SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayramın getirdikleri

Tatil bitti. Mesailer başladı. Siyasette, değişim oldu. Cumhurbaşkanı ilk kez halk tarafından seçildi. Başbakan değişti. Ülkemizde gündem gerçekten çok dolu… Devlet ile halk arasında yeniden vergi­ SGK affı ve yeni yapılandırma nedeniyle

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2014 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2014 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Tatil bitti. Mesailer başladı.

Siyasette, değişim oldu. Cumhurbaşkanı ilk kez halk tarafından seçildi. Başbakan değişti.

Ülkemizde gündem gerçekten çok dolu… Devlet ile halk arasında yeniden vergi­ SGK affı ve yeni yapılandırma nedeniyle yeni bir barış havası esmeye başladı.

Nereye elimizi uzatsak, ille bir olayla karşılaşıyoruz. Yaşlı kişiler, bayram öncesinde özel halk otobüslerinde yaşadıkları sıkıntıları dile getirmemizi istediler. Zaten bu olayları sürekli yazıyorum. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda Kumla’da yaşanılan bir olayı yazmıştım. Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdullah Karadağ olayla ilgili arayıp, söz konusu otobüsün plakasına Encümen kararıyla ceza yazıldığını söyledi.

Siz, siz olun, bu tür olayları küçümsemeyin. İlgili, bilgili yerlere ilettiğimiz takdirde gerekli cezalar uygulanıyor.

Bursa bayrama hazır… Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, Kurban Bayramı nedeniyle, halkımızın kurbanlıklarını rahatlıkla kesebilmeleri için gerekli ortamları hazırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bayram süresince hizmetlerin 24 saat aralıksız devam edeceğini belirtti.

Bayram öncesi, Bursa ile ilgili yeni haberleri de vereyim.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü için yeni bir hizmet binası projesi hazırlandı. Dr. Sunay Özkul, iş hanlarında ve kiralık binalarda hizmet veren Sosyal Hizmetlerin kendi binasında ve modern ve sağlıklı bir ortamda hizmet verebilmesi için yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi. Daha önceleri yazmıştım, sosyal hizmetlerin hedef kitlesi ve hizmet kitlesi içinde yer alan sakatların, Eğitim Araçları Merkezi’nin yanında bulunan hizmet binasına girip çıkmalarının mümkün olmadığını.

Yeni projelendirilen bina, Sırameşeler Çocuk Yuvalarının bulunduğu alanın yanında yer alan ve mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait, eskiden çim saha olarak kullanılan arsa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binasının yapıldığı alan olarak seçildi.

Bursa ile ilgili ikinci önemli gelişme, başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa’ya 5 Kasım olarak randevu vermesi.

Dışişleri Bakanı iken Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’da Göç Müzesi kurulması çalışmalarını öğrenen ve “bu müzeyi bizzat ben açmak isterim” diye niyetini belirten Davutoğlu, 5 Kasım’da Bursa’da olacak.

Ülkemizdeki cumhurbaşkanı ve başbakan değişiminden sonra Bursa ilk kez yeni başbakanı ağırlayacak.

Bu nedenle hummalı bir çalışma başlatıldı.

Başbakan Davutoğlu’nun sadece Göç Müzesi açılışı değil, Çevre Yolu Samanlı Bağlantı kavşağının da açılışını gerçekleştirmesi bekleniyor. Davutoğlu, ayrıca İnegöl’de de kamu hizmet binaları ve okulların açılışını gerçekleştirecek.

Şu anda programın ayrıntıları belli değil.

Vali Münir Karaloğlu, Bursa milletvekilleri ve kamu yatırımcı kuruluşların müdürleri, başbakanın programına alınması gereken hizmetleri belirleyip, toplu açılış ve temel atma törenleri düzenlenmesi için çalışıyorlar.

Bayramda Bursa’da olması beklenen hareketlilik hesapları var.

Valilik protokolü, tarihi binada bayramın birinci günü saat 14.30’da bayramlaşacak.

Bayramın ikinci günü ise siyasi partilere ait.

CHP ve MHP ile diğer partiler, bayramlaşma törenleri için Kültürpark’ı seçtiler. Kültürpark yine klasik bayramlaşma törenlerine sahne olacak.

İktidar Ak Parti bayramlaşma için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ni seçti.

Ak Parti’nin bayramlaşma törenine başbakan yardımcısı Bülent Arınç katılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, bayramın üçüncü günü Bursa’da olması bekleniyor.

Ak Parti için bu bayram ve bayramlaşma törenleri çok önemli.

Çünkü, parti içi seçimler başladı. Bayramın hemen ardından delege seçimleri başlayacak. Sonra, Kasım ayı içinde ilçe kongreleri yapılacak.

Bursa siyaseti epey renkli ve çekişmeli bir parti içi mücadeleye sahne olabilir. Her ne kadar kongrelerde tek adayla seçimlere katılmak istendiği belirtilse, genel merkezin bu yönde karar aldığı söylense de tabanda bu olaya farklı bakılıyor.

Parti tabanının benimsemediği bir adayda ısrar edilmesi halinde, karşısına aday çıkarılacağı şimdiden konuşulmaya başlandı.

Bu bayramda şenlikli geldi. Umarım şenlikli ve tatlı biter.

Hepimize mutlu bayramlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.