SON DAKİKA
Hava Durumu

Çelik’in toplantısının ardından “O gün orada gerçekten ne oldu?”

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2022 09:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2022 09:13

Bursa siyaset tarihinin geçmişine bakıldığında elbette alınabilecek önemli dersler vardır. Vesayet rejiminin, demokratik hayatın üzerinde kara bir leke gibi durduğu günlerden, seçilmişlik yoluyla paye bulanların ne denli sağlıklı şartlarda siyaset yaptığını,artık bugün tartışabiliriz.

Esasen o günden bugüne köprülerin altında çok sular geçti. Demokratik hayatımız,bilen,sorgulayan, kimseye bağımlı olmayan insanların elinde rayına oturarak yoluna girmeye başladı…

Toplumsal statü ve roller değişti.

Dünün köylüsü, bugünün kentlisi oldu.

Fırsat eşitliğinin önü açıldı.

Ülke önümüzdeki Haziran’da seçime gidiyor…

Gönül arzu ederdi ki hani o eski günlerdeki  ruh haliyle işimizi yapalım.

Herkes birbirini görünce kucaklaşsın, hasbihal etsin.

Herkes herkesin derdine derman olmaya çalışsın.

Kimse kimseye yalakalık yapmadan, olduğu gibi görünsün.

Önceki yazımda Bursa siyasetini değerlendirirken,Ak Parti’de Faruk Çelik gerçeğinden bahsetmiş aynen şu ifadeleri kullanmıştım…

“Ak Parti’de Faruk Çelik faktörünü  göz ardı edemeyiz.Her ne kadar aktif siyasetin içinde olmasa da,önümüzdeki süreçte kesinlikle kendisini siyaset sahnesinde görmemiz şaşırtıcı olmayacaktır.Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini açılışlara ve organizasyonlara davet etmesi bunu işareti olarak değerlendiriliyor.İl Başkanı Davut Gürkan’ın toplantılarda Faruk Çelik’le fotoğraf vermesi ve bunu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda ön plana çıkarması belli kesimler tarafından farklı algılansa da, Çelik’in önümüzdeki dönem aktif siyasetin içinde olacağı şeklinde yorumlanıyor.”

Birkaç gün sonra Faruk Çelik’in özel kalem Müdürü Ahmet Toraman aradı;

“Ercan bey iyi akşamlar. Bakan Bey yarın yapacağı basın toplantısında sizide aramızda görmek istiyor”  (Bakan Faruk Çelik’in daha önceden toplantı yapacağına dair duyumlar almıştım…)

Peki dedim…Ve ekledim.. “Kimler katılacak.Adını bile burada anmakta hicap duyduğum şahıs katılacaksa toplantıya girmeden toplantıyı terk ederim…Hayır çağırmadık. Bakan Beye de ileteceğim”

Sabah Ahmet Toraman’dan konum isteyerek toplantının yapıldığı İTÜ evine gittim. Bazı arkadaşlarla dışarıda kısa bir sohbetin ardından toplantı salonuna girdim. Söz konusu şahsı görünce de salonu terk ettim…Esasen Polemik yapılacak bir konu da değil…Aynı havayı teneffüs etmek istemedim.

Her ne kadar toplantıyı izlemesem de sağ olsun Gazetemiz yazarı Erdal Şahan’ın yaptığı canlı yayınla söylediklerinin bir kısmını dinleme imkanım oldu.

Gazeteci arkadaşların sorularına tek tek cevap verdi Faruk Çelik.

Tartışma konusu yapılan Alaçam’da ki bağ evinden tutunda CHP’nin adayı Mustafa Bozbey’le olan hukukunu en ince ayrıntısına kadar anlattı. Bakanlık söylentilerine, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı da soruldu Faruk Çelik’e…Önümüzdeki seçimin önemine dikkat çekip,bir seçim bitmeden sonraki seçimle ilgili konuşanların siyaseti bilmediğini söyledi.

Faruk Çelik ben bildim bileli siyaset sahnesindedir.Uzun yıllar bakanlık yapmış,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakınlığı,teşkilatları iyi tanıması gibi faktörler ilk etapta ön plana çıkar.

Toplantıda sitem ettiklerinin dışında Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a teşekkür etti…Türkiye için hayati önem taşıyan seçim öncesi Başkan Gürkan, aktif siyasetin içinde olmasa da Faruk Çelik’in bilgi ve birikiminden yararlanmak istiyor.Bu nedenle Çelik’i zaman zaman toplantılara davet ederek istişarelerde bulunuyor…

Parti ve kendi açısından doğru olanı yapıyor…

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;

Bu sütunlarda yer alan “Siyaset içerikli” yazılarımız da ana tema “tarafsız-ilkeli” haberciliktir. Gazetecilerden şikayet eden Bakan Faruk Çelik’e soramadığım soruyu buradan sorayım;

“İl Başkanı başta olmak üzere Milletvekillerine, Başkanlara ve Partililere sürekli sosyal medya üzerinden “salvo” yapan hakaret eden “Gazeteci” kimliği bile olmayan o şahsı o toplantıya niye çağırdınız? Ya da çağırmadığınız halde kendi isteği ile mi geldi?

Katılacağı bildirilseydi,o toplantıya katılamayacağımı teşekkür ederek açık açık ifade ederdim.

Toplantı yerel de görev yapan basın mensuplarıyla yapılacaktı..

Söyleyecek sözünüz yada cevabınız olursa yine bu sütunlarda paylaşırım…

İyi haftalar…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.