SON DAKİKA
Hava Durumu

BURSA İÇİN GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2022 13:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 13:44
Kentlerin yaşamında en çok belirleyici olan yerel yönetimlerdir. Doğumdan ölüme kadar belediye hizmetlerinden yararlamaktayız. Geçen bundan 10-15 gün önce babamın vefatı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze hizmetlerini bizzat yaşayarak görmüş oldum.
Cenazenin hastaneden alınmasından itibaren gasil ve cenaze namazı için camiye götürülmesiden tutun da defnine kadar bütün ayrıntılar düşünülmüş. Yakını vefat eden bizlere hiçbir işe el sürdürmediler. Gerçekten insan kalben Allah razı olsun diyor. Bu güzel hizmeti gerçekleştiren ekiplere teşekkür ediyoruz.
***
Belediyelerin bir kendi imkanları ile yaptığı hizmetler vardır. Bir de çeşitli kişi, kurum ve kuruluşların katkı koyduğu hizmetler vardır.
Bunlar arasında en önemlisi üniversitelerle birlikte yapılan çalışmalardır.
Üniversitelerin varlığı o kent için büyük bir kazançtır. Üniversitelerin bilim yuvası olmasından dolayı yerel yönetimler de bundan maximum fayda sağlayabilirler. Ama gelin görün ki şimdiye bu yönde atılmış ciddi bir adım olmamıştı. Herkes kendi kabuğunun içinde çalışmalarını yürütüp durdu. Bu konuda yerel yönetimler ile üniversiteler arasında ciddi manada bir koordinasyon sağlanamadı.
Bu konuda geçenlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ciddi bir işbirliğinin adımlar atılarak anlaşma imzalandı.
Bu birlikteliğe devlet üniversitelerinden Uludağ Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi, özel üniversite olarak da bu yıl yeni kurulan Mudanya Üniversitesi imza attı.
Tabi bu birliktelikte yaklaşık 50 yıllık bir geçmişe sahip olan Uludağ Üniversitesi’nden beklenti büyük. Nitelikli öģretim kadrolarına sahip bu üniversitemiz diğer üniversiteler ile birlikte kent idaresine birçok alanda katkı koyacaktır. Bu destekler; ulaşımdan çevreye, kültürden eğitim ve sanata, spora kadar birçok alanı kapsayacaktır.
***
Kendisi de Uludağ Üniversitesi mezunu olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’in üniversite çevrelerini taşın altına eĺlerine sokmaya davet edip kararlar alınması çok isabetli bir girişim olmuştur.
Dileriz bu ciddi işbirliğinin meyveleri kısa zamanda alınmaya başlar. Bir sanayi kenti ola Bursa’nın üniversiteler ile işbirliğinin hayırlı sonuçlara sebep olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Üniversitelerdeki büyük potansiyelden hem şehrimiz ve hem de Türkiye faydalanacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.