SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı Habibe’nin Makedonya başarısı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve okumak için Makedonya’ya giden genç kızımız, kendisine işyeri açıp örnek bir hayat başarısına imza attı. Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün en işlek ve turistik caddesi olan Ulicia Macedonia’da İnegöl’ün markalarından birisi olan Helvacı Ali markasıyla işyeri açan Habibe Aykanat, hem okuyup hem de ticaret yaparak kendi ayakları üzerinde durabilen örnek bir genç

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2021 06:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2021 06:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Bursalı Habibe’nin Makedonya başarısı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan ve okumak için Makedonya’ya giden genç kızımız, kendisine işyeri açıp örnek bir hayat başarısına imza attı.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün en işlek ve turistik caddesi olan Ulicia Macedonia’da İnegöl’ün markalarından birisi olan Helvacı Ali markasıyla işyeri açan Habibe Aykanat, hem okuyup hem de ticaret yaparak kendi ayakları üzerinde durabilen örnek bir genç kızımız.

Okumak için Kuzey Makedonya’ya giden Bursalı genç kızımız, başkent Üsküp’ün en işlek caddesinde kendisine işyeri açarak bir yandan okuyup diğer yandan da para kazanmaya ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırken örnek bir girişimci olarak gösteriliyor.

İnsanların hayatlarında ne zaman ne olacağı pek belli olmuyor. Bursa’nın İnegöl ilçesinde ailesi ile yaşayan ve daha önceleri Çocuk Gelişimi eğitimi alıp, ana sınıfı öğretmenliği yapan, daha sonra Dış Ticaret eğitimi alıp, bir mobilya firmasının ticaret bölümünde çalışıp hayata tutunan Habibe Aykanat isimli genç kızımız, Psikoloji eğitimi almaya karar vermiş.

Türkiye’de bu okula girebilme için Üniversite giriş sınavı sınav tarihini kaçırmasıyla birlikte hayatını tamamen değiştirecek yeni bir yola çıkmış. İnternet ortamına yaptığı araştırmalarda Kuzey Makedonya’da psikoloji eğitimi alabilmesinin imkan dahilinde olduğunu öğrenmiş. Hemen harekete geçmiş. Kuzey Makedonya’daki özel üniversite ile irtibata geçip, “ben nasıl öğrenciniz olabilirim?” diye sormuş.

Neticede, gerekli evraklar ve belgeleri tamamlayıp, Kuzey Makedonya’nın yolunu tutmuş.

Yolda gezerken aklıma geldi.

Kuzey Makedonya ve Üsküp’le tanışması böyle olmuş Habibe Aykanat’ın. Tabi, bir yandan okurken diğer yandan da masraflarını çıkarabilme adına kendisine uygun iş aramaya başlamış.

Arkadaşları ile Üsküp’ün ünlü İskender Meydanında gezerken, gözü Ulicia Macedonia Caddesindeki boş bir işyerine takılmış. Burası, turistlerin gece- gündüz sürekli gezdikleri, yayalaştırılmış, trafiğe kapalı ve turistik mekanların olduğu bir cadde.

Cadde üzerindeki dükkanlarda ne isterseniz hepsi var. Kafeteryasından her türlü ihtiyaç malzemesi alınabilecek işyerleri mevcut imiş.

Bu durumu iyi bilen Habibe’nin aklına, İnegöl ilçesinde yaşarken ailelerinin sofrasından hiç eksik etmedikleri ve çocukluğundan beri damak tadına hayran olduğu Helvacı Ali ismi gelmiş.

Hemen, Helvacı Ali’nin şu anda işbaşında bulunan üçüncü kuşak yöneticileriyle görüşmüş. Olumlu cevap alınca, boş dükkanın sahibine ulaşmış. Kirada ve kira sürecinde anlaşma sağlanır sağlanmaz hemen işyerini açmış.

İnegöl’de 1900 yılından bu yana lezzet sunan önemli markalardan bir tanesi olan Helvacı Ali’nin Makedonya Üsküp şubesi hizmete hazır.

Bursalı Habibe’nin okumak için gittiği Üsküp’de örnek girişimciliğe örnek bir cesaret ve örnek bir başarı olarak anlatılan bu hikayesi bütün genç kızlarımıza ve öğrencilerimize örnek olsun.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.