SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakanın Bursa’dan aldığı helallik

Bir ay öncesinden hazırlıklar başladı. Tarih, 15 gün önce kesinleşti. 7 Kasım Bursa için Başbakan Davutoğlu’nu ağırlamak ve halka yönelik hizmetlerde yapılanları açıp, hizmete sunmak için önemli bir tarih oldu. Toplam 720 milyon liralık eserl

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2014 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bir ay öncesinden hazırlıklar başladı. Tarih, 15 gün önce kesinleşti. 7 Kasım Bursa için Başbakan Davutoğlu’nu ağırlamak ve halka yönelik hizmetlerde yapılanları açıp, hizmete sunmak için önemli bir tarih oldu.

Toplam 720 milyon liralık eserler, 21 ayrı proje ve hizmet başlığı altında sunuldu. Bu hizmetlerle ilgili konuşmalar yapıldı. Özellikle, Samanlı Çevre Yolu Bağlantı Kavşağı 1998 yılından bu yana yapımı devam eden bir çalışma idi. Bu kavşak, ya imar planlarına yapılan itirazlar nedeniyle mahkeme kararlarıyla durdu. Ya da bazı kesimlerin tepkileri nedeniyle durmak zorunda kaldı.

İmar sıkıntıları da aşıldı. Güzergah sorunu da çözümlendi. Bursa’nın çevre yolu, Yıldırım ilçesi ile bu kavşakla bağlanmış oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Samanlı bağlantı Yolu’nun açılış kurdelesini kesti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise İnegöl Devlet Hastanesi’nin. Diğer açılışlarla ilgili tele konferans sisteminde arıza olması nedeniyle sadece isimleri okundu.

Başbakandan önce kürsüye ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çıktı. Bursa’da yapılan yatırımları anlattı. Sonra, ulaşım için en fazla yatırım yapan kentin Bursa olduğunu söyledi. Altepe’nin başbakanın huzurunda açıkladığı Osmanlı Cihan İmparatorluğu’nun dönüşüm projesi kapsamında tarihi ve kültürel mirasın inşa edilmesinin yanı sıra Bursa’nın UNESCO Dünya mirasına girmesi ve önümüzdeki yıl da İznik ilçesinde başlatılacak olan tarihi yenileme ve restorasyon çalışmalarından söz etmesi büyük alkış aldı.

Arınç hem ağladı hem ağlattı

Sonra, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç kürsüde idi.

Arınç, Cuma namazı için Ulucami’ye gelen başbakan Ahmet Davutoğlu ile halk arasında yaşanılan diyalogları anlatırken, göçmen bir vatandaşın başbakanı sarılıp “sizler bizim İzzetimizsiniz” şeklinde konuşmasını gözyaşları içinde ifade etti.

Ak Parti olarak Bursa’dan çok memnun olduklarını belirten Arınç, “Bursalıların misafirperverliğidir. Bunu bir kenara koyalım. Doğaldır, tabiidir. Bunun karşılığını sandıkta görüyoruz. Yüzde 55. Çıtamız yükseldi. Önümüzdeki seçim en az 13 milletvekili, yüzde 60 oy olmalı. Bunun için gayret etmeliyiz. Hiç kimse bizi eteğimizden tutup geriye çekemez” dedi.

Uluşehire selam olsun

Başbakan olduktan sonra ilk kez Bursa’ya gelen Davutoğlu, Merinos Atatürk ve Kongre Merkezi’nde oluşturulan platforma halka hitap ederken, oldukça heyecanlı idi. Bursa’nın isminin Emirsultan’ın hocası Ahmet Yesevi tarafından Uluşehir olarak konulduğunu hatırlatan Davutoğlu;Bursa’nın huzuru, her geldiğimizde bizim ufkumuzu açıyor. Geçen gün Buhara’ya gittim. Emirsultan’ın doğduğu toprakları gezdim. Hocasının kabrini ziyaret ettim. Orada, Bursa toprağının kokusunu gördüm. Alimlerimizin yüzyıllar önce başkent burası dediği Uluşehir’in kokusunu aldım. Bakın, Yeşil Bursa’da yeşilliğin korunması için biçim dönemimizde 48 milyon fidan dikilmiş. Yine, yarınlarımızın teminatları olan genç fidanlarımız, öğrencilerimiz içinde ücretsiz olarak 54 milyon ders kitabı dağıtıldı. Biz, yarınlara güvenle bakan, dünyaya güven telkin eden bir ülkeyiz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında İsrail’e ateş püskürdü ve “Kudüs bize Hz. Ömer’in, Yavuz Sultan Selim’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın emanetidir. Herkes unutsa da Kudüs bizim davamız olmaya devam edecektir. Kimse bize dönüp de Kudüs sizin davanız değildir diyemez. Kimse Kudüs’ün, Mekke’nin Medine’nin, Şam’ın, Bağdat’ın olduğu Ortadoğu’ya bataklık diyemez. Burayı bataklık haline getiren İsrail’dir.” Şeklindeki konuşması, katılanların sloganlarıyla desteklendi.

Halkla diyaloglar

Başbakan, toplu açılış törenleri sırasında politikacılık yönünü de gösterdi. Bursa’ya gelmesiyle ilgili, ilk sırada başbakan seçildikten sonra halkla bütünleşmek ve helallik almak için, ikincisi toplu açılışlar için, üçüncüsü ise Büyükşehir Belediye başkanları ile yapılacak toplantılar ve ekonomiye değer katan işadamlarına ödül verilmesi olduğunu sıralayan Davutoğlu, “Bursa bizi hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak çok sevindiriyor” sözleriyle teşekkür etti.

Alanda bulunanlardan desteklerinin devam etmeyeceği yolunda karşılıklı sorularla ve verilen cevaplarla söz alan Davutoğlu, “Bursa bir cihan devletinin doğduğu şehirdir. Bunu unutmuyoruz. Unutturmayacağız” sözleriyle de halkı coşturdu.

Gelelim, alanla ilgili bilgilere. Alanda beklenilenden çok az sayıda kalabalık vardı. Başbakan ve beraberinde 9 bakanın gelmesine rağmen, ilginin azlığı dikkat çekti.

Ama, alandaki kalabalık hem coşkulu hem de konularla ilgisi ve başbakana verdikleri destek nedeniyle sevindirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.