SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey “Şark cephesini” Kaybetmek istemedi…

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2022 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2022 08:34

Bursa siyasetinin renkli simalarındandır Şahin Sevinç…CHP Meclis üyeliğine seçildikten sonra meclis konuşmalarıyla yıldızı daha da parladı…Yıldırım’da hemen hemen herkesin derdine derman olmaya çalışan Şahin Sevinç,geçen ay sürpriz bir kararla  siyasete veda ettiğini açıkladı kamuoyuna…

Çok konuşuldu Şahin Sevinç’in bu kararı…Bazı STK temsilcileri tarafından kendisine geri dönmesi için “Çağrı” yapıldı. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey kendisi arayarak “Kararı” yeniden gözden geçirmesini istedi..

Aradan geçen sürede Şahin Sevinç sessizliğini korudu.

Ancak,önceki gün Mustafa Bozbey ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda Şahin Sevinç “Siyasete devam” etme kararı aldığını açıkladı.

Şahin Sevinç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa’yı ziyaretinden 3 gün önce misyonunu tamamladığını düşünerek bir aldığını söyledi. Bazı kanaat önderlerinin ve Mustafa Bozbey’i aldığım kararla üzdüğünü vurgulayan Şahin şunları söyledi;

“Bana tepkilerini ve üzüntülerini dile getirdiler.Ben de bana yüklenen misyonun daha tamamlanmadığına kanaat getirerek CHP içindeki siyasi hayatımı sürdürme kararı aldım”

Toplantıda Mustafa Bozbey ise 2024 yerel seçimlerine yönelik hedefini bir kez daha yenileyerek Büyükşehir adaylığı için çalıştığının altını kalın harflerle çizdi.Anlaşılan önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olmak için kolları sıvayan Mustafa Bozbey şark cephesinde güçlü olmak istiyor ve Şahin Sevinç gibi bir ismi de kaybetmek istemiyor..Başarılı da olmuş.Sevinç CHP çatısı altında siyaset yapmaya devam edecek..

Esasen Şahin Sevinç bölgesindeki “özgül ağırlığı” ile bir etki alanı yaratsa da Mustafa Bozbey’e  “Partiniz sizi yeniden aday gösterecek mi?..Bunun garantisini ne zaman aldınız.Millet ittifakını  oluşturan 6’lı masa seçim sürecinde şayet dağılmazsa belirleyici rol oynayacak..İYİ Partide İsmail Tatlıoğlu başta olmak üzere bazı isimlerin aday olabileceği dillendiriyor”

Sorusuna;Mustafa Bozbey aynen şu ifadeleri kullandı; 26 Mart 2021 yılında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu,Bursa’ya yaptığı ziyaretinde “Önümüzdeki seçimlerde Mustafa Bozbey adayımızdır” ifadelerini kullandı.Bizde zaten seçimlerden 15 gün sonra ziyaretlere başladık, çalışıyoruz”

Bozbey’e milletvekili listelerinde yer alıp almayacağı da soruldu..Partinin kararının önemli olduğunu vurgularken,kendilerinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hedefleri olduğunu ileri sürdü…Projelerinden bahsetti.İklim krizine dikkat çekerken,Bursa’da sanayinin mutlaka durdurulması gerektiği ifade etti.

Burada anlamadığım nokta bu iş nasıl olacak. İş dünyasını daha şimdiden karşısına alan Mustafa Bozbey seçimi nasıl kazanacak? Oysa şehir merkezlerinde bulunan sanayi kuruluşlarının şehir dışına taşınması konusunda bir fikir beyan etmedi.Açıklama yapmadı.

Şunu anladım toplantı sonunda..

Her siyasetçi hayata kendi “ kafasının” ve “yüreğinin” sınırları çerçevesinde bakıyor. Bozbey’de öyle…Uç beylerini seçime hazırlıyor ama Bursa’da siyaset  çok şeye gebe…

Bekleyip görelim…

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.