SON DAKİKA
Hava Durumu

AŞININ SAĞLADIĞI UZLAŞI

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2021 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 07:38

Siyasi partilerin birbirleri ile didişmelerinin de bazı durumlarda son bulması gerekiyor. Aksi halde devam eden gerginlikler millette bıkkınlık meydana getiriyor. Halbuki her şeyin bir haddi ve hududu vardır.

Bazı olaylar siyasi gerginlikleri azaltma konusunda etkili olabilmektedir. Buna en güzel örnek de birkaç gün önce yaşandı.

Malum aşı süreci başladı. Bununla birlikte siyasi liderlerin de öncü olması bekleniyordu

***

Üzerinde çeşitli spekülasyonlar oluşturulan Çin aşısı ile ilgili olarak güven arttırmak için ilk başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı oldu. İkinci gün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Şehir Hastanesi’nde Korona aşısı olarak topluma en yüksek kademede örnek oldu. Erdoğan bu konuda diğer siyasi liderleri ve toplumun öncü kişilerini de vazifeye davet etti. Bu her türlü siyasi mülahazadan uzak gayet samimi bir davetti. Bu davet üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bizzat liderleri telefonla arayarak aşıya davet etti.

Bu davet üzere başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere liderler de aşı olmaya başladılar. Bahçeli’den sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aşı olduğunu açıkladı ve vatandaşları da aşı olmaya davet etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir iki gün içinde aşı olacağını açıkladı. Keza HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar da sırası gelince aşı olacaklarını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından davete olumlu cevap veren bütün liderlere teşekkür etti.

Gerçekten de dünya çapındaki bu küresel salgına karşı birlik ve beraberlik duruşu sergilendi. Bu salgına karşı başta aşı olmak üzere siyasi muhalefete en azından bu konuda ara verildi.

Demek ki eğer istenirse ortak konularda birlikte hareket ediliyormuş.

En azından muhalefet şunu demedi; biz iktidarın getirdiği aşıyı istemeyiz ve bu aşıyı vurdurmayız.

Bütün konularda her şeye karşı çıkması ile tanınan HDP bile bu konuda olumsuz görüş bildirmekten kaçındı.

***

Ne olursa olsun siyasi partilerin aşı konusunda bile olsa birlikte hareket etmeleri vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Bu da hiçbir şeyin yapamadığını aşı yaptırdı dedirtti.

Temennimiz, liderlerin öncülüğünde başlatılan aşı kampanyasının kısa zamanda ve başarıyla sürdürülüp tamamlanmasıdır. Bu salgından kurtulabilmemiz için en önemli korunma tedbiri aşıdır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.