SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyüme Hız Kazanacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel ekonomiye ilişkin raporunda büyümenin 2015 ve 2016 yıllarında hız kazanacağını ancak aşağı yönlü risklerin de söz konusu olduğunu açıklayarak ekonomi dünyasının yüreğine su serpti.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2014 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2014 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel ekonomiye ilişkin raporunda büyümenin 2015 ve 2016 yıllarında hız kazanacağını ancak aşağı yönlü risklerin de söz konusu olduğunu açıklayarak ekonomi dünyasının yüreğine su serpti.

Euro Bölgesi’nin ise 2014 için yüzde 0,9, 2015 için yüzde 1,3 ve 2016 için de yüzde 1,5 büyüyeceği öngörülen raporda, bölgede ekonomik faaliyetlerin yılın 2. çeyreğinde gerilediği hatırlatıldı.

Raporda, ABD ve İngiltere ekonomilerinin gelişmesinin, avronun değer kaybetmesinin ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) genişlemeci para politikasının Euro Bölgesi’ndeki büyümeyi destekleyeceği vurgulandı.

Euro Bölgesi’nde enflasyonun 2014’te yüzde 0,5 düzeyinde gerçekleşeceği tahmin edilen raporda, bu bölgede enflasyonun 2015’te yüzde 1’e ve 2016’da ise yüzde 1,3’e çıkacağı beklentisi dile getirildi.

Gelişmekte olan piyasaların 2013’te yüzde 4,7 büyüdüğü anımsatılan raporda, ABD’nin parasal genişlemeyi azaltması, jeopolitik riskler ve emtia fiyatlarının bu piyasalar için risk oluşturduğu ifade edildi. Raporda, 2014 yılı için gelişen ülkelerin büyümesinin yüzde 4’e gerileyeceği, 2015 ve 2016 yıllarında ise sınırlı da olsa bir toparlanma göstereceği öngörüldü.

İmsiad Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp:

Konut Satışlarındaki Artış Yüzde 40’lara Çıkar…

TÜİK tarafından açıklanan Ağustos ayı konut satış verilerini değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp, Bursa’daki konut satışı artış oranının ülke ortalamasının 2 puan daha üzerinde olduğunu ve önümüzdeki aylarda konut satışlarının daha da artacağını bunun sebebinin de 2013’ün stoklarının şu anda eridiğini, haliyle hazır dairelerin hepsinin satıldığını belirtti.

Bu yılın ilk 8 ayında Bursa’da 26 bin konut satıldığına dikkat çeken ve konut satışlarındaki artışın tapu işlemlerindeki yoğunluktan da belli olduğunuz sözlerine ekleyen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp, 2015’in ortasında konuş satışlarındaki artışın yüzde 40’ları bulacağını ifade etti. Açıkcası Karaalp’in bu öngörüleri de birçok kesim tarafından destekleniyor.

Görüşme yaptığımı bir bankanın üst düzey yöneticisi de piyasalar ve konu satış istatistikleri hakkında benzer ifadeler kullandı. Ancak bankaların bakış açısı biraz daha temkinli. Nasıl temkinli olmasınlar ki ! Sonuçta paraya yön veriyorlar ve parayı yönetiyorlar. Haziran seçimlerine kadar ekonomi de ciddi değişim beklemedikleri için öngörüleri de nakit akış hızındaki geri dönüşlerin yavaş olması dışında olumlu yönde seyredeceği şeklinde..

Yıldırım Belediyesi’nden Çağrı Merkezi Uygulaması

Yıldırım Belediyesi, 7/24 hizmet veren ‘Çağrı Merkezi’ ile yeni bir uygulama başlattı.

Vatandaşların şikâyet, öneri ve belediye hizmetleri ile ilgili birçok konuda öğrenmek istedikleri bilgiyi belediyeye gitmeden 444 16 02 numarayı arayarak öğrenmesi sağlayan bu uygulama ile Yıldırım Belediyesi yeni dönem için güzel işler yapacağının sinyalini vermiş oldu.

Vatandaşlarla iletişimi güçlendirmek için “Çağrı Merkezi” kurduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, iletişime verdiği önem ile halkla kucaklaşan bir belediye başkanı olma yolunda ilk adımı attı diyebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.