SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’nın Zirvesi Değişmedi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda dün gerçekleştirilen basın toplantısı ile 2013 yılının ilk 250 firması açıklandı. Öncelikle belirtmeliyim ki basın toplantısında Türkiye ve Bursa ekonomisi hakkında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ge

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2014 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2014 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda dün gerçekleştirilen basın toplantısı ile 2013 yılının ilk 250 firması açıklandı.

Öncelikle belirtmeliyim ki basın toplantısında Türkiye ve Bursa ekonomisi hakkında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, gelecek adına iyimser bir tablo çizdi. Özellikle devlet tarafından yapılacak teşvik desteklerle “uzun vadede” kalıcı büyüme olacağını belirtmesi altı çizilmesi gereken konuların başında geliyor. Klasik ekonomi modellerinin yerine global pazarlardaki gelişmelere dikkat çeken Burkay, uzay ve havacılık, savunma sanayi ve raylı sistemlerin gelecekte sanayinin önüne geçeceğini söyledi.

Bursa’da ekonomisinin en büyük 250 firması araştırmasında geçen yıl olduğu gibi bu yılda zirvenin sahibi değişmedi ve Oyak Renault A.Ş. birinci sıraya yer aldı. Oyak Renault’un ardından sırasıyla Tofaş, Bosch, Borçelik, Sütaş, Bursa Eczacılar Kooperatifi, Karsan, Türk Prysmian, Korteks ve Özdilek listede yer aldı.

Yıllardan bu yana değişmeyen Bursa’nın sanayi gerçeği “otomotiv” ve “tekstil” yine başı çeken sektörler olarak 2013 yılında gerçekleşen 31 milyar dolarlık toplam ciroda hatırı sayılır bir pay ile katma değer oluşturdular.

2013 yılı araştırma sonuçları arasında geçen yıla göre 33 yeni firmanın listeye girmesi de atlanmaması gereken bir konu…Her ne kadar İbrahim Burkary, cirosal anlamda ciddi bir artış olmasına rağmen karlılığın azaldığını söylese de dünya ekonomilerindeki karamsar tablo 2013 yılı için Bursa’yı çok etkilememiş gibi gözüküyor. Türkiye’de işsizlik oranı 2013 yılında yüzde 9,7’ye çıkarken Bursa’daki işsizlik oranı yüzde 6,6’ya düşmesi de bunun en somut örneği…

İstihdamda Zirve Tofaş’ın

Tekstildeki istihdam oranın azalmasına rağmen otomotiv sektöründe istihdam oranlarında önemli bir artış oldu. İstihdam oranları bakımından da Bursa’da en çok istihdam sağlayan kuruluşu olarak öne çıkan TOFAŞ, 2013’te 125 bin kişiye istihdam sağlayan ilk 250 firmanın zirvesine adını yazdırmayı başardı.

Bursa Büyürse Türkiye Büyür, Burkay Başarırsa Bursa Kazanır…

Göreve geldiği günden bu yana neredeyse tüm gücüyle çalışan İbrahim Burkay, dünkü basın toplantısında açıkladığı rakamlar ile çalışmalarının karşılığını bir ölçüde almaya başlamış oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar yapılmamış ve öne çıkarılmayan birçok çalışma artık hayata geçirilmeye başlanıyor.

Bursa ekonomisinin odak noktası konumunda olmasına rağmen ekonominin gerçek paydaşlarına, kobilere ve Bursa ekonomisine katkı koyan birçok firmaya gereken yakınlığı gösteremeyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, İbrahim Burkay’la birlikte yeni bir dönemi de başlatmış oldu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın son zamanlarda kullandığı sloganda belirttiği “Bursa Büyürse Türkiye Büyür” sözüne bir ilave yapacak olursak bu kesinlikle “Burkay Başarırsa Bursa Kazanır” olur…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.