SON DAKİKA
Hava Durumu

BESOB’un önündeki engeller kalktı

Bursa kamuoyu çok tartıştı. 2011 genel seçimlerinde siyaset malzemesi oldu. 2014 mahalli seçimlerde yine aynı konu siyaset malzemesi oldu. Bursa halkının bu projeyi istemediği ve desteklemediği iddiaları ortaya atıldı. Halkın sandık

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2014 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2014 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bursa kamuoyu çok tartıştı.

2011 genel seçimlerinde siyaset malzemesi oldu.

2014 mahalli seçimlerde yine aynı konu siyaset malzemesi oldu.

Bursa halkının bu projeyi istemediği ve desteklemediği iddiaları ortaya atıldı.

Halkın sandık oylaması ve gerçek kamuoyu anketi olarak ifade edilen seçim sonuçlarına göre, BESOB projesine destek veren Ak Parti yönetimi, seçim sonuçlarına bakıldığında bu desteğinin karşılığını alıp oylarını artırdı.

Projenin uygulanacağı alan olan Kestel’de Mahalli seçimler öncesinde yine aynı konularla ilgili şikayetler dile getirildi. Özellikle, basın bu olayın aleyhine kullanılıp, akademik odalar dahil pek çok kurumla siyasi mesajlar verilerek, halkın kafaları karıştırılmak istendi.

Mahkemeye gidildi.

Adli süreç işledi.

Proje ilk açıklandığı andan itibaren, uygulanma şansı bulsa idi, belki bugün o bölgede işyerleri çalışmaya başlayacak, kent merkezindeki pek çok işletme ise faaliyetlerini orada sürdüreceği için, çevre kirlenmesi ve bölgesel kirlenme konularındaki şikayetler azalacaktı.

Neyse, olmadı. Oldurulmak istenmedi.

BESOB, Bursa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, projeyi savundu.

İktidar projeye sahip çıktı.

CHP ve akademik odalar ise engel olmaya çabaladı.

Seneler geçti.

Kamuoyu hala bu proje ile ilgili olarak siyasi malzeme yapılmak istenmesine tepki göstermeye başladı. Özellikle Kestel, Yıldırım ve çevresinde ana muhalefet olan CHP’nin oyları düşmeye başladı.

Bazı siyasilerin kör ve sağır olduklarını biliyoruz. Görüyoruz.

Bu kez de ana muhalefet, bir esnaf projesine karşı çıkıp, esnafı karşısına aldı.

Dün, Ak Parti’nin iktidara geldiği 2002 3 kasım seçimlerinin 12 yıl dönümü tamamlandı. Adalet ve Kalkınma Partisi, 12 yıllık hükümet dönemini tamamlayıp, 13 yıla girdi.

Siyasi deprem olarak nitelendirilen 3 kasım 2002 seçimlerinin ardından geçen 12 yıllık süre içinde yapılan bütün seçimlerden AK Parti birinci parti çıktı. İktidar yıpranmışlığı ve hükümetin bazı kararları nedeniyle kamuoyu tepkisi ile oylarının azalması gerekirken, halkın güveni ve oyları artması, Türkiye’nin bu uygulama modeli bütün dünyaya örnek olmaya başladı.

AK Parti il başkanı Cemalettin Torun dün basın toplantısı yaptı. 7 Kasımda Bursa’ya gelecek olan başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapacağı toplu açılışlarla ve kongre süreci ile ilgili bilgiler verdi. Başbakan partisinin 12 yıl dönümünde, iktidarı teslim aldıkları 7 kasım 2002 tarihinden bu güne kadar olan hizmetlerle ilgili Bursa’da önemli açıklamalar yapacak.

Arif Tak’dan esnafa müjde

Siyaseti bir kenara bırakıp, BESOB projesiyle ilgili son gelişmelere dönelim.

BESOB Başkanı Arif Tak, Kestel Çataltepe projesi önündeki her türlü engelin aşıldığını ve inşaatların başlatılmasına yönelik ihale aşamasına gelindiğini duyurdu.

Arif Başkan, bu açıklamayı cumartesi günü MESO (Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası) tarafından halka aşure dağıtılması sırasında yaptı.

Kestel projesiyle ilgili son durumu soran esnaflara müjde veren Arif Tak, “proje ile ilgili her türlü engelleri aştık. Mahkeme ve adli yargılamalar sona erdi. İmar Planlarıyla ilgili yapılan itirazlar karara bağlandı. Kestel esnaf sanayi projemiz aynen devam edecek ve uygulanacak. Sabır ettik. Bekledik, Yasal engeller ortadan kalktı. Şimdi projemizin ihaleye çıkılmasını ve ihale aşamasından sonra işi alacak olar firmanın Kestel’e gelip temeli atmasını bekliyoruz” dedi.

Evet, Kestel Projesi Bursa için önemli. Önemli olduğu kadar kent merkezinde beklenen ve bir an önce başlatılması istenilen kentsel dönüşüm çalışmaları içinde önemli. Çünkü, başta Osmangazi olmak üzere Yıldırım’da, altında işyeri, üst katlarında ise ikamet ettikleri evleri olan çok sayıda esnaf var.

BESOB Başkanı Arif Tak, temeli atılacak olan projenin, sadece Bursa’nın değil bütün Türkiye’nin projesi olduğunu söyledi. Bursa’daki esnaf ve sanatkârlara layık bir eser kazandırmak için bir süredir yoğun bir tempo ile çalıştıklarını kaydeden Tak, “ daha önce temelini attığımız projeyi 2 yılda bitirip esnaf ve sanatkârlarımıza anahtarlarını teslim etmeyi hedefliyorduk. Engel çıktı. Şimdi engeller aşıldı. Dükkânlar biter bitmez esnaf ve sanatkârlarımız hemen kenti terk edip, sanayi sitesine yerleşecekler. Proje bittiğinde şehir içinde imalat yapan işletme kalmayacak. Böylece Bursa kent merkezindeki sıkışıklık ve gürültü sorunu da bitecek” dedi. Kestel’deki Büyük Sanayi Sitesi inşaatı için önce 607 hektar alan belirlediklerini ancak üst üste yaşanan mahkeme süreci sonrasında inşaat yapılacak alanın 307 hektara indiğini de söyleyen Arif Tak, bugüne çok zor geldik. Çeşitli engellerle karşılaştık.” Şeklinde hem dert yandı hem de gelinen son noktayı açıkladı.

Bu gelişmelere sevinen BESOB başkanı, proje konusunda büyük destek veren başta Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve milletvekillerine teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.