SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞAK DOLUNAYININ ETKİLERİ

27 Şubat Cumartesi günü Ankara saatiyle 11:17’de meydana gelen Başak dolunayı, Perşembe gününden itibaren etkisini göstermeye başladı ve 1 Mart Pazartesi akşamına kadar da etkisini hissettirecek. Dolunay anında İkizler burcu yükseliyor ve gökyüzünde Kova ve Balık’ta yığılmış gezegenler var. İlişkiler, evlilikler ve dolayısıyla da aile kurumunun devamı ilgili bir süredir sıkıntı vurgusu var biliyorsunuz gökyüzünde.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

27 Şubat Cumartesi günü Ankara saatiyle 11:17’de meydana gelen Başak dolunayı, Perşembe gününden itibaren etkisini göstermeye başladı ve 1 Mart Pazartesi akşamına kadar da etkisini hissettirecek.

Dolunay anında İkizler burcu yükseliyor ve gökyüzünde Kova ve Balık’ta yığılmış gezegenler var. İlişkiler, evlilikler ve dolayısıyla da aile kurumunun devamı ilgili bir süredir sıkıntı vurgusu var biliyorsunuz gökyüzünde. Önceki yazılarımda bahsetmiştim bundan. Bu etki Başak dolunayında da devam ediyor.

Bu dolunay ile beraber, son 1-2 aydır devam eden pek çok boşanma davası karara bağlanır diye düşünüyorum. Ancak çocukların velayeti ve mal paylaşımı konusunda partnerler arasında tartışmalar meydana gelme ihtimali oldukça yüksek.

Biten Merkür retrosunun ardından, pek çok kişi ticaret hayatında ilerlemeler kaydetmek, sosyal medyada ve kariyerinde daha da görünür olmak, terfi ve zam almak, böylece uzun zamandır devam eden ekonomik sıkıntılarından kurtulmak adına oldukça hırslı atılımlar yapmak isteyecektir. Bu konuda gökyüzünde şans mevcut, ama paragöz ve dürtüsel değil, gerçekten çalışan ve çaba sarfedenler için var bu şans! Aşırı paragöz ve manipüatif tavırlarla hareket edenler ise, “Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olabilirler”…

Önceki yazılarımda, bu dolunayla beraber kontrollü sosyaleşmenin başlayacağından bahsetmiştim. Nitekim, son 2 aydır yoğun bir şekilde devam eden aşılama süreci sebebiyle, bunun 1 Mart’ta yapılmaya başlayacağına dair resmi açıklamalar yapıldı.

Kontrollü sosyalleşme kapsamında ilköğretimin tekrar yüzyüze yapılmasına yönelik yeni bazı kararlar alınmak istenebilir, hatta bazı şehirlerde uygulanmaya da başlayabilir. Ancak okullar da açılırsa,  kontrollü sosyalleşme süreci kontrolden çıkabilir. Okula giden çocukların eve taşımasından kaynaklı olarak, 1 ay içerisinde (28 Mart’taki Terazi dolunayına kadar) vaka sayıları tekrar artabilir ve okulların açılmasıyla kapanması bir olabilir.

Bu dolunayla beraber, uzun süredir çıkarılıp çıkarılmayacağı muallakta olan “Hayvan Hakları Yasası’ konusunda da bazı gelişmeler olabilir. Ancak bu gelişmeler biz hayvanseverlerin düşündüğü kadar olumlu olmayabilir ve çıkacak olan yasaya karşı çıkışlar çok fazla olabilir.

Dolunayın bir diğer etkisi, yapmış olduğumuz dış ticaretle ilgili olacaktır diye düşünüyorum. Komşumuz olan ülkelerden birinin yapacağı ve sonrasında zeytinyağı gibi üste çıkacağı bazı açıklamalardan kaynaklı olarak, uluslararası ticaret ve para akışımızla ilgili sorun yaşayabiliriz.

Uluslararası ticaretle ilgili gelişmeler spekülatif yatırımlarla ilgili yeni gündemlere de sebep olabilir bu dolunayda. Ana gündemimize borsanın ve altının oturacağını düşünüyorum. Altında ve borsada önemli dalgalanmalar meydana gelebilir.

Bazı din adamlarının ilerici olmaktan uzak basın açıklamaları yüzünden, halkın din adamlarına olan güveninin sarsılması, bilgiye ve bilime daha çok önem vermek istemesi gibi gündemler olabilir bu dolunayla beraber.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.