SON DAKİKA
Hava Durumu

AZERBAYCAN’DA BÜYÜK COŞKU

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2020 11:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2020 11:42
30 yıldır Ermenistan tarafindan işgal altında tutulan Dağlık Karabağ bölgesi 44 günlük bir savaştan sonra Azerbaycan tarafından geri alındı.
Karabağ zaten Azerbaycan’in kendi öz topraklarıydı. Ancak Azerbaycan’ın güçsüz olduğu dönemde Ermeniler Karabag’ı ele gecirmişlerdi.
30 yıldır Azerbaycan’ın en büyük ideali işgal altındaki Karabağ’daki toprakları geri almaktı. Bunun için de 30 yıl beklemeleri gerekti.
***
Azerbaycan’in bugüne kadar kendi öz topraklarını geri alamamasınin altında yatan en önemli faktör düzenli bir orduya sahip olmamasıdır.
Bu konuda Azerbaycan’à en büyük destek Turkiye’den gelmiştir. Azerbaycan subayları uzun süre Türkiye’de eğitilerek düzenli ordu kurulmasına katkı sağlanmıştır. Bu süreç içinde Azerbaycan ordusunun vurucu gücü de artırılmıştır. Azerbaycan’ın bu son savaşta Ermenistan’ı dize getirmesinin altında yatan en büyük faktör Türkiye’nin maddi ve manevi desteğidir.
Maalesef bundan önce Türkiye Azerbaycan’à gerekli desteği verememiştir. Hatta rahmetli Ebulfeyz Elçibey’in ifadesi ile o zamanlar Türkiye bir helikopter bile verememiştir. Şimdi ise durum çok farklıdır ve Türkiye eski Türkiye değildir.
Türkiye, Erdoğan ile birlikte dünya siyasetinde önemli bir ülke haline gelmiştir.
Azerbaycan ile kardeşlik baglarımiz vardır. İki devlet bir milletiz. Neticede Türkiye de güçlü bir ulkedir ve kardeş ülke Azerbaycan’à sonuna kadar destek vermiştir. Türk İHA’ları Azerbaycan’ın savaşı almasında büyük rol oynamıştır.
Erdoğan da mevkidaşı ve kardeşim dediği İlham Aliyev’ı devamlı arayarak güç ve moral vermiştir. Türkiye’nin bu desteği Azerbaycan halkı tarafından büyük bir minnet ve şükranla karşılanmıştır.
Nitekim geçen gün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen  kutlamalara katılan Cumhurbaşkanı  Erdoğan’à halk tarafından coşku içinde büyük sevgi gösterilerinde bulunuldu.
Her taraf Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla süslenmişti. Gerçek anlamda gurur verici bir tabloydu.
***
Temennimiz odur ki, Türkiye ile Azerbaycan arasında olan bu dostluk ve kardeşliğin diğer Türk ve İslam ülkeleri ile de sağlanmasıdır. Azerbaycan haricindeki Türk Dünyası maalesef Rusya’nin tesirinden henüz kurtulabilmiş değildir. Bunu son Azerbaycan- Ermenistan savaşında da gördük. Maalesef Türkiye haricindeki Türk dünyasından Rusya’nin sesi çıkmadan herhangi bir destek açıklaması gelmemiştir. Bu durum da son derece üzüntü verici ve düşündürücüdür.
İlişkileri geliştirmek için daha çok çalışma yapmalıyız.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.