SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursagaz ve sevginin gücü

Tekel konumunda iken özelleşen şirketlerden bir tanesi Bursagaz. Bursa’nın doğalgaz dağıtım ve işletmesinin yanı sıra gaz dağıtım şebekelerinin de yatırımlarını yapıyor. Bursagaz son üç yıldır, bir önceki senenin faaliyetlerini ve içinde bulun

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2015 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2015 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Tekel konumunda iken özelleşen şirketlerden bir tanesi Bursagaz. Bursa’nın doğalgaz dağıtım ve işletmesinin yanı sıra gaz dağıtım şebekelerinin de yatırımlarını yapıyor.

Bursagaz son üç yıldır, bir önceki senenin faaliyetlerini ve içinde bulunduğumuz yılın hedeflerini açıklayan kamuoyu toplantıları yapıyor. Medyanın önüne geçen şirket yöneticileri, yaptıklarını, yapacaklarını ve neleri yapmak istediklerini anlatıyorlar.

Bursagaz şirketi, sadece gaz dağıtımı ile değil, eğitimden sosyal projelere kadar pek çok konuda Bursa’ya hizmet veriyor.

Hafta başında yine Bursagaz’ın düzenlediği medya tanıtım toplantısına katıldık. Genel Müdür Ahmet Hakan Tola’nın anlattıklarını dinledik. 2014 yılında Bursa genelinde 426 bin 100 yeni doğalgaz kullanıcısı sözleşmesi yapılmış. Toplam 85 bin 900 yeni abone rakamıyla birlikte Bursa’da gaz kullanan abonelerin sayısı 742 bine ulaşmış. Bursa genelinde bakıldığında kent nüfusunun yüzde 80’i doğalgaz kullanıcısı olmuş.

Bursagaz’ın 2014 yılında temelini atıp başlattığı toplam 35 milyon liralık yatırımla İznik ilçesi’de doğalgaza kavuşacak. İznik’te 35 bin yeni abone sözleşmesi yapılmış. 2015 yılındaki hedef ise 45 bin yeni gaz kullanıcıya ulaşmak.

Bursagaz, diğer özelleşen ve hala kamu kurumu gibi müşterilerini kuyruklarda bekleten kurumların yanında tek hat ve tek telefonla müşterilerine hizmet sunan bir kuruluş. 444 11 33 nolu hat arandığında, Bursagaz ekipleri, ellerindeki sözleşmeler ile adrese gelip, müşterilerin binalara gelmesine gerek duyulmadan, adreslerde doğalgaz sözleşmelerini yapıyorlar. 2014 yılı içinde bu telefon 509 bin kere çalmış. Birde 187 nolu arıza telefon hizmeti var. Bu telefona da 27 bin 664 kez çağrı gelmiş.

Genel Müdür Ahmet Hakan Tola, hizmetleriyle ilgili olarak beklentilerini açıkladı. 2015 yılını verimlilik ve mükemmellik yılı ilan ettiklerini söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden ise, Türkiye’de ve dünyada enerji kaynakları ve kullanımıyla ilgili bilgiler verdi. Türkiye’de 81 ilin 72’in de doğalgaz kullanılıyor. Ülke kaynakları yeterli olmadığı için gaz konusunda dışa bağımlılığımız var. Gazın yüzde 55’ini Rusya’dan alıyoruz.

Bu açıklama sırasında, birde doğalgazın maliyeti ile gaz dağıtım şirketlerine ve halka ulaştırılmasında sübvansiyon uygulandığını öğrendik. Devlet, doğalgazı aldığı fiyatın altında halka satılmasına destek oluyormuş.

Doğalgaz, yaz aylarında pek dikkat çekmese de kış aylarında ısınma amaçlı kullanan abonelerin çoğunluğu nedeniyle, yaşanılan sıkıntılar kamuoyuna yansıyor. Bursagaz, halkın şikayetlerinde de önemli ölçüde azalma olduğunu açıkladı.

Basın mensupları olarak bizlerde, bu konuyu yakından takip ediyoruz. Eskiden hatlarda ve dağıtımda çekilen sıkıntılar bir kaç yıldır minimuma indi.

Bunun nedenini de öğrendik. Bursagaz ekipleri, hem arıza hem bakım hem de gaz açma ve tesisat kontrolü konusunda ayrı ayrı eğitilmişler. Halkın telefonla yaptığı başvurular üzerine istem mahalline giden ekipler, tesisat kontrolünden müşterilerle sözleşmeye kadar her türlü işlemi anında yapıyorlar.

Bugün sevgililer günü.

Ülkemizdeki ve dünyadaki tüketim alışkanlığının artırılmasına yönelik bir uygulama olduğunu savunanlar var. Gerçek sevgililerin birbirleriyle olan ilişkilerini ifade ettiği özel gün olarak kutlayanlar var. Sevgi günü aslında senede bir gün değil, senenin her günü kutlanmalı. Çünkü, bugün sevgililer günü, yarına allah kerim anlayışı ile sevgi ifade edilmez.

Yine de insanların birbirlerini hatırlaması, sevgilerini göstermesi, bağlılıklarını göstermeleri açısından böylesi günler önemli.

Düşmanlık kimseye fayda sağlamıyor. Kavga etmek, insanları küstürmek ve onları yok saymak, hatta ve hatta son yıllarda siyasetçilerimizin kullandığı moda deyimle ötekileştirmek çok kolay.

Önemli olan, barışı korumak. Barışı bozmak isteyenlere, insanların arasına nifak sokmak isteyenlere karşı birlik içinde mücadele edip, o kişileri toplumdan uzaklaştırmak yerine ehlileştirilmesini sağlamak.

İşte sevginin gücü burada saklı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.