SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Aktaş Gençlerin ufkunu açıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2022 13:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 13:41

2023 yapılacak seçimler de oy kullanacak 64 milyon seçmenin 18 milyonunu oluşturan, yüzde 16’lık seçmen ilk defa oy kullanacak Z kuşağından oluşuyor.

2018 seçimlerinde oranı yüzde 7 olan Z kuşağı seçmeni, 2023’te yüzde 16’ya yükselecek, seçimlerde çok daha etkin rol oynayacak. Bu da siyaset sahnesindeki gençlerin önemini ortaya koyuyor. Bu da şu anlama geliyor;bugün Z kuşağı olarak adlandırılan Gençler seçimin kaderini belirleyecek…Bu ayrı bir konu..

Tabi burada önemli olan gençleri “Oy deposu” olarak görmekten çok geleceğimiz olan gençlerimiz hayatlarına yön vermenin önemi ortaya çıkıyor. Kim ne derse desin,Bursa ekseninde baktığımız da Başkan Alinur Aktaş bu çalışmaların öncülüğünü yapıyor.Gayret ediyor…

Bilindiği gibi Belediyeler tarafından Üniversite öğrencilerine destek amaçlı verilen öğrenci Bursları birkaç yıl önce CHP’nin mahkemeye başvurması ile iptal edilmişti. Bunun üzerine çalışma başlatan Alinur Aktaş, Bursa’da 5 bin gence yeniden burs verilmesini sağladı.Ülke ekonomisinin geçtiği bu zor süreçte Başkan Alinur Aktaş’ın bu çalışmasını alkışlıyorum.

Bakın;Her defasında gençlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan Başkan Alinur Aktaş’ın öncülüğünde Bursa önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor.Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in  katılımı ile gerçekleşen Science Expo Bursa Bilim Festivali başladı…Gidin görün derim…

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi projesi olarak 2012 yılında bilimin toplumda yaygınlaştırılması amacıyla dünyada yaygınlaşmış bilim pikniği modelini benimseyerek Bursa Bilim Şenliği, Merinos Park’ta bilimsel atölye çalışmaları, bilim gösterileri ve robot yarışması ile başlamış,ilk yılında dahi 40.000’i aşkın kişi tarafından ziyaret edilmişti.

Başımıza icat çıkarın” felsefesi ile katılımcıları üretmeye ve yaparak yaşayarak öğrenmeye yönlendiren Bursa Bilim Şenliği sonraki 4 yıl boyunca da bilimi sokağa indirerek Merinos Park’ta gerçekleştirilmişti..

O dönem içerisinde bilimsel atölye çalışmaları, bilim gösterilerinin yanı sıra güneş enerjili araçlar, hidrojen enerjili araçlar, uluslararası bilimsel atölye çalışmaları, “Bize Sorun” konseptinde bilim söyleşileri ve ödüllü proje yarışması bu surede etkinliğe eklenen yeni bilimsel faaliyetler olarak dikkat çekmişti.

2016 yılında Türkiye’nin en büyük dünya markası olan Türk Hava Yolları’nın etkinliğe isim sponsoru olması marka değeri ve etkinliğin tanıtımı anlamında büyük bir katkı sağladı..

Türkiye’de bilim şenliklerinin yaygınlaşması ve diğer illere yayılımı sonrasında yeni bir vizyonla harekete gecen Bursa Bilim Şenliği, 2017 yılından itibaren Turkish Airlines Science Expo adı ile yoluna devam ediyor..

Bugüne kadar yaklaşık 1.2 milyon kişi, 134 farklı firma/kurum katılımıyla 5.000’in üzerinde proje yarışması başvurusu ve 550.000’in üzerinde atölye çalışmasıyla 8 kez gerçekleştirilen Science Expo  09-12 Haziran 2022 tarihlerinde Uzay ve Havacılık teması ile TUYAP Fuar Merkezi ile GUHEM-BTM alanında 9.kez gerçekleştiriliyor..

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;

Başkan Alinur Aktaş bugünlerde hayırlı bir işe imza atıyor…

Bunu da “Hizmetle siyasetin örtüşmesi” olarak değerlendiriyorum..

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.