SON DAKİKA
Hava Durumu

Batı Trakya Türklerinden ABD’ye üs tepkisi

Yunanistan’ın Dedeağaç Limanı’na ABD tarafından askeri sevkiyat hazırlığı yapılmasına Bursa’daki Batı Trakya Türkleri sert tepki gösterdi. ABD’nin Batı Trakya’da Türk azınlığının yoğun olduğu İskeçe’de Yunanistan ile ortaklaşa yaptığı tatbikat sonrası, Dedeağaç Limanı’na dev askeri sevkiyat hazırlıkları Bursa’daki Batı Trakya Türklerinin tepkisini çekti. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Genel Merkezi Temsilcisi ve Osmangazi Belediye

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2021 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2021 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Batı Trakya Türklerinden ABD’ye üs tepkisi

Yunanistan’ın Dedeağaç Limanı’na ABD tarafından askeri sevkiyat hazırlığı yapılmasına Bursa’daki Batı Trakya Türkleri sert tepki gösterdi.
ABD’nin Batı Trakya’da Türk azınlığının yoğun olduğu İskeçe’de Yunanistan ile ortaklaşa yaptığı tatbikat sonrası, Dedeağaç Limanı’na dev askeri sevkiyat hazırlıkları Bursa’daki Batı Trakya Türklerinin tepkisini çekti. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Genel Merkezi Temsilcisi ve Osmangazi Belediye Meclis Üyesi İsmail Hayat, Dedeağaç’taki hareketliliği Osmangazi Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısında gündeme getirdi. ABD’nin üs kurma çalışmalarına karşı kınama metnini okuyan İsmail Hayat, “ABD’nin dünyanın çeşitli ülkelerindeki stratejik olarak askeri üs kurma ya da sayılarını artırma çabalarında son dönemde Yunanistan ön plana çıkmaktadır. Yunanistan’da önceden 5 ayrı askeri üssü bulunan ABD’nin son hamlesi, maalesef Türkiye’ye sadece 40 kilometre uzaklıkta olan Dedeağaç bölgesine askeri üs kurması ve büyük bir askeri sevkiyat düzenlemesi oldu. Batı Trakya’nın en önemli bölgelerinden olan Dedeağaç bölgesinin seçilmesiyle Lozan Barış Antlaşması’ndaki bu bölgelerin silahsız kalması yükümlülüğü Yunanistan ve ABD tarafından çiğneniyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.