SON DAKİKA
Hava Durumu

Ali Ağaoğlu’ndan Torunlar GYO’a Ültimatom

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, iş güvenliği ile ilgili yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Özellikle Torunlar GYO tarafından Mecidiyeköy’de yapımı devam eden rezidans inşaatında 10 işçinin hayatını kaybetmesine değinen A

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2014 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2014 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, iş güvenliği ile ilgili yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Özellikle Torunlar GYO tarafından Mecidiyeköy’de yapımı devam eden rezidans inşaatında 10 işçinin hayatını kaybetmesine değinen Ağaoğlu bir anlamda Torunlar GYO’ya da meydan okudu.

Yaşananların bir kaza değil cinayet olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, inşaat firmalarının ek maliyetler çıkmaması için insan hayatını önemsemediğini belirterek acı bir gerçeği bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Yılın ilk 9 ayında şantiyelerde hayatını kaybeden işçi sayısının 1414’ü bulması da maalesef içinde bulunduğumuz vahim tabloyu ve Ali Ağaoğlu’nu rakamsal olarakta doğruluyor.

İş güvenliğinin hiçe sayıldığı inşaat sektöründe bazı firmalar için “karlılık” herşeyden daha çok önemsiyor. Bugün Bursa dahi birçok inşaatta gerekli önlemler alınmadan çalışmalar yapılırken Ali Ağaoğlu’nun bu konulara değinmesi en net ifadeyle “örnek” bir sorumluluk göstergesi…

Nihayetinde Türkiye’nin en büyük inşaat firmalarından birinin sahibi olan bir kişinin çıkıp bu yaşananlara karşı çıktığını söylemesi, yapılan hata ve ihmalleri bir bir ortaya koyarak aldıkları önlemleri kamuoyu ile paylaşması gelecek adına umut verici…

Denetlenen inşaatların yüzde 70’i durduruldu!

İnşaatlardaki ölümlü iş kazaları sonrası ekim ayı itibariyle başlayan denetimin ilk sonuçları, sektördeki içler acısı durumu ortaya çıkardı bile. Bu ay sonuna kadar 1800 şantiye için planlanan denetimlerde 974 şantiye için durdurma kararı alındı.

Yapılan denetimler sonucunda Ankara’da 408, Adana’da 53, Bursa’da 104, İstanbul ’da 278, İzmir’de 131 şantiyeye durdurma kararı verilerek belki de olası faciaların önüne geçildi.

Btso, 250 Büyük Firmayı Açıklıyor…

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa’da yaptığı “250 Büyük Firma Araştırması”nın sonuçlarını bugün açıklıyor.

Firmaların 2013 yılı verileri doğrultusunda toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre elektronik ortamda veya yazılı olarak sunulan anket formundaki bilgilere dayanılarak hazırlanan sonuçlar hem ülke hem de Bursa ekonomisinin son durumunu da görmemize olanak sağlayacak.

Son olarak 2012 yılında ilk beşte yer alan Oyak Renault, Tofaş, Bosch, Uludağ Elektrik ve Borçelik’in 2013 verilerinde nerede yer alacağı merakla beklenirken benim asıl merak ettiğim inşaat sektöründeki sıralamanın ne olacağı..

2012 yılındaki araştırma sonuçlarına göre inşaat sektöründeki kategoride zirvenin sahibi olan Simge Mat Madencilik 2013 yılında zirveyi bir başkasına bırakır mı bilinmez ama özellikle ilk 10 sıralamasında önemli değişimlerin olacağını düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.