SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkantürk Eğitim Vakfı kuruldu

Balkansiad üyeleri 32 kurucu üye ile birlikte yeni bir oluşumun ilk adımını attı. Başkanlığını Naci Şahin’in yaptığı Balkantürk Eğitim Vakfı, başta eğitim bursları olmak üzere bir çok sosyal sorumluluk projesinin altına imza atmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2014 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2014 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Balkansiad üyeleri 32 kurucu üye ile birlikte yeni bir oluşumun ilk adımını attı.

Başkanlığını Naci Şahin’in yaptığı Balkantürk Eğitim Vakfı, başta eğitim bursları olmak üzere bir çok sosyal sorumluluk projesinin altına imza atmayı hedefliyor.

Bursa’nın önde gelen derneklerinden biri olan Balkansiad’ın kurumsal üye olarak yer aldığı vakıf Burçin İş Merkezi’nde faaliyetlerine başladı. Bir dönem Balkansiad başkanlığını da başarıyla yerine getiren ve daha sonra görevi Aytuğ Onur’a devreden Naci Şahin’in başkanı olduğu Balkantürk Eğitim Vakfına başarılar diliyorum.

TÜMSİAD İnşaat sektör kurulu çalıştayında neler konuşuldu ?

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği, Tümsiad Bursa Şube İnşaat Sektör kurulu Fatih Koç ve Yücel Kılıç başkanlığında mini bir inşaat çalıştayı gerçekleştirdi. Derneğin Bursa şubesi tarafından gerçekleştirilen toplantıda inşaat sektörünün mevcut durumu ve sektöre yönelik sıkıntılar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

TÜMSİAD Bursa Şubesi Elektrik ve İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Yücel Kılıç, İnşaat sektörünün yaşadığı sorunları bildiklerini bunların çözümü içinde işbirliği ve sinerjinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Açıkcası bu öneri ne kadar hayata geçer bilinmez ama eğer bir nemze de olsa ortak hareket edilebilirse birçok konuda önemli adımlar atılabilir.

Kentsel dönüşümün artıları ve eksilerinin detaylı bir şekilde konuşulduğu toplantıda katılımcıların en çok şikayetçi olduğu konularında başında ; arsa azlığı ve teknik eleman sıkıntısı oldu. Toplantıya katılan hemen hemen her firma sahibi iş gücü bulma konusunda büyük sorun yaşadığını söyledi. Anlaşılan hizmet sektöründeki “eleman krizi” inşaat sektörünü de sıçramış durumda…

Açıkcası bu sorun yeni bir sorun değil..

Özellikle Bursa’da teknik ve ara eleman konusunda uzun süredir ciddi bir eksiklik var. Turizm, İnşaat ve Sağlık sektörü gibi bacasız sanayi diye tanımlanan sektörlerde bu sıkıntı gün geçtikçe de büyümeye devam edecek. İvedi olarak İŞKUR, Meslek Liseleri, Yüksekokullar ve Üniversitelerle işbirliğine geçilerek ihtiyaç olunan işgücüne destek olmaları istenmesi faydalı olabilir. Çünkü bu okullarda okuyan öğrenciler genellikle eğitimleri bitince okudukları bölümde çalışmak yerine başka alanlara yöneliyor.

Günün sözü; Eğer yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa, bilin ki o yol sizi bir yere ulaştırmaz.. Bernard SHAW

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.