Birde, geçiş yollarını işgal edenler var. Kimisi oturmuş, kimisi ayakta.

İktidar Ak Parti’nin milletvekili aday adaylarını merakla bekliyorlar. Salonun girişindeki masaların üzerinde, aday adaylarının kendilerini tanıtabilmek adına hazırladıkları broşürler var. Partililer, tanımadıkları kişilerin broşürlerini merakla inceliyorlar. Tanıdıkları kişilerin broşürleri alıp ceplerine sokuyorlar.

Malum, yarın temayül yoklaması var. Temayülde oy kullanacak olan parti teşkilat mensuplarından tanıdıkları olabilir. Onlardan kendi desteklediği aday adayları için yardım isteyebilir.

Salon girişinde, eski tüfek olarak isimlendirebileceğim, emektar partililer var. Anavatan Partisi döneminde siyasete başlayıp, şimdi AK Parti saflarına katılanlar var. Doğru Yol Partisi’nde siyaset yapıp, şimdi Ak Parti saflarında olanlar var.

Bu kişiler, Bursa siyasetine damga vuranlar kişiler. Bir Harun Akın, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti’de ilçe başkanlığı, il başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı yapmış siyasetçi.

Bir Cüneyt Karlık, Anavatan Partisi’nin ilk kurulduğu yıllarda gençliğini vermiş, siyaset uğruna kurşunlara hedef olmuş, politika gazisi, eski Yıldırım Belediye başkanı.

Bir Cenk Tunçsiper. İsmi pek bilinmese de soyadı Bursa’da tanınan bir aile. Kendisi Anavatan Partisi’nde genel başkan yardımcılığı yaptı.

Bu kişilerin etrafı tabii olarak kalabalıktı.

Ak Parti’nin kurucuları, teşkilat başkanları, ilçe başkanları da eski yöneticileri de buralarda idi. Osmangazi eski ilçe başkanı Refik Özen, salon girişinde etrafındaki kalabalık dikkatimizi çekti. Yine Tahsin Kara, gelen geçen selam veriyordu.

İşadamı kimliği ile siyasete merhaba diyen Cüneyt Dizdar’ı da ayrı tutmak gerekir. Dizdar, ilçe gezileri sırasında teşkilatlarla sıcak temaslar kurmayı başarabilen bir isim. Salon girişinde etrafında, özellikle ilçe yöneticilerinin bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Öğretim üyeliği görevinden istifa edip, siyasette Ak Parti’yi tercih eden aday adayı Prof. Dr. Melek Tüz, üniversite camiasının yakından tanıdığı bir isim olmanın yanı sıra Bursa’nın eski ve köklü Mütevellioğulları ve Kavasoğulları ailelerinin kızları.

Salon girişinde saatler öncesinden gelen aday adaylarının heyecanları var. Parti teşkilatları da bazı isimleri tanımaya çalışıyor.

Örnek, Şenol Güneş. İsmi Bursaspor antrenörü Şenol Güneş ile karıştırıldı. Malum, kendisi Ankara’ya gidip başvurusunu oradan yapmış. Genç bir arkadaş, tanıtım sırasında evli olduğu söylenince sunucuları uyardı; “ben evli değilim” dedi.

Tanıtım toplantısı, Bursa’daki yerel medyalardan naklen yayınlandı.

İlk konuşmayı İl başkanı Cemalettin Torun yaptı. 2002 yılındaki genel seçimlerden Bursa milletvekili olabilmek için 115 kişinin Ak Parti’ye başvurduğunu ve aday adayı olduğunu söyledi. 2011 seçimlerinde bu rakamın 181’e yükseldiğini, bu sene ise 2015 7 haziran seçimleri için 235 aday adayının başvuru yaptığını açıkladı.

Torun, Bursa’dan en iyi sonuçları alacaklarını ve Ak Parti’nin hizmet bayrağının yeniden göklerde olacağını, yeni seçilecek olan milletvekilleriyle de hizmetlerin aralıksız ve durmaksızın devam edeceğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teşkilatın güçlü alkışlarıyla kürsüye geldi. Altepe, ilk açıklanan 226 aday adayı rakamının önemine değindi. 1980 öncesindeki siyasi dönemde 450 milletvekili vardı. Hükümeti kurabilmek için 226 vekil gerekiyordu. O zamanın parti liderlerinden Süleyman Demirel, “hükümet istifa etsin” diye politika üreten Bülent Ecevit’e cevap verirken, “hükümet neden istifa etsin. Bul 226’ı devir hükümeti” diye konuşuyordu.

Altepe, bunu hatırlattı. Bursa’da 226 rakamının çoktan geçildiğine dikkat çekti. Sonra, “diğer partiler oturup ne yapacaklarını kara kara düşünürken, seçimin havasını ve heyecanını Ak Parti teşkilatları yaşıyor. Sonuç şimdiden belli. Halkımıza hayırlı olsun. Bursa’ya hayırlı olsun” dedi.

Ak Parti’nin tanıtım toplantısı için çok iyi hazırlıklar yaptığını gördük. Program sunucuları Kemal Ak ile Hülya Özen, bu işin zaten pirleri.. Fakat, aday adaylarının tanıtımlarının tek bir CD’ de toplanamayışı ve kalabalık olması nedeniyle tanıtıma iki kez ara verilmek zorunda kalındı. Toplantının başlamasıyla birlikte Ak Parti’nin seçim şarkısı olan Dmra’nın çalınmasıyla sahneye çıkan il başkanı Cemalettin Torun’un alkışlarla tempo tutmasına, salonda bulunanlar ayağa kalkıp tempo tuttular.

Aday adayları barkovizyonda kendileriyle ilgili tanıtım yapılırken sahneye çıkıp teşkilatı selamladı. Bazı aday adaylarının ise salondaki toplantıya katılamadıkları gözlemledik.

Tanıtım sırasında ilginç olaylara da sahne oldu. RUMELİFED başkanı Selim Yedikardeş’in tanıtımı sırasında birinci balkonda bulunan yakınları, “Rumeli seninle gurur duyuyor” dile slogan attılar.

Memur Sen eski başkanı Numan Şeker’in tanıtımında ise salonun sol kesiminde bulunan balkondan bu kez alkış geldi. Kadın adaylardan Setenay Olguner Yüksel’in tanıtımı sırasında, salondan büyük alkış koptu. Yine Gençlik kolları başkanlığı yapan Ahmet Kılıç’ın uzun süre alkışlanması dikkat çekti.b Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yüksel Yeni’nin taraftarlarının alkışlaması ise uzun sürdü.

TBMM’deki İç Güvenlik Yasa tasarısının görüşmeleri bulunduğu için mevcut milletvekillerinden tanıtıma gelen olmadı. Fakat, vekillerin tanıtımları yapıldı. En fazla alkışı da Hüseyin Şahin topladı.

Ak Parti’de yarın bir nevi önseçim niteliğindeki teşkilat yoklaması var. Burada, partinin il yönetimi, ilçe yönetimleri, gençlik kolları, kadın kolları, mahalle temsilcileri gelip 235 aday adayı arasından 18 tane isimi işaretleyip irade beyanında bulunacaklar. Geçen dönem milletvekili olup bu dönemde aday adayı olanlar ile halen görevleri devam eden milletvekilleriyle ilgili temayül belirtilmeyecek. Bu adaylarla ilgili değerlendirmeyi genel merkez kendi arasında yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.