SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Gürkan “Deprem bölgesine yardımlar sürüyor”

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2023 14:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2023 14:28

 

 

 

 

 

Türkiye  asrın felaketi ile karşı karşıya.Son açıklamalara göre 44 bin civarında insanımız yaşamını kaybetti.

Tüm ülke tek yürek olmuş yaraları sarmaya çalışıyor. Herkes her kesim deprem bölgesine yardıma koşuyor.

Bursa ekseninde baktığımız da durum farklı değil.. Belediyeler,vatandaş, STK’lar tüm  kurumlar büyük gayret içinde kardeşlerine yardım için çabalıyor..Acılarına ortak olmaya çalışıyor…

Süreci Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan’la görüştüm…Felaket bölgesine giderek yaşananları bizzat yerinde gören  Davut Gürkan üzgündü..Deprem Bölgesindeki felaketi anlatırken kelimeler boğazına düğümleniyordu..

Ve ekledi…

“Tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız..Depremden etkilenen kardeşlerimizin yaraları sarmak için mücadelemiz devam edecek” dedi.

Bursa’daki Belediyeler (Büyükşehir,Osmangazi,Yıldırım,Kestel ve İnegöl) teknik ekipleriyle birlikte çalışmalara katıldığını ifade eden Davut Gürkan daha sonra şu ifadeleri kullandı;

“Deprem bölgesinde ihtiyaçlar değişmeye başladı.Giyim kuşamdan çok şimdi konteyner kentler kurulmaya çalışıyor.Bursa olarak bizde bu noktada gayret içindeyiz. BTSO tarafından bin,Çilek Mobilya tarafından bin,Yıldırım belediyesi tarafından 500 ve iş insanlarının bireysel katkılarıyla 3 bin civarında konteyner bölgeye sevk ediyoruz.Altyapı çalışmaları da yine tarafımızdan yapılıyor.”

Deprem Bölgesine Bursa’dan yardımlar gitmeye devam ediyor.Şu ana kadar içerisinde acil ihtiyaç kapsamında içinde battaniye ısıtıcılar ve uyku tulumlarının da yer aldığı bin 600 yardım Tırı bölgeye gönderildi..

Şu günlerde temel gıda ve hijyen malzemelerine ağırlık veriliyor..

Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a Bursa’ya gelen Depremzedeleri de sordum..

Resmi kayıtlara göre AFAD üzerinden 2 depremzedenin misafir edildiğini,5 bin 500 depremzedenin hastanelere müracaat ettiğini ve sadece 126’sının halen hastanelerde yatırılarak tedavi gördüğünü söyledi.

Anlaşılan Bursa asrın felaketinde  elinden geleni yaptı.Yapmaya da devam ediyor. Gelen misafirlere Yurtlarda,oteller ve kamuya ait konaklama tesisleri açıldı. BTSO Belediyeler ve STK’lar taşın altına elini koyarak iyi bir sınav verdi.

Ayrıca Ak Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu,Mustafa Esgin,Refik Özen,Ahmet Kılıç başta olmak üzere tüm vekiller deprem bölgesinde görevlendirildi.

İl Başkanı Davut Gürkan ve yönetimiyle birlikte Gençlik kolları bir süreliğine bölgeye gönderilerek yardım çalışmalarına destek vermeleri sağlandı.

Burada siyaset ikinci plana atılmış…

Deprem Bölgesine aş evi kurup yardımlarını sürdüren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,yardım çalışmalarını yerinde inceleyip,yetkililerden bilgi alırken,Gemlik Belediyesi konteyner kent kurma çalışmalarına devam ediyor..

Önemli olan dayanışma.Millet olarak yaraların sarılması için el ele verme..

Tabi ki;Yapılan mekanlara dünya görüşünü ve kimliğini sindirmeye çalışmış insanların  torunları olarak  yapılan tehlikeli yapıların nelere mal olduğu sanırım ilerleyen günlerde çok konuşulacaktır.

Bundan sonra  milyonlarca liraya satılan modern binalara gösteriş düşkünü ve gözünü rant bürümüş insanların dışa vurumu olarak bakılacaktır..Bu ayrı bir konu..

Diğer bir konu ise RANT uğruna yapılan inşaatlardan malzeme çalma yüzsüzlüğü artık geçerli akçe olmayacaktır.Üç kuruş daha fazla kazanma,RANT uğruna ahlaki değerlerin yozlaşmasına müsaade edilmeyecektir.

Edilmemelidir…Tablo ortada…

Gün yaraları sarma günü…Gün dayanışma,el ele verme günüdür..Bu da yapılıyor…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.