SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’nin Meydan ziyareti

7 Haziran tarihine doğru geri sayım başladı. O gün, ülkemizde yeni bir döneme imza atılacak. Milletvekillerimiz yeniden seçilecek. TBMM yenilenecek. Seçim sonrasında yeni bir hükümet kurulacak. Bakanlar değişecek. Belki de başbakan değişecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2015 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2015 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

7 Haziran tarihine doğru geri sayım başladı.

O gün, ülkemizde yeni bir döneme imza atılacak. Milletvekillerimiz yeniden seçilecek. TBMM yenilenecek. Seçim sonrasında yeni bir hükümet kurulacak. Bakanlar değişecek. Belki de başbakan değişecek.

Bu nedenle, siyasi partiler, siyasetçilerin gezileri arttı. Ziyaretleri çoğaldı. Çevre ile olan ilişkilerinde daha sıkı takip başladı.

Tabi, bizler gazeteci olarak, her seçim öncesinde adayların, aday adaylarının, siyasetçilerin, siyasi parti yöneticilerinin sürekli ziyaret ettikleri, halka yönelik mesajları verdikleri insanlar olarak, misafirlerimizle görüşmelerimiz de arttı.

Ülkemizde ve Bursa’da ana muhalefet olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran seçimlerine nasıl hazırlandıklarını merak ediyoruz. Halkımızda merak ediyor. Hem CHP’ye oy veren hem de oy vermeyen seçmenlerde merak ediyor. Birde seçimler öncesinde milletvekili olabilme adına parti yönetimlerinden istifa edenlerin yerine gelen yeni il başkanı Zafer Yıldız ile yönetim kadrolarının nasıl çalıştıklarını merak ediyoruz. Seçmenler merak ediyor.

CHP, kalabalık bir ekiple, yönetim kadrosuyla Bursa’da Meydan Gazetemize ziyarete geldi. Soğukların başlaması, aşırı kar yağışı altında yapılan bu ziyaret, aslında siyasete gönül vermiş olanların, ülke yönetimine talip olanların yaptıkları işi ne kadar önemsedikleri anlamına gelir. Çünkü, siyaset, sadece güzel havalarda, serin yerlerde oturulup ahkam kesmek değil, karda kışta, yağmurda çamurda, soğuklarda üşüyüp, halkın beklentilerine karşı siyasi fikirlerin ve politikaların seçmenlere anlatılmasıdır. CHP, Bursa bu konuda gerçekten iyi çalışmalar yapıyor. Bizlerde gözlemliyoruz.

Gelelim ziyarette konuşulanlara.

İl Başkanı Zafer Yıldız, 7 Haziran seçimleri için Bursa’dan en az 7 milletvekili çıkarmayı arzu ettiklerini söyledi. Seçmenlerle yaptıkları görüşmelerde, toplumdaki ayrışmalara, ötekileştirmelere dikkat çektiklerini söyledi. Ülke yönetiminde 14 yıldır iktidarda olan AK Parti ve hükümetlerinin sosyal yaralar haline getirdiği bir takım olumsuzlukları, özellikle işsizlik ve yardım adı altında yapılan mali destekleri eleştirdi.

Bursa’ya gelince, ulaşımdan söz etti. Metronun toplu taşımada etkin kullanımının sağlanmasını istedi. Şehreküstü Doğanbey Toki Konutlarının yüksek katlı yapılmasını anlattı. Sağlık yatırımlarındaki sıkıntıları, halkın özel hastanelere yöneltilmesini ve tedavi için sağlık ücretlerinin ücretsiz denilmesine rağmen alınan paralarla ilgili sıkıntıları ifade etti.

Tabi bu sıkıntılar var.

Halkında sıkıntıları var.

Bursa’da son 14 yıldır yapılmayan sağlık yatırımları var. Kamu yatırımlarında sağlık konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Yoğun bakım ünitelerinin azlığı nedeniyle sıkıntılar var. Sağlık hizmetleri tam anlamıyla hizmete devam ediliyor demek bence çok yanlış. Sağlık hizmetlerindeki sorunların çözümü için de adımların atılmayışı çok yanlış.

CHP bu kez, direkt olarak halka dokunan sorunların üzerine gidip, oy oranlarını artırması mümkün. Ama, parti içindeki sıkıntılar, sen-ben kavgaları nedeniyle CHP olsun, MHP olsun muhalefete pek zaman ayıramıyorlar.

Tabi, bizlerde parti politikaları kadar vekil listesinde kimlerin olacağı yönünde ki merakımızı da sorduk. İl Başkanı, sıralamanın önseçimle yapılmasını istediklerini genel merkeze bildirdiklerini söyledi. Parti tüzüğü gereği yüzde 15 oranlı kontenjanın ise Bursalı adaylar arasından kullanılmasını istediklerini söyledi. İthal aday istemediklerini söyledi.

Bu önemli. Beklentimizde bu istemlerin gerçek olması.

Gelelim partinin beklentileriyle ilgili yorumlara.

Bir siyasi partinin 18 milletvekili çıkaran bir kentte, bu vekillerin üçte birine tekabül eden 7 vekille razı olduğunu seçimler başlamadan söylemesi, bu şekilde halktan destek istemesi, maçın başlamadan kaybedilmesi ve mağlubiyete razı olunması anlamına gelir.

Her ne olursa olsun, siyaset iddia işidir. Uzun soluklu bir uğraştır. 18 vekilin seçileceği yerde 7 vekile razı olmanın ana muhalefet partisi açısından bir kez daha gözden geçirilmesi gerekir. Çünkü, halk, seçmenler, iktidara getirmek istedikleri partinin, hükümeti kurmasını istedikleri ve kendilerine hizmet etmesini istedikleri partinin söylemlerinden çok yaptıklarına dikkat ediyor. 7 vekile razı olunması demek, halk nezdindeki iddianın da olmadığı anlamına gelir ki, bu söylem seçmenlerde ters tepki yapar.

Bakın, seçimlerde oy toplayamayan, istediği sayıda güç toplayamayan Saadet Partisi Osmangazi ilçe başkanı Gökhan Gerçek’in İnegöl’de söylediği sözler CHP’ye örnek olsun diye yazıyorum; “bizler seçimlere katılıyoruz. Bursa’dan 18 milletvekili seçiliyor. Saadet Partisi olarak bütün milletvekillerine talibiz. 18 güzide adayımızla sizlerin huzuruna çıkacağız. Bizler oy isteyeceğiz. Seçmenlerimiz olarak siz, ne kadar oy verirseniz, ne kadar destek olursanız o kadar milletvekilimiz seçilir.”

İşte siyasetin ve halkın duymak istediği sözler bunlar. Yoksa, 4 seçimdir halkın artık gına getirdiği Toki Doğanbey Konutları üzerinden hala politikalar üretilmesi halkı pek ilgilendirmiyor. Çünkü, bu söylemlerle girilen eski seçimlerdeki başarı ortada.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.