SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’da metrekare fiyatları uçtu

Ulusal bir emlak sitesi tarafından açıklanan Aralık 2014 Emlak Endeksi oldukça ilginç sonuçları oraya çıkardı. 2014 yılını birçok açıdan verimli geçiren konut sektörü Aralık ayında da beklentilerin üzerinde bir seyir sergiledi. Özellikle T?

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Ulusal bir emlak sitesi tarafından açıklanan Aralık 2014 Emlak Endeksi oldukça ilginç sonuçları oraya çıkardı.

2014 yılını birçok açıdan verimli geçiren konut sektörü Aralık ayında da beklentilerin üzerinde bir seyir sergiledi.

Özellikle Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 20’yi bulurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.459 lira olarak yansıdı. Kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının 16 lira ortalamasında olduğu Türkiye’de amortisman (geri dönüş) süresi ise 13 yıl ortalamasında bir değer gösterdi.

BURSA 1.182 TL/m²

Satılık yıllık artış: %6

Kiralık yıllık artış: %12

Araştırmayı yapan sitenin bir diğer dikkat çeken tespiti de Bursa’da satılık konutların metrekare ortalama fiyatlarıyla ilgiliydi.

İnşaat sektörünün yoğun olarak dinamik bir yapıda aksiyon sağlandığı kentlerin başında gelen Bursa’da metrekare fiyatları 1.182 lira baremine çıkmış durumda…

NİLÜFER VE OSMANGAZİ DEĞERLENDİ

Üstelik son bir yıllık yükseliş yüzde 6 ortalamasında. Kiralık konutlara bakıldığında ise bir yıllık artış yüzde 12.

Kiralık evlerin metrekare ortalaması 6 lira civarında.

Amortisman süresinin 16 yıl olduğu Bursa’da fiyatı artan ilçeler sıralamasında son bir aylık veriler göz önüne alındığında ilk sırada yüzde 2,3 artışla Nilüfer, ikinci sırada yüzde 0,6 artışla Osmangazi var.

Son 1 ayda satılık konut fiyatlarının arttığı ilçeler ise; Yıldırım: %3,0 – Nilüfer: %2,1 – Osmangazi: %0,8

Nilüfer’deki artış oranları açıkçası beni çok şaşırtmazken, Osmangazi’deki bu artış birçok açıdan önem arz ediyor. Tüm dünya kentlerinde o kentin en değerli bölgesi genelde kent merkezi ve civarıdır. Ancak bu durum Bursa’da aksine kentin dışında bir değer artışı gösteriyordu.

Aralık ayı araştırma sonuçlarında Osmangazi bölgesinin metrekare bazında değer artışı yaşamasının en önemli etkenlerinin başında Osmangazi Belediyesi’nin son dönemlerde sıklıkla vurgu yaptığı kentsel dönüşüm projeleri geliyor.

Çünkü kentsel dönüşüm projeleri ile atıl ve değer bazında düşük alanlar biranda yeni cazibe alanları olarak karşımıza çıkacak ve oradaki imar değeri şüphesiz önemli bir orana yükselecek. Bunu gören yatırımcılarda şimdiden başta kentsel dönüşümün olacağı bölgeler olmak üzere bu bölgeye yakın yerlerde yatırımlara başladı. Haliyle mevcutta olağan seyreden arazi değerleri taleple beraber arttı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın kentsel dönüşüm konusunda duyarlı olması ve bu konuda yoğun çaba harcaması bu yüzden oldukça önemli…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.