SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan adayı Acarhoroz “Bursaspor’un ilk etap için 200 milyon finansmanı hazır..”

Süper lig hayalleri suya düşen borç batağındaki Bursaspor’un beklentilerinin bir başka bahara ertelenmesi yeni polemiklerle birlikte Erkan Kamat yönetimini de tartışmalı hale getirmiştir. Aynı yönetim,basiretsizliğin ve beceriksizliğin faturasını başka yerlere kesmeye çalışıyor.Büyük vaatlerle Bursaspor da Başkanlık koltuğuna oturan,Erkan Kamat’ın bugün Bursa kamuoyu önünde sergilediği tavırlar,serzenişler bana göre bir anlam ifade etmiyor. Yeni yönetim,yeni oluşumlarla sağlanacak

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2021 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2021 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Başkan adayı Acarhoroz “Bursaspor’un ilk etap için 200 milyon finansmanı hazır..”

Süper lig hayalleri suya düşen borç batağındaki Bursaspor’un beklentilerinin bir başka bahara ertelenmesi yeni polemiklerle birlikte Erkan Kamat yönetimini de tartışmalı hale getirmiştir.

Aynı yönetim,basiretsizliğin ve beceriksizliğin faturasını başka yerlere kesmeye çalışıyor.Büyük vaatlerle Bursaspor da Başkanlık koltuğuna oturan,Erkan Kamat’ın bugün Bursa kamuoyu önünde sergilediği tavırlar,serzenişler bana göre bir anlam ifade etmiyor.

Yeni yönetim,yeni oluşumlarla sağlanacak finansal destekle Bursaspor hak ettiği yere gelebilesi için Kamat ve yönetimin “Vaat ettiğimiz gibi sözümüzü yerine getiremedik.Paramız yok.İstifa edip çekiliyoruz.Yapılacak kongrede aday olmayacağız” açıklaması Bursaspor’un önü açacaktır.

Unutmayalım ki,Bursaspor’un sahibi Bursa’dır.Bursa’da yaşayan insanlardır.Kongre üyeleridir,taraftardır.Birileri çıkıp  gerçek anlamda “Finansmanı buldum.Bursaspor’u layık olduğu yere getirmek için ekip olarak hazırız” ifadelerini kullanıyor ve bunu belgeleriyle divan kuruluna sunacaksa bırakın insanlar gereğini yapsın..

Şunu ifade etmek istiyorum;Mesut Mestan ekibinden görevi devralan Erkan Kamat ve yönetim kötü bir sınav vermiş,Bursaspor’un süper lig hayallerini başka bahara ertelemiştir.

Şimdi yeni adaylar çıkıyor…Yada çıkacak..

Bu isimlerden biri de 200 yıllık Bursalı ve gerçek Bursasporlu Serdar Acarhoroz..Önceki gün bir araya geldiğimiz Acarhoroz’a Bursaspor’un içinde bulunduğu borç batağından nasıl çıkaracaklarını ve nasıl bir yol izleyecek lerini,dolayısıyla hedeflerini sordum.

Kararlı gördün Serdar Acarhoroz’u…

Bazılarına göre 500 milyon,bazılarına göre 700 milyon borç batağında Bursaspor.Gelen paraların nerelerde kullanıldığını açıkça kimse bilmiyor.Başkanlık koltuğuna oturan,giderken “Bursaspor’dan alacağım var” diyerek koltuktan kalkıyor.Mesut Mestan bile 15 milyon alacağı olduğunu ifade ediyor.Erkan Kamat’ın ne kadar alacağı olduğunu henüz açıklamadı..

Bu kısa değerlendirmeye Serdar Acarhoroz’un cevabı aynen şöyle oldu; “Şeffaflık bizim için önemli.Bu nedenle göreve geldiğimizde 3 kişilik bir icra kurulu oluşturacağız.Bugüne kadar yapılan yanlışlar,yada verilen paraların akıbeti sorulmadı. Paraların nereye nasıl gittiği kimse tarafından araştırılmadı.Her yıl hesaplar incelenmeli ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır.”

Bursaspor’un ayağa kalkıp şahlanabilmesi için ilk etapta gerekli olan 200 milyon lirayı bugün itibariyle  hazır hale getirdiklerinin söyleyen Serdar Acarhoroz,bu finansmanla ilgili belgeleri adaylık başvurusu ile birlikte divan kuruluna sunacaklarını ifade etti.

Bursaspor’un Bursa için bir dünya markası olduğunu, bunun için Bursaspor’a kalıcı gelirler sağlama noktasında da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Acarhoroz ilk hedeflerinin Bursaspor’u süper lige çıkarmak olduğunu,bunun içinde Bursa’nın yakından tanıdığı gerçek Bursasporlulardan oluşan bir yönetimle kamuoyunun ve taraftarın önüne çıkacaklarını üstüne basa basa vurguladı..

Bursaspor taraftarı ve Bursalılar tarafından bilinen isimlerden Ahmet Bozdemir,Hasan Hüseyin Başaran,Atilla Kurtcu gibi isimlerin yönetimde yer alabileceğini sözlerine ekleyen Bursaspor Başkan adayı Serder Acarhoroz,bu süreçte mütevaziliği de elden bırakmayarak “Ben çok iyi bir Bursasporluyum.Bu konuda da iddialıyım.Benden daha iyi yöneticilik yapacak birisinin çıkabileceğine inanırsam,onu bile destekleyebilirim” dedi.

Şunu ifade etmek istiyorum..

Daha önce ifade ettiğim gibi Başkan Alinur Aktaş’ın başında bulunduğu Büyükşehir Belediyesi ve diğer Belediyeler,iş insanlarını temsilen BTSO Başkanı İbrahim Burkay  her dönem olduğu gibi bu dönemde Bursaspor’a sahip çıkmıştır.

Ama ne hikmetse yapılanlar zamanla unutuluyor. Bursaspor ağlama duvarına dönmüş.

Acilen statü değişikliğine gidilmeli..

Bugün dernek statüsüyle yönetilmeye çalışılan Bursaspor en kısa zamanda kurumsal bir yapıya kavuşturulmalı. Bu konudaki çalışmalarını önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Serdar Acarhoroz, Bursaspor’un tüm varlığı kefaletten dolayı ipotek altına alınırken,bir işlem yapılmamasının ayrıca konuşulması gereken önemli konular arasında olduğunu vurguladı.

Son sözüm şu ki,

Bursaspor’da onca yaşanan olaya rağmen,çözüm odaklı herhangi bir çalışmaya imza atamayan Erkan Kamat ve yönetiminin Bursaspor’a bir iyilik yaparak yeniden aday olmaması en büyük beklentidir.

Bursaspor için fedakarlık yapan insanları taraftarları yanlarına alarak “Biz bu işi beceremedik.İstifa ediyoruz” şeklinde bir açıklama yapmalı ve  Bursa’da Bursaspor’da rahat bir nefes almalıdır.

Stadyumun elektriklerinin kesildiği,çalışanların maaşlarının bile güçlükle ödenmeye çalışıldığı bir Bursaspor her geçen gün daha fazla batağa saplanıyor…Divan kurulu da artık bu konuda ağırlığını hissettirmeli..

Bunu hem Bursa hem de Bursaspor için yapmalı…

Beklenti bu yöndedir…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.