SON DAKİKA
Hava Durumu

AMİRALLERİN ÇİRKİN BİLDİRİSİ

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2021 16:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2021 16:32
104 emekli amiralin imzaladığı bildiri gündeme bomba gibi düşmüştür.
Artık emekli olmuş bu amirallerin bu bildirisi toplum tarafından büyük tepkı ile karşılanmıştır. 15 Temmuz’dan akıllanmayanların yaptığı bu işin arka planında ne ve kimler olduğu araştırılıyor. Artık darbe devri bitti diyoruz ama illâ ki birleri çıkıp kendilerini göstermek istiyorlar. Bu sefer de sıra emekli amirallerdeymiş. Ne diyelim madem bu işe kalkıştılar ceremesini de ödeyecekler.
***
Türkiye tarihi bir nevi darbeler tarihidir. Milletin desteği ile başa gelemeyenler darbelerden medet ummuslardır. 1960’ta Menderes’in başını yiyenler rahat durmamışlar her 10 senede bir ya muhtıra ya da askeri müdahale ile yönetime el koymuşlar ve milletin oyları ile başa gelenleri indirmişlerdir.
12 Eylül 1980 darbesinden sonra AK Parti döneminde birkaç kere muhtıra olmuştu. Bunu savuşturan AK Parti 15 Temmuz alçak darbe girişimini de milletin desteği ile püskürtmüştür. 15 Temmuz’dan akıllanmayanların şimdi kalkıp bir nevi darbe imalı bildirisinin neye ve kime hizmet ettiği gizli kalmayacaktır.
Bildiriyi imza atanlar arasında CHP üyesi birisi de bulunmaktadır. Bu bize CHP+ Ordu= İktidar formülünü hatırlatmaktadır. Bir farkla ki bu sefer bildiriye imza atanlar muvazzaf subaylar değil emekli subaylardır. Her ne hilmetse bu sefer bu muhteremler durumdan vazife çikarmışlardır. Ama bu 104 imza onlara arzu ettikleri neticeyi sağlamayacaktır. Çünkü artık milletimiz bu darbeci zihniyete asla geçit vermeyecektir. Bunu 15 Temmuz’da çok güzel bir şekilde destan yazarak göstermiştir.
Bu bildiriye herkes tepki gösterirken CHP yine milleti şaşırtmayıp bu darbe imalı bildirinin fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesini isteyerek vesayet odaklarının yanında saf tutmuştur. Yani CHP uzun yıllar geçse de yine hep aynı CHP.
Meral Akşener’e gelince; bu bildiri işine ” zevzeklik” diyerek hafife almış ve beklenen sert tepkiyi maalesef gösterememiştir. Ancak başdanışmanı Aytuğ Çıray ise maalesef bu bildirinin altına imza atacağını söyleyerek millet iradesine olan saygısizlığını göstermiştir.
İYİ Parti bugüne kadar hiçbir konuda dimdik duramamıştır.
***
Darbe çağrıştıran bu bildiri Türk siyasi hayatına kara bir leke olarak geçecektir. Bu bildiriye bel bağlayanlar ise umduklarina kavuşamayacaklardır. Milletimizin feraseti herzaman doğruyu görmüştür. Şimdi de bu darbe yanlısı bildiri milletimiz nezdinde mahkum olmuştur ve hukuk nezdinde de mahkum olacak ve bu emekli amiraller cezalandirılacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.