SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa hep gözde

Bizler içinde yaşayanlar olarak her ne kadar fark etmesek bile, Bursa günden güne kabuk değiştirmeye devam ediyor. Bu kentin UNESCO Dünya mirası listesine kabul edilmesinden sonra, Bursalı olan ve başka illerde yaşamakta olan arkadaşlarımla gö

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bizler içinde yaşayanlar olarak her ne kadar fark etmesek bile, Bursa günden güne kabuk değiştirmeye devam ediyor.

Bu kentin UNESCO Dünya mirası listesine kabul edilmesinden sonra, Bursalı olan ve başka illerde yaşamakta olan arkadaşlarımla görüşmem sıklaştı. Nedeni, Bursa’da olup bitenleri merak ediyorlar. Kendileri her ne kadar memleketlerinden uzaklarda olsalar da Bursa’nın havasını, suyunu, nemli ve kükürt kokan sokaklarını özlediklerini anlatıyorlar.

İnternet ortamında, Bursa’da olan bitenleri takip ediyorlar. Ama, gerek yerel haberlerde gerekse Bursa ile ilgili yapılan çalışmalarda, tek taraflı açıklamalar nedeniyle Bursa, başka illerde gerçek yüzüyle ve kimliğiyle tanınmıyor.

Arkadaşlarımın ikazlarından bunu anladım. Özellikle, günlük gazetelerdeki haberleri eleştiriyorlar. Hangi gazetenin internet sitesine girip, ne var, ne yok? Diye araştırmaya başladıklarında, değişik gazetelerin sitelerinde tek kalemden çıkan aynı haber ve yazıları aynı fotoğrafları görmekten sıkılmışlar.

Tabi,bu durum bizimde canımızı sıkıyor. Mesleğimiz adına da reyting kaybediyoruz.

MUSİAD ve Bursa

Bursa ülkemizin tarihi, kültürel ve ekonomik başkentleri arasında yer alıyor. Sanayi ve yatırımların gözdesi Bursa’da, ekonomik alandaki gelişmeler içinde çalışmalar var.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni “Bu yıl 15’incisi İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD Fuarı, Asya’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Afrika ülkelerine kadar uzanan bir coğrafyadan toplam 7 bin seçkin işadamının katılımıyla ileri teknoloji ürünlerinin ele alınacağı bir fuar olacak. Her iki yılda bir İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bu yıl 15’inci kez 26-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 102 ülkeden 7 bini aşkın misafir işadamıyla birlikte toplam da 200 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyoruz” şeklinde açıklamalar yaptı.

Bu büyük organizasyonun Türkiye’ye önemli yansımalarının olacağına inandıklarını söyleyen Çepni, fuarın 3’üncü günü 100 kişilik bir yabancı işadamı heyetinin Bursa’ya geleceğini duyurdu.Yabancı işadamları ile Bursa’da yatırım ve işbirliği imkânlarını değerlendireceklerini kaydeden Hasan Çepni, bu noktada BEBKA ve BTSO ile işbirliği yaptıklarını söyledi.

MÜSİAD İstanbul Fuarı’ndan Bursa’ya işadamlarının ve yatırımcıların gelmesi, bizim için çok önemli.

Bursa, marka kent olmak istiyorsa, dünya genelinde tanınmak istiyorsa, sadece belli konularla değil, bütün mal varlığıyla tanıtılmalı. Belki de bu fırsatı sadece ikili iş görüşmesi olarak değil, tarih ve kültür gezisi ile de geliştirilerek, yerel hizmetlerinde anlatıldığı bir turizm getirisi haline de dönüştürülebilir.

Böyle fırsatlar her zaman insanların ayaklarına gelmez.

AK Parti’ye il başkanı

Bursa’nın iki önemli ilçesi, Yıldırım ve Osmangazi Ak Parti ilçe kongresinin tamamlanmasının ardından Bursa’da siyasi alanda bugüne kadar alışık olmadığımız bazı hareketlenmeler başladı.

Türkiye siyasetinde yön veren politikalar üretmekle tanınan Bursa’da Ak Parti il teşkilatının çok güçlü olması için çalışmalar başlatılmış. Ankara’ya göre, Bursa teşkilatlarında üçe bölünmüş bir izlenim var. Birincisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte hareket edenler. İkincisi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın gölgesinde kalıp, kendilerine siyasi rota çizmeye çalışanlar. Üçüncüsü ile eskiden parti teşkilatlarında ve yönetimlerde görev alanların bazılarının partiye destek vermelerine rağmen, parti çalışmalarına katılmayışları.

Bu çok önemli bir tespit. Aslında bilinenin, halk arasında konuşulanların Ankara’nın kabul etmesi gibi değerlendirilmesi gerekiyor.

İşte bu nedenle, güçlü teşkilat kurulmasına yönelik çalışmalar yapıldığı kulağımıza geldi. Birde, bazı derneklere isimler sorulmaya başlanmış. Bana anlatılanlara göre MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni, eski milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Sedat Kızılcıklı ve Mehmet Emin Tutan’ın isimleri sorulup, bu kişilerin Ak Parti Bursa il başkanı olarak görülmek istenip istenmediği konusunda ön bilgiler toplanıyormuş. Benim öğrendiğim isimler bunlar. Başka yerlerde, parti teşkilatları ve bazı partililerin kendi aralarında konuştukları isimleri yazsam, bu sayfada yer kalmaz. Çünkü, iktidar partisinin Bursa il başkanlığı koltuğu, milletvekili koltuklarından daha önemli.

Geçtiğimiz günlerde köşemde yazdığım gibi, artık Bursa’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacağa benziyor.

Bakan emekli oldu, avukat oldu

Bursa’nın renkli kişilikleri arasında bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat AŞ şirketinin genel müdürü görevini üstlenen Rıfat Bakan emekli oldu.

Ağustos ayı itibariyle Hukuk Fakültesi mezunu olup, stajını tamamlayan Rıfat Bakan, bundan böyle serbest avukatlık yapacak.

Bursa siyasetinde Ak Parti yönetimlerinde bulunan, belediye meclis üyeliği yapan, son olarak Kültür AŞ’nin 5 yıldır genel müdürlüğünü üstlenen Rıfat Bakan, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin kurulmasında önemli rol üstlendi.

Bakan’a yeni iş yaşamında başarılar dilerim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.