SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’nin hedefi tek başına iktidar olmak

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa milletvekili İlhan Demiröz, 2015 seçimlerindeki hedeflerinin tek başına iktidar olabilme olduğunu söyledi. Bursa’da Meydan Gazetesi’nin birinci kuruluş yıl dönümü nedeniyle gazetemizi ziyaret eden CHP’li vekil İlh

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2014 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2014 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa milletvekili İlhan Demiröz, 2015 seçimlerindeki hedeflerinin tek başına iktidar olabilme olduğunu söyledi.

Bursa’da Meydan Gazetesi’nin birinci kuruluş yıl dönümü nedeniyle gazetemizi ziyaret eden CHP’li vekil İlhan Demiröz ile uzun süre sohbet ettik.

Bursa’yı konuştuk.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi içinde yapılmak istenilen Termik Santralle ilgili ilginç benzetmeler yaptı. Demirtaş’ın altında kömür madeni mi var? Sorusunu sordu.

Sonra, sanayinin elektrik ve buhar ihtiyacının karşılanmasının olumlu bir davranış ve beklenti olduğunu, fakat, santral yerinin Bursa Ovasının tam ortasının olmaması gerektiğini savundu. Demiröz, santralın kömür madeni üzerine kurulması, elektrik takası yöntemiyle de bu sorunun çözümlenmesi gerektiğine dikkat çekerken, sanayicilerin en ucuz ve çevreye zarar vermeyen alternatif rüzgar ve güneş enerjisi gibi kaynakları değerlendirmeyip, kömürde ısrar etmelerine de anlam veremediklerini ifade etti.

Bursa’da yeni sanayi alanları açılmak istenmesine tepki gösterdi. “Biz, mevcut sanayimizi rehabilite etmek isterken, karşımıza mevcut sanayi bölgelerimizin en az iki katından daha büyük yeni bir sanayi bölgesi yapılmak için düğmeye basılması çıktı. İnsanda biraz olsun ilerine dönük hizmet aşkı olur. Tarım topraklarının yok edilmesine karşı duyarlılık bekliyorum. Mevcut sanayi alanları yüzde ellisi boş dururken yeni bölge açmak kime ne kazandıracak?” Diye sordu.

Ülke siyasetine yönelik açıklamalarda bulunan İlhan Demiröz, iktidarın 12 yılda ülkeyi iyi idare edemediğini fakat karşısında güçlü bir muhalefet yapısı göremeyen halkın, muhalefete destek vermediğini, bunun da çarelerini aradıklarını söyledi.

Anladığım kadarıyla CHP, 2015 seçimlerine giderken, ideolojik zorlama yerine halkın istemleri doğrultusunda politikalar üretip, yeni projelerle halkın karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Demiröz, halktan 2015 seçimlerinde destek istedi. Dedi ki; “AKP’ye 12 yıldır sürekli oy veren vatandaşlarımızın bu seçimlerde bir kez CHP’ye oy vermelerini istiyorum. 12 yıl AKP’yi denediler. Birde bizi denesinler. 4 yıl süreyle CHP’yi iktidar yapsınlar. Bakalım, ülke nasıl yönetilecek? Halkın istek ve sorunları nasıl çözümlenecek? 4 yıl sonra beğenmezlerse, yine seçimlerde istedikleri partiye oy versinler.”

Nemci İnce’ye ince destek

Bursa politikasında taşlar yerinden oynamaya başladı.

CHP’de parti içi muhalefet ve bazı kişilerin vekil olma izlemleri başladı. CHP’nin yöneticilerinin vekillik heyecanını yaşayabilmeleri için 26 aralık akşamına kadar görevlerinden istifa etmeleri bekleniyor. Seçimlerin Haziran ayında yapılacağını belirten partililer ise, bu istifa süresinin Şubat ayına kaydırılması için yoğun kulis çalışması başlattı.

İktidar AK Parti’de Bursa yerel siyaseti için değişim sesleri yükseliyor.

2011 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Nemci İnce’nin ismi il başkanlığı için konuşulmaya başlandı.

Gerek belediye seçimleri, meclis üyeliklerinin belirlenmesi, gerekse milletvekili seçimleri öncesinde adayların belirlenmesinde her dönem köklü değişiklik yapılan AK Parti’ de bu dönem de il yönetiminde değişiklik yapılması isteniyor.

Tabi bu konularda en etkili ve yetkili merci Ankara. Çünkü, Bursa’da partililerin istemi önemli değil. Parti delegelerinin istemleri ise hiç önemli değil. Ankara’nın istediği olmadığı takdirde istifa mekanizması işletiliyor. İstifa olmazsa görevden alınma tehlikesi var.

Yani, teşkilatların dizayn edilmesinde sıkıntılar mevcut. Tabi bu sıkıntının kaynağı, genel seçimlerin yaklaşması. İkincisi ise üç dönem kuralı nedeniyle vekil olamayacak olanların yerlerine “emin kişileri” yerleştirmek istemeleri.

Bu iş için teşkilatların, yani parti yönetimlerinin desteği gerekiyor. İl yönetimi de vekil adaylıkları konusunda tercihleri nedeniyle belirleyici olabiliyor. İli sağlam kişilere emanet edenlerin adaylarının şansı artıyor.

Aslında, tartışmaların, kavgaların, konuşulanların, yapılanların hepsinin nedeni bu.

Bu tartışmalar çerçevesinde Bursa il başkanlığı için bizimde meslektaşımız sayılan Necmi İnce’nin ismi Ankara’da parti yöneticilerine duyuruldu.

Tabi, bu durumu beğenmeyenlerde başlamışlar karşı ataklara. Nemci İnce’nin Yıldırım Musababa Mahallesi’nden AK Parti üye kaydı var. Mahalle de oturmadığını söylüyorlar. İkinci olarak, delege olmadığını söylüyorlar.

Başkanlık için delege olup olmamak önemli değil, ama parti kaydının olması, üyeliğinin bulunması çok önemli.

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana parti teşkilatları içinde bulunan Nemci İnce’ye Bursa’dan ve parti genel merkezinden desteklerin olduğunu duyuyoruz.

Haydi hayırlısı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.