SON DAKİKA
Hava Durumu

ATEŞKES YETERLİ Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2021 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2021 07:48

Terör devleti İsrail’in Filistinlilere yapmış olduğu zulüm ve işkenceler tahammül sınırlarını aşmıştır. En son Mescid-i Aksa’da başlayan hareketlenmeler bütün Gazze’ye sıçramış bu süreçte 200’ü aşkın Filistinli şehit olmuştur. Burada İsrail sivil yerleşim birimlerini de bombalamış bundan medyanın yer aldığı binalar da nasibini almıştır. İsrail şimdiye kadar olduğu gibi bu sefer de orantısız güç kullanmış sivillerin üzerine acımasızca saldırılarda bulunmaktan geri durmamıştır. Bir devlete yakışmayan bu saldırılar İsrail’i terör devleti haline getirmiştir.

***

Filistin İsrail’e karşı kendisini savunacak güçten yoksundur. Elinde küçük çapta bazı füzeler vardır ama bunlar da netice almaya yeterli değildir.

Televizyonlarda görmekteyiz; Filistinliler İsrail askerlerinin saldırılarına taş atarak mukabele bulunmaktadırlar. En azından bu onlardaki mücadele aşkını göstermektedir. Hele çocuklardaki direnç göz yaşartıcıdır.

Günlerdir süren İsrail saldırıları geçtiğimiz günlerde varılan ateşkes ile durmuştur. Ama bu durum böyle ne kadar devam edecektir?

Terör devleti İsrail’e hiçbir zaman güven olmaz. Şimdiye kadar da kaç kere ateşkes imzalandıysa tek taraflı olarak her seferinde İsrail tarafından ihlâl edilmiştir.

Burada yapılması gerekenlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekir. Maalesef İslam ülkeleri üzerlerinde ölü toprağını atmış değillerdir. Bu şekilde birlik olmadan Filistin meselesinde olumlu bir netice almak mümkün değildir. İslâm ülkelerinin idarecileri de Filistin davasına baş koyacak İdealist insanlar değildir. Buna Türkiye ve Pakistan gibi ülkeleri dahil etmiyoruz. Başta Erdoğan olmak üzere Filistin davasına en çok destek veren ülkelerdir.

Temennimiz İslam ülkelerinin bir an önce birlik ve beraberlik içinde olmalarıdır. Bu konuda Türkiye’nin liderliği önemlidir. Türkiye millet olarak da bütün heyecanı ile Filistinlilerin yanındadır. Türkiye’nin her yanında Filistinlilere destek vermek için girişimlerde bulunulmaktadır.

Türkiye’deki bu destek Filistinliler tarafından da çok büyük bir sevinç ve memnuniyetle karşılanmaktadır. Filistinlilerin eylemlerinde Erdoğan sloganları atılmaktadır. Bizler ülke ve millet olarak devamlı Filistin davasının yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

***

Filistin ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşmaları uzun vadede geçerliliği olmayan anlaşmalardır.

Bu nedenle İsrail’in haksız yere işgal ettiği topraklardan çekilmesi lazımdır. 1948 yılından bu yana devamlı olarak Filistin’e ait toprakları gasp eden İsrail üzerinde bütün dünyanın bir baskı oluşturması lazımdır.

ABD gibi ülkelerin artık İsrail’i şımartmaktan vazgeçmeleri şarttır. Aksi halde bu yara kanamaya devam edecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.