SON DAKİKA
Hava Durumu

Bazı Unsurlar var ki.. Seçimin kaderini belirler..

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2023 10:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2023 10:21

Muhalefeti temsil eden altılı masa henüz adayını belirleyemese de 14 Mayıs da yapılması planlanan seçim sürecine girildi…

Ankara’dan esen siyaset rüzgarları vatandaşı sandığa taşıyacak…Ard arda anketler yaptırılıyor..Bursa sokaklarında bile nabız atışları yükselmeye başladı.

Ama bazı unsurlar var ki,seçimin kaderini belirler..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Ocak saat 13.00’da Gökdere meydanında Bursalılarla bir araya geleceğini Sosyal medya üzerinden duyuran

Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve ekibi hazırlıklarına şimdiden başladı.

Ülke de kronik sorun haline gelen konularla ilgili başta EYT olmak üzere atılan adımlar,muhalefetin aday belirleyememesi Ak Partinin ivmesini bir hayli yükseltse de tüm bu gelişmelere rağmen hala kararsız bir kitleden bahsediliyor..

Her seçim öncesi kafası karışık bir kitle…

Bu defa durum çok daha farklı…

Dünün yol arkadaşları şimdi hasmane tutum içine girmiş. Babacan’ın Devası ve Davutoğlu’nun Gelecek Partisi beklentinin aksine toplumda ilgi görmese de Ak Partiyi törpüleme peşinde…

Burada milletvekili seçimleri de belirleyici rol oynayacak. Seçmen sandığa gittiğinde Partimi desteklenecek, kişiler mi? İkilemi yaşayabilir.

Milletvekillerinin belirlenmesinde hazırlanacak listelerdeki isimlerin isabetsizliği sanırım seçimlerde önemli rol oynayacak.Seçimlerin kaderini belirleyecek.

Ak Partinin oy deposu olarak görülen Yıldırım,Osmangazi,İnegöl gibi ilçeler de yapılacak hatalar sandığa da olumsuz yansıyacaktır.

İnegöl ekseninde bakıldığında sancılı sürecin işaretlerini görebiliyoruz.

Mevcut milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’le birlikte,Ayhan Salman ve Hüseyin Şahin potansiyel aday olarak gösteriliyor.Başarısızlığı nedeniyle İl başkanlığı görevinden el çektirilen Ayhan Salman’ın daha sonra MKYK’ya girmesi aday belirle sürecinde sanırım uzun süre tartışılacak.

Çünkü kendisini Başkanlık koltuğuna taşıyan Hakan Çavuoğlu’na karşı ortaya koyduğu tavır partililer tarafından “Vefasızlık” olarak değerlendirilmişti.

2 dönem Milletvekilliği yapan Hüseyin Şahin’in uzun zamandır ortalarda görünmemesi Vildan Yılmaz Gürel’in İnegöl’de çıkmayarak “Kasaba siyaseti” ile durumu idare etmesi en çok tartışılacak konular arasında…

Aday belirleme sürecinde yapılacak temayül yoklamalarının işe yaramadığı tecrübelerle sabit. Eskiden olduğu gibi yine serzenişler mutlaka olacaktır. Karar verme sürecinde İl Başkanı Davut Gürkan’ın tavrı ön plana çıkıyor.Şayet kendisi aday olmazsa partisini seçime götürecek.Aday belirleme sürecinde de aktif rol oynayacaktır.

Kim ne derse desin “Türkiye’de seçimi Parti daha doğrusu Parti Genel Başkanın gücü kazanıyor” anlayışı hakim olsa da bu dönem milletvekili adayları da asli unsur olarak karşımıza çıkacak..

Tartışılması gereken bu sorunun cevabını da yine de sandık belirleyecektir.

Ve

Bu dönem Belediye Başkanlarının tavrı da önem arz ediyor.

Özellikle “medya” ilişkilerinin önümüzdeki günler mutlaka sokağa yansıması olacaktır.

Siyasette tecrübe ile sabittir..

Yola çıktığı insanları,yolda bulduklarıyla değişenler,danışmanların “karışmanlığa” terfi ettiği bir dönemde,vefayı bir kenara bıraktım.. “Bugün güçte bende” diyerek bir kesimi görmezden gelenler siyaset tarihini iyi okumalı… Kazanmasına kesin gözüyle bakılan Mustafa Bozbey’in seçimlerde nasıl hüsrana uğradığını yeniden gözden geçirmelidir.

Seçilip yerelde iktidar olan başkanlardan en önemli beklenti, İnsanların yaşam kalitesini zenginleştiren, şehrin ortak kaynaklarını da küçük bir azınlık için değil bu şehirde yaşayan herkesin yararlanmasını esas alan bir yönetim anlayışının hakim kılınarak devam etmesi sağlamaktır…

Tavır alma anlayışı bir siyasetçiye kazandırmadığı gibi Partisine de kazandırmaz.

Bunu da mesleki kendi tecrübelerime dayanarak söylemek isterim..(Ayrıntıları önümüzdeki günlerde paylaşırız)

Tüm bu gelişmeler dikkate alındığında, Mayıs ayında yapılacak seçim,diğer seçimlere göre fevkalade önem arz etmektedir..

Doğrusu sandık başına gitmeye değer…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.