SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Yılmaz’ın “2 Yıllık icraatı”

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2021 20:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2021 20:21

Ülkenin genelini olumsuz etkileyen Pandemi nedeniyle Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in ardından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’da dün 2 yıl içinde yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaştı…

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen,çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz,2021 yılında projelerin vücut bulacağını “atılım yılı” olacağını bunun için samimiyetle gayretle çalıştıklarını söyledi.

Daha önce de bu sütunlarda dile getirdiğim gibi,Başkan Oktay Yılmaz göreve gelir gelmez önce Belediye de mali disiplini sağlamak için kolları sıvadı.Bir taraftan projeler devam ederken,diğer taraftan da kendi ifadesiyle 200 milyon borç ödemiş.

Anlaşılan Belediye Başkanı Oktay Yılmaz farklı bir yönetim tarzını ortaya koyuyor Yıldırım’da..Mahallelerde yada Yıldırım’ın genelinde yapılan projeler, vatandaşların taleplerine göre şekillendiriliyor.Başkan Yılmaz bunu da Yıldırımı Yıldırımlılarla yönetiyoruz” açıklamasıyla ortaya koydu.

Yıldırımın prestij mekanlarından bir haline gelen Mümine Şeremet Kütüphanesinde 31 mart seçimlerinin ardında geçen iki yılın bir anlamda “vatandaşa hesabını veren” Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Halil İbrahim Bozkurt katılarak destek verdi.

Başkan Yılmaz’ın 2 için de yaptığı çalışmaların ayrıntısı Gazetemizde ve www.bursadameydan.com  sayfamızda geniş şekilde yer alacak.Benim burada dikkat çekmek istediğim diğer bir konu ise,bir çok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapan Yıldırım’ın kendini inşa noktasında ortaya konulan kararlılık, duruş ve samimiyet..

Başkan Oktay bu konuya değinirken şu ifadeleri kullanması dikkatlerden kaçmadı.

“Yıldırım’ın güzel insanlarının yüreklerine dokunan hizmetler üretmek ve ilçemizi geleceğe taşımak bizim için hem büyük bir onur hem de tarihi bir sorumluluktur.”

Başkanın bu sorumluluğu yerine getirme ,bir anlamda “Gönül Belediyeciği” noktasındaki gayreti,verimlilik esasına dayalı çalışmaları sanırım toplumda karşılık bulmuş ki,Başkan Yılmaz,Yıldırım da  yaşam kalitesini arttırmak için almış olduğumuz tüm kararlarda kent disiplini temel referansımız olmuştur ifadelerini kullandı..

Yıldırım’da farklı bir yönetim anlayışı ortaya koyuyor Başkan Oktay Yılmaz. İcraatlarını anlatırken satır aralarında üstüne basa basa “ortak akıl” vurgusu yapıyor.İstişarenin önemine dikkat çekiyor.Yapılan her proje ya anket çalışmasıyla,ya muhtarlar aracılığı ile yada mahalle toplantılarıyla önce vatandaşa soruluyor.Yani hizmet ve projeler vatandaşların önceliğine göre belirleniyor.

Ramazana bir gün kala Başkan Oktay Yılmaz’ın  basın toplantısında  “Belediye bütçemizin her kuruşu Yıldırımlılara aittir. Kamu kaynaklarını kullanırken son derece titiz davranıyor, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözetiyoruz. Bu anlayışımızın meyvelerini de topluyoruz. İki yılda onlarca projeyi hayata geçirirken, yaklaşık 200 milyon TL borç ödemesi gerçekleştirdik” şeklindeki açıklamasını da ayrıca buradan alkışlıyorum…

Kolay gelsin Başkan…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.